F Suché masky? Áno, skutočne to existuje! - Aďulik Sun

Suché masky? Áno, skutočne to existuje!

Ahojte :)

To, že ja masky na tvár milujem viete. Teda dúfam, že áno. Vyskúšala som ich už veľmi veľa a hlavne od veľa značiek, no aj veľa druhov - krémové masky, látkové masky, penové masky - no kadečo. Keď mi došla ponuka vyskúšať suchú masku - je vám jasné, že som neváhala. Áno, suchú masku. Takúto masku nájdete na eshope parfemy-elnino.sk. A teraz sa poďme spolu pozrieť na túto masku. Čo je vlastne zač? Prečo je suchá? Funguje? Tak to už nižšie v článku a dokonca si porovnáme aj dva druhy masiek. Tak poďme už na to... 




Poviem vám jedno, keď som sa dozvedela, že to je suchá maska, tak som neverila. Ono, ja som vedela z počutia, že niečo také existuje, ale stále som si myslela, že to bude niečo prehnané a predsa bude trošku vlhká. Ono... všetky recenzie vraveli, že sa jedná o suchú masku, ale blogy niekedy preháňajú - veď to poznáte. Ale som rada, že som mohla skúsiť a prísť k tvrdeniu - FAKT JE TÁ MASKA SUCHÁ! My sa v tomto článku pozrieme na dva druhy masiek, resp. na dve varianty. Tak poďme postupne na to... 

AKO SA TAKÁTO MASKA SPRÁVNE POUŽÍVA? 


Prikladám vám krok po kroku... 

  1. Otvoríte si balenie, kde sa nachádza jedna maska. 
  2. Vytiahnete masku. 
  3. Na mokrú pleť (tonik, voda - to je na vás) priložíte masku. 
  4. Pritlačíte jednotlivé časti masky na vašu tvár.
  5. Odstránite zelenú časť z masky. 
  6. Necháte pôsobiť 8-15 minút. 
  7. Odstránite z pleti. 
  8. Ak sú zvyšky na pleti, tak umyjete vodou alebo mokrým vatovým tampónom. 
  9. Hotovo! 

Nie je to nič zložité. Ale nebudem vám ani klamať - chce to trpezlivosť, kým si nájdete cestu k správnemu použitiu. Ja som mala najväčší problém s tým, že som nevedela ako treba navlhčiť pleť. Takže som ju mala najskôr veľmi málo, keďže som išla cestou tonika, potom som skúsila jemne iba tvár namočiť. Skončila som pri tom, že som na seba dala klasicky vodu z kohútika a maska sadla ako uliata. Cieľom je to, aby maska sa prilepila na každú časť tváre a sedela tam bez toho, aby sa vám hýbala. Takže za mňa odporúčam použiť klasickú vadu a keď tak tú vodu navyše (ak by ste to prehnali) vysušiť uterákom alebo nejakou handričkou - záleží od množstva nadbytku vody. 

V ČOM SÚ TIETO MASKY ALE INÉ? 


Už ste isto vytušili zo slov pred chvíľou, že sa jedná skutočne o iné masky ako sme doteraz zvyknutí. Alebo teda väčšina z nás. 

Maska je suchá. To je asi najhlavnejší rozdiel. Keď otvoríte balenie, tak skutočne tam nenájdete nič vlhké. Obsahuje trošku alkoholu, aby látky boli chránené. A tie správne látky sa tam nachádzajú, aj keď by ste tvrdili opak! Sú tam... oni sa práve aktivujú vodou. 

Tieto masky sú 100% rozložiteľné, neobsahujú parfémy a parabeny. Skutočne nijako nevoňajú. Vyzerá to na prvý pohľad, že si dávate suchú látku na tvár. 

Maska je teda z nanovlákien, ktoré obsahujú také malé štrbiny, kde sú práve aktívne látky, ktoré sa pri kontakte s vodou aktivujú. 

Na výber máte z troch možností - ja som vyskúšala dve a o tých vám poviem nižšie v článku. Každopádne - každé balenie obsahuje jednu masku, pričom stojí 10e. Je to celkom dosť, no je to novinka a prezradím vám, že za to aj stojí... ale o tom nižšie v článku. Maska je na jedno použitie. 



Ja som teda vyskúšala dve masky, tak poďme na moje dojmy: 


Nejako by som tieto masky v tomto článku nedelila. Nevidela som po prvom použití v nich rozdiel - čo je logické. Na to, aby sme mohli vidieť výsledky, musela by som ich použiť aspoň 5-6krát. Teda ak sa bavíme o viditeľných výsledkoch, ktoré by trvali aj dlhšie. 

Obidve masky boli výborné! Už viem a chápem tie pozitívne recenzie. Tie masky sú fakt také super ako každý hovorí. Ono sú drahšie. Takže je na každom jednom či to chce skúsiť, ale minimálne jednu by som vám odporučila - vyskúšate, uvidíte a budete mať zážitok zo suchej masky. 

Mňa najviac zaujalo to, že je to suché - nič z toho nekvapká, nešpiní to vlasy ani oblečenie. Ste v maximálnom komforte a pritom robíte pre pleť maximum. Maska výborne sedela, neskĺzala dole. Pleť nebola vôbec lepkavá a dokonca som nemala ani pocit, že by som ju musela opláchnuť ako to pri iných látkových maskách mám. Ja som naniesla iba hydratačný krém. Pri obidvoch maskách bola pleť napnutá, jemná na dotyk. Nelepila sa. Na prvý pohľad nebola ani vysušená, no pocit, že krém potrebujem, som mala pri obidvoch maskách. 

Obidve masky teda boli super. Pre pravidelné používanie by som si vybrala asi skôr masku s vitamínom E a C, čo je tá modrá maska. Ale to je na každom jednom človeku - veľmi subjektívne. 

Ale za mňa určite odporúčam. ako vravím, aspoň vyskúšať. 



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi môžete napísať či ste o týchto maskách už počuli? A ak áno, či ste skúšali, či vás zaujali a podobne. Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Achjo, já prostě nejsem ochotná dávat peníze za masky. Mě děsně bolí peněženka a srdce, když mám platit za něco, co použiju jednou😅. Ale chci se na nějaké masky mrknout, protože dvě za měsích bych mohla zvládnout, hehe. Ale asi mrknu spíš do drogerie, 10 euro za jednu mi přijde moc. Ale zase je super, že je z nanovláken.

    Verča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To chápem :) Ak by si hľadala v drogérii, tak Garnier má super masky látkové práve, alebo aj Balea. Ak by si hľadala klasické, tak Balea je top :) Hlavne také medové :) Videla som, že aj Avon má v tej rade Avon Care parádne, dokonca aj s Aloe vera :)

      Odstrániť