F Kniha, ktorá zmení život - Neinstantne krásna - Aďulik Sun

Kniha, ktorá zmení život - Neinstantne krásna

Ahojte :)

Som veľmi rada, že sa ku mne dostala táto kniha od Niky. Čítala som ju niekoľkokrát. Keďže mi prišla dávnejšie, tak som mala možnosť si ju plne vychutnať. A aj som to spravila. Hneď niekoľkokrát. A nie za sebou. Lebo to by som nedala. Ale o tom vám poviem nižšie v článku. Knihu nájdete na eshope neinstantnekrasna.sk a autorkou je Nika z blogu breaktherules.sk. Stojí necelých 14 euro a okrem eshopu ju zoženiete aj v kníhkupectvách. A čo je to za knihu? Tak poďme na to! 




Hneď keď táto kniha vyšla, tak som vedela, že to bude NIEČO. Prečo? Autorkou je Nika, ktorá je Človek s veľkým Č. Nemala to v živote ľahké, zažila niekoľko vecí v živote, ktoré ju posunuli vpred, no to vtedy ona nevedela. Napriek tomu to nevzdala a dnes je to krásna, úžasná blogerka, ktorá pomáha ľuďom... 

A vedela som, že túto knihu budem chcieť, no vždy som ju nejako obišla - pozrela iba. Ale nakoniec si ku mne cestu našla a som za to rada. Kniha má v sebe krásnych 13 príbehov. Teda krásnych. Veľmi zaujímavých príbehov, pri ktorých vám miestami tuhne krv v žilách. Ja som túto knihu čítala viackrát. Nie však za sebou, lebo to by som nedala. Určitým štýlom ma zasiahla. Otvorila oči. 

Nikdy som nepatrila k tým ľuďom, ktorí by ubližovali ľuďom. Aspoň nie zámerne. Napriek tomu si myslím, že každému z nás vypadne nejaké slovo. Bezvýznamné. Pre nás. Pre niekoho, kto si zažíva bolesti, trápenia a problémy, to môže mať neuveriteľný dopad. A to mi táto kniha povedala. Vedela som to, len som si to tak nebrala k srdcu. Dávam si zrazu pozor, čo kde poviem. Aj ja som iba človek a sem tam mi niečo vybehne, ale snažím sa... A každý by sa mal


Celá kniha je veľmi priateľsky napísaná. Každý príbeh je iný. Je výnimočný. Ako každý jeden človek na svete. Nepovie vám odpovede na to, ako prežiť poruchu príjmu potravy. Nepovie vám návod ako to zvládnuť. Tiež vám nepovie ani to, ako by ste sa mali správať a čo robiť. Povie vám "iba" zopár inšpiratívnych príbehov, ktoré vám potvrdia, že v tom nie ste samy a že aj to, čo sa dá nemožné, možné v skutočnosti je... 

Je to kniha pre všetkých - pre tých, ktorí zažívajú tento problém, pre ich rodinu. Ale aj pre tých, ktorí sú iba pozorovateľmi a možno niekedy aj niektorí dôvodmi. Nič nie je v živote bolestivejší ako slovo. Na to, človek nezabudne nikdy a máme vďaka nemu silnú moc. Tak ju využime správne. 




A aby ste si nemysleli. Táto kniha nie je iba pre dievčatá. Jeden príbeh vám povie aj chlapec, ktorý mal rovnaké problémy. A ani príbeh od Niky - autorky knihy nesmie chýbať. Ja som jej príbeh čítala už na jej blogu, kde ho zverejnila. Už vtedy som si hovorila, že klobúk dole, že to dokázala. Dokázala sa priznať. Dokázala povedať svetu to, čo skrývala možno pred svojim okolí dlho. A ona to povedala tisíckam ľudí, ktorí ju sledujú. Mala odvahu. Odvahu pre lepšie a vyššie dobro. A ono sa to podarilo... a má môj obdiv. Je skvelá. 

Nika nerobí iba jednu vec- knihu, ale má na svedomí celý projekt Neinstantne krásna a rovnako aj teraz diár na rok 2020. A verím tomu, že táto kniha, tieto činy pomôžu aspoň jednej osobe. Tak to zmysel má. A toto zmysel má. Určite! 


Pri písaní recenzie tejto knihy som premýšľala, že ako ju vlastne poňať. Ťažko, veľmi ťažko sa píše recenzia na takúto knihu plnú myšlienok a hlavne skutočných príbehov. Ale prekvapili a mám pocit, že až zarazili ma komentáre, ktoré som čítala pod nejakými príspevkami. Negatívne komentáre. Ako môže človek kritizovať skutočný príbeh? Tu nejde o štýl písma. Ide o obsah. A ten bol perfektný, ktorý napísal sám život. Doslova. 

Ale povedala by som vám iba zopár vecí. Kniha je písaná priateľsky, ľahko sa číta. Pochopíte tie veci. A prezradím vám, že všetky príbehy mali šťastný koniec. Ja som si musela dať medzi samotným čítaním pauzu, lebo každý príbeh ma trošku rozhodil. Ale dočítala som to. A nie iba raz. 



Knihu si proste musíte prečítať. Každý z vás si tam nájde to svoje. Nájdete to, čo potrebujete nájsť. A to je dobré. Dávno som nečítala knihu, no ešte dávnejšie som čítala knihu, ktorá by ma tak zasiahla. Takže určite ju odporúčam a ďakujem Nike za zaslanie. Pozrite aj jej blog! 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi napíšte či ste o knihe počuli alebo o blogu Niky? Teším sa na vaše komentáre... 

PS: Ďakujem Nika za zaslanie a si skvelá, že si to všetko zvládla. Rovnako aj za to, že máš silu pomáhať ľuďom ďalej! Si úžasná! 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára