F Stalo sa - Nestalo sa #28 (Laputika v BA, Vianočné trhy v BA, ORBIS, FACH,...) ♥ - Aďulik Sun

Stalo sa - Nestalo sa #28 (Laputika v BA, Vianočné trhy v BA, ORBIS, FACH,...) ♥

Ahojte :)

Ani sa mi nechce veriť, že som tento článok písala pred 4 mesiaci. Wau... Ako ten čas aj rýchlo letí, ale všetko je iné aké bolo vtedy. A dnes vám teda o tom porozprávam. úprimne, trošku sa všetko zmenilo, takže je o čom písať. Tento článok bol vždy tak trochu šibnutý, lebo som sa dobre vypísala o mojej mysli, psychike, pocitoch a zároveň som vám povedala aj čo mám nové! Tak poďme na to! 



Tak hneď na začiatok, poďme si naliať čistého vína a potom sa pozrieme priamo na dve hlavné miesta, ktoré vám chcem tu ukázať. V prvom rade by som vám chcela poďakovať za vašu podporu, komentáre a akúkoľvek odozvu. Či už aj maily alebo správy na FB. Za všetko ďakujem a rada vám vždy pomôžem. Veď aj od toho tu som, no nie? 

Takže čo sa týka mojich pocitov, tak sú celkom dobré. Asi som sa konečne vyladila tak, že fakt môžem povedať, že som v pohode a nechala som minulosť za sebou a spravila som hrubú čiaru za ňou. Áno, spravila som si nový začiatok. Nové hodnoty. Nové ciele. Nové konce. Noví ľudia. Nové mesto. Nové všetko. zo začiatku to bolo veľmi roztrasené, lebo som nevedela či to zvládnem, či je to dobrý nápad. Ale mala som okolo seba ľudí, ktorí ma podporovali. Chvalabohu a vďaka za nich. Títo ľudia ma posúvali vpred a vďaka nim som tam, kde som. Nebudem vám tu hovoriť, že kde som, v akom meste, čo robím. Lebo to je vlastne jedno. Prečo vám to tu teda hovorím? Hovorím vám to preto, aby ste si uvedomili, že zmena nie je zlá. Majte odvahu zmeniť seba, svoje názory, správanie, mesto, školu či prácu. Je dobre si stanoviť svoje hranice, aby ľudia ich neprekračovali. Ak ich stanovíte, tak ich majte pre všetkých rovnako. Aj keď každý z nás má asi človeka, ktorému všetko odpúšťa. Ono... toto sťahuje dole iba vás. Nikoho iného. Tiež som si to musela uvedomiť. Odopnúť tie kotvy v živote a odplávať niekde ďalej s posádkou, ktorú mám rada. Obklopte sa s ľuďmi, ktorých máte radi, ktorí majú radi vás. A usmievajte sa, veď žijeme iba raz... 


Prvý podnik, kde vás zoberiem je LAPUTIKA. Je to miesto, ktoré ja v Bratislave milujem. Nachádza sa za Starou tržnicou a vždy je tam milý personál, dobré víno a super káva. Beriem tam všetkých, ktorých mám fakt rada! Objavila som ho asi pred dvomi rokmi, no odvtedy som tam bola fakt veľakrát. Ako úplne mi učarovali. Je to krásne miesto, také netypické a vzhľadom aj na polohu dosť lacné. A teraz navyše sú blízko aj vianočné trhy, takže keď sa budete bežať zohriať, tak nezabudnite zahnúť sem... 






Ďalším miestom je ORBIS. Už ste o tom počuli? Je to v Bratislave. Blízko Starého divadla. Je to taký street food prevzatý z Londýna. Predávajú tam rôzne hranolky. My máme strednú veľkosť a stáli 4 eurá. Máte na výber z niekoľko omáčok, my sme si dali curry. Bolo to výborné a ako zasýtilo nás to všetkých, takže chválim a palec hore! 




Ďalším miestom je FACH. Buď to poznáte od známych tvári, ktorí sem chodia do bistra alebo ako predajňu, kde zoženiete elixíry a 100%né šťavy. My sme si zobrali tento rakytník na imunitu. Stále 2,50. Majú tam aj džúsy, tie boli za 4 eurá. Ale ako veľmi dobrá predajňa, malá, no útulná. A to bistro vyzeralo tiež parádne! 




A máme tu VIANOČNÉ TRHY. Konkrétne teda v Bratislave. My sme boli na každom jednom námestí a dokonca aj pred tržnicou. To budete vidieť na fotkách. Milujem túto vianočnú atmosféru, kde na vás všade dýcha pokoj a dobrá nálady. A trošku aj zima, keďže mrzlo, keď sme tam boli. Ono hlavne treba povedať, že my sme tam boli okolo obeda, takže tam bolo ešte málo ľudí. Možno vám prinesiem neskôr aj fotky z večera, ak sa tam ešte dostanem. Veď uvidíme... a teraz poďme na fotky! 






Vyzeralo to vtipne, keď všade vianočná výzdoba, stánky a potom to jesenné lístie na stromoch. 





A už sme pri Starej tržnici... 





A ešte späť na hlavné námestie... 








Dúfam, že sa vám článok páčil! Do komentára mi napíšte či ste už boli na vianočných trhoch alebo kde sa chystáte? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. To kafíčko bych si dala hned :)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. treba ísť niekde :)
      aj tebe prajem krásne Vianoce :)

      Odstrániť