F RECENZIA: MOTIVAČNÝ DIÁR NA ROK 2019 - Aďulik Sun

RECENZIA: MOTIVAČNÝ DIÁR NA ROK 2019

Ahojte :)

Máme tu pokračovanie recenzie, článkov o produktoch z eshopu www.vesele-veci.sk. Tentokrát je to opäť diár, no vybrala som motivačný diár. Kto ma sleduje dlho vie, že ja tento diár mám aj na tento rok (2018) a som s ním spokojná. Sem tam vám hodím na instagram stories o nich. A tak som sa potešila, keď mi domov prišiel aj na rok 2019. Ak ste čítali predchádzajúci článok, tak viete, že pre tento rok som si vybrala iných z ich firmy (Srdce ženy) a teda tento poputuje k mojej sestre. Ale aj tak vám chcem o ňom čosi povedať, ukázať vám, čo sa v ňom skrýva! Tak nebudem to predlžovať a poďme rovno na to... 




DIZAJN, VEĽKOSŤ A CENA DIÁRA

Motivačný diár nájdete TU a stojí 10 euro. Je to veľkosť podobná slovníku, no trošku väčšie. Určite to nie je malý zošit a teda A5. Väzba je tvrdá, knižná. Takže ho len tak nezničíte. Novinkami sú gumička na diári a tiež dve stuhy na zakladanie a založenie vecí v diári. Dizajn diára sa v podstate nezmenil. Až na to, že je tam iný obraz a tiež farba nie je klasická hnedá, ale skôr taká tmavá fialová. Mne sa tento vzhľad páči oveľa viac ako ten za rok 2018, keďže ja fialovú farbu milujem. Navyše, toto nie je veľmi také ženské, takže je to aj pre chlapov, pričom za rok 2018 bol oveľa viac neutrálny a jednoduchší. No som z toho nadšená... 


VÝZNAM DIÁRA 

Diár by vás mal viesť k tomu, aby ste zostali počas roka motivovaní a tiež aby ste nezabúdali rásť v určitých oblastiach života. Keď to tak poviem, tak vás naučí využívať zákon príťažlivosti - či veríte alebo nie. Pokúsi sa vás viesť k tomu, aby ste od myšlienok a túžob prešli k skutkom a veciam. Z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať, že ten diár skutočne funguje a hlavne, mne pomohol si uvedomiť, čo všetko mám a čo všetko som dokázala a naopak - čo ešte chcem a nemám. Ono, keď to vidíte napísané, tak je to ľahšie aj na robenie. Aspoň ja som presne ten typ človeka... Čo nie je napísané, akoby ani nebolo. 


ČO SA SKRÝVA VO VNÚTRI DIÁRA? 

Diár začína zobrazením roka 2019 a tiež veľmi pekným citátom. Klasicky nasledujú osobné údaje s ďalším citátom. Opäť sú tu úvodné texty, vysvetlivky ako diár vypĺňať a kde sa čo nachádza. Máme tu aj kruh života, kde si zvýraznite svoje oblasti života, ktoré sú pre vás dôležité a určite počet bodov, koľko im dávate v tomto momente. Viac sa dočítate v diári, no je to zaujímavé to vidieť takto na papieri. Keďže toto je diár na rok 2019, máte tu aj také zhrnutie za rok 2018, čo je super. Aspoň si uvedomíte, čo ste dokázali, v čom ste sa zlepšili alebo aj čo vám nešlo. Ako ja tieto zhrnutia mám rada, lebo podľa mňa vám prezradia oveľa viac než čakáte. A povedia vám veci, ktoré viete, no možno ich nechcete tak priznať. máte tu priestor aj na 101 cieľov za svoj celý život. Môže to byť čokoľvek. Verte mi, dá vám zabrať, kým ich napíšete. Mne to minulý rok trvalo cez tri hodiny! Ako nekonečný príbeh.... zároveň vás to prinúti snívať a naozaj si uvedomiť, čo chcete aj také veci, ktoré sú možno teraz také, že asi sa nesplnia. Následne sú tam štátne sviatky, prázdniny. Klasika. Máte tam aj ročný plánovač či vypísané mená s dátumami. Tam si zvýraznite kamarátov a už nezabudnete na meniny. A aj v tomto diári sa nachádza novinka s narodeninami, kde si napíšete, kto má kedy narodeniny. Ako túto novinku chválim... A potom začína diár! 













Každý mesiac je rovnaký. Začína mesačným plánovačom. Ja ho využívam na blog a články na ňom, no vy ho môžete využiť napríklad na porady či doktorov. Je to iba na vás. Vidíte tam vždy prehľad celého mesiaca. Nasledujú potom texty alebo úlohy. A potom nasleduje celý týždeň. Opäť.. týždeň máte na jednej dvojstrane. Máte tu menej miesta na zapisovanie, takže to si treba zvážiť. Podľa mňa je hodný pre žiakov základných a stredných škôl. Ja som ho mala aj na vysokej škole, no chýbalo mi tam miesto, takže to by som šla do väčšieho (napríklad Srdce ženy ako ja tento rok). 




Chcela som povedať, že niektoré fotky sú zámerne trošku rozmazané, zas netreba prezrádzať úplne všetko, ide oba o to, aby ste si predstavili ten diár, aký je... Každopádne. Vždy hore máte citát alebo afirmáciu. Následne miesto na nový zvyk a zámer týždňa. Potom tam máte 3 prioritné úlohy na tento týždeň. A potom nasleduje každý deň. Tam máte vždy meniny, sviatky a medzinárodné dni. Na konci stránky máte vždy priestor na to, že tam máte napísať napríklad za čo ste vďačná alebo aj niečo iné - sem tam sa to mení... A úplne na konci je kreatívne miesto, kde si môžete kresliť alebo pokojne to využiť ako miesto na poznámky. Takto to ide každý týždeň a na konci mesiaca nájdete zhodnotenie mesiaca. Nebudem sa opakovať, že toto miesto milujem, lebo vidíte tam ten progres. Je to iba na vás ako to využijete. Samozrejme, mesiace, týždne sú prepletané ešte s ďalšími citátmi. 







Na konci diára nájdete opäť kruh života, kde si máte zaznačiť, ako vaše oblasti života vnímate po tom roku. Či sa niečo zmenilo, zlepšilo alebo zhoršilo. Následne sú tam poznámky - opäť čisté, riadkové. Máte tam miesto "moje nápady a inšpirácie" či "moje obľúbené citáty". Na konci diára je už klasicky moje najlepšie JA. Nechýbajú ani obrázky na vymaľovanie a teda potlačenie stresu počas roka. V tomto diári nechýbajú ani kartičky, ktoré máte nosiť pri sebe, keď si ich vyplníte. 










Môj názor na diár? 

Mne sa tieto diáre veľmi páčia. Mám doma už niekoľký a kupovala som si ich aj pred spoluprácou. O to som radšej, že vám stále môžem prinášať aj články o ich novinkách. Mne sa páči to, že tento malý je vhodný aj do kabelky, je praktický a hlavne sa len tak nezničí. Páči sa mi dizajn a ja fialovú milujem, takže som veľmi rada. Podľa mňa je to ale tak tlmený, tmavý odtieň, že sa hodí aj pre mužov, chalanov. Odporučila by som ho hlavne žiakom ZŠ a stredných škôl, keďže podľa mňa vysokoškoláci potrebujú viac miesta. Ale ak nepotrebujete vyslovene veľa písať, tak je to vhodný aj pre teba na VŠ či práci. Tam záleží na preferenciách a od toho, čo od diára očakávaš. Určite ako motivačný diár funguje, súdim z minulosti. Sú tam super úlohy a texty. Ja som vďaka nemu veľa vecí pochopila. Podľa mňa je tam veľa plusov. Čo mne tam chýba je to, že tu nie je vzadu tá priesvitná fólia, ktorá bola v minuloročnom diári, kde som si mohla zakladať vizitky alebo podobné veci. A sa mi zdá, že minulý rok k tomu boli aj také nálepky, no nie som si istá. To nehovorím na 100%, možno boli v inom diári od nich, no ocenila by som ich aj tu. Hodilo by sa to tam. Ale inak mu nemám čo vytknúť... 




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi napíšte či používate diáre a či používate aj motivačné veci? Veríte tomu, že vám pomôžu? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Taky mám doma jejich letošní diář a ty motivační se mi moc líbí. Jsem s ním spokojená a možná si koupím i tento na příští rok.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hm, diár vyzerá podľa mňa veľmi veľmi zaujímavo, myslím, že niekorý rok som dokonca videl aj naživo. Esteticky je veľmi pekný, don't get me wrong, ale na mňa osobne oveľa viac motivujúco pôsobí pracovný bordel, typu čmáranice a post-it noty na každej strane len preto lebo chcem. Pre usporiadaných ľudí to ale vyzerá skvelo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak každého motivuje niečo iné :) niekto potrebuje chaos na spravenie práce, niekto poriadok :)

      Odstrániť