F ŽIVOT #4 - Nový rok, nový príbeh - Aďulik Sun

ŽIVOT #4 - Nový rok, nový príbeh

Ahojte :)

Na istý čas tu máme poslednú úvahu, resp. motivačný článok. Chcem zas začať písať viac o kozmetike a nejako to časom prepojiť. Verím, že sa mi to podarí a že vás táto séria celkom aj bavila. Vidím niečo aj na číslach a zdá sa mi, že bola celkom úspešná. To ma teší. Musím načerpať aj ja nové myšlienky, no dovtedy samozrejme budú vychádzať aj články zo života či úvahy alebo aj recenzie. Ja som momentálne zarytá medzi knihami, keďže píšem bakalárku a tá si žiada svoj čas. Mám toho dosť veľa, takže články veľmi nestíham predpisovať, ale snažím sa aspoň niečo vždy vydať. Verím, že to chápete. A poďme teda už rovno na článok... 




Nová rok. Nový príbeh

Máme tu  krátko po novom roku, práve dnes 3 strana z tých 365, nás čakajú. Možno predchádzajúci rok či už vo Vašom alebo mojom živote nebol presne takí ako by sme si ho predstavovali, ale teraz je tu ďalšia príležitosť niečo zmeniť. Každý z nás má  možnosť zmeniť svoj život. Áno znie to ako klišé, ale  jeden človek ma naučil, že všetko negatívne čo sa nám deje je len v našich hlavách. Poznáte ten pocit, keď zvádzate boj medzi hlavou a srdcom, srdce vám povie áno, a keď nad tým premýšľate, prichádzate  na všetko negatívne čo to môže priniesť a na dôvody prečo to nerobiť. Vaše srdce cíti, áno toto je to po čom túžim, ale všetko čo vám v tom bráni je hlava a rozum. Samozrejme deje sa to aj naopak,  v hlave viete, že už by sa malo čosi zmeniť, ale srdce sa obáva, že zase mu bude ublížené. 

Myslím, že s takýmito situáciami sa stretáva každý z nás. Ja patrím medzi tie, ktoré sa riadia poväčšine srdcom, možno to je hlúpe, ale  vraj všetko po čom naozaj túžime je  v srdci, tak prečo to nespraviť? Samozrejme každý má nejaké obavy, alebo pripadne financie nám veľa krát  nedovoľujú uskutočniť to, po čom túžime. Ale dnes by som vás chcela podporiť, robte čo milujete, predsa len život je len jeden, teda nikto nevie čo bude potom, ale teraz si uvedomujeme, že sme tu, že žijeme.  V konečnom dôsledku je život iba okamih, ale okamih, ktorý nám  pripadá dlhý alebo neskutočne dôležitý. Každý od nás niečo očakáva, či už to je rodina, ktorá trvá na tom aby ste vyštudovali, priatelia, ktorí nám niekedy povedia aj to čo nechceme počuť alebo nás sklamú, verte mi viem aký je to pocit, keď sa snažíte vyhovieť čo najviac ľuďom, priateľom, ale nejak sa to otočí proti vám.  Tak isto viem, že je ťažké ísť si za snami, lebo v dnešnej dobe sa stretávame s predsudkami, pretvárkou a inými negatívnymi vecami.  Takže každý z nás s tým bojuje, ale niektorí to skrývajú v sebe.  Aj pre mňa je to ťažké, ale chcem vám povedať, že spravte to  po čom túžite nebude to ľahké, ísť za cieľmi je ťažké to vieme všetci, ale potom to stojí za to. Vezmite si skúste sa pozrieť na situáciu alebo sen, po ktorom ste túžili v predchádzajúcich rokoch, v akom štádiu to je dnes, nemusí to byť nič veľké, ale aspoň náznak, že veci sa hýbu a plynú.    Podstatou je to, že  nikdy neviete, ktorý deň je posledný, ale čo bude zajtra, nikomu neprajem nič zlé to absolútne nie,  ale  sú príbehy, kedy z jedného dňa sa zmení celý život už navždy, pretože to je tak zásadná vec.   

Preto kým môžete, kým ste zdraví robte to čo vás baví a napĺňa, aj keď to je ťažké, ale skôr či neskôr to bude mať úžitok, aj keď to teraz tak nevyzerá. Ale každý z nás má svoj život,  my ho žijeme, nikto iný za nás, nikto nevie čo sa deje vo vnútri, niekedy ani my sami, ale tento život je náš a nikto iný ho nebude prežívať len my.  Je dôležité  aby sme boli spokojní, viem, že  sú ľudia, ktorí nie sú naplnení a čosi im chýba, avšak každý si zaslúži byť šťastný.  Je len v našich rukách „hlavách“ aký si spravíme tento život v rámci možností. Každý jeden z vás je silný, pretože podľa mňa  všetci máme nejaký príbeh, nejakú 13. komnatu, ktorú nikto nepozná, príbeh, ktorý  drží v sebe a urobil ho silnejším.  Takže nezabúdajte na to, že dokážete ak sa tomu budete venovať, treba  žiť práve tu a práve teraz, pretože zajtra môže byť všetko iné.  Odpútať sa od tých negatívnych vecí, ktoré sa nám vytvárajú v hlave a ktoré nám ničia vieru v dobro ľudí, v skutočnú lásku. To je dôvod prečo sa trápime, všimnite si, kedy zostanete smutní? Keď nad určitou vecou rozmýšľate, pretože sme tak stavaní v dnešnej spoločnosti na zlé veci, ale v každý myseľ je mocná, pretože je v nej všetko, čo môže urobiť život lepším.  Nevzdávajte to aj keď sa nedarí,  ako sa hovorí nádej zomiera posledná, preto je dôležité aby mále svetielko nádeje bolo v tomto svete navždy.  Treba byť pozitívny, pretože aj potom neprichádzajú vám na myseľ negatívne  myšlienky, samozrejme je dobre niekedy sa vyplakať, vykričať, pomáha to, ale netreba sa tým nechať pohltiť, pretože si tým ubližujeme sami.   Pamätám si ako keď sme boli deti, nič sme neriešili, proste išli sme von,  keď sme sa pohádali za 5 minút už bolo všetko v poriadku, detský svet je ten najkrajší,  a keď ste už starší, zapnete si už len jednu pieseň a pod videom samé negatívne veci, je to akoby sme sa strácali v tomto svete, kde je toľko zlého, ale každý z nás to môže zmeniť na pozitívne. 

Niekedy je najlepšie vypustiť zo seba všetky emócie a to malé dieťa, ktoré sa ukrýva  v nás nemusíme sa hrať na dospelých, ktorí všetko zvládajú. Je to symbolické, je ešte skoro nový rok a je to ako nový začiatok, čas nechať to zlé v tom minulom roku, strachy, ktoré nás ovládali a skúsiť sa na svet inak, na náš život.   Takže je dôležité akoby začať odznova, pretože to prináša ľahkosť, trvá to istý čas pochopiteľne, ale pokiaľ sa dokážeme pozrieť na veci, ktoré nás ničili z iného uhla pohľadu, môže to len pomôcť. Vidieť aj v tom zlom to dobré, pochopiteľne nie vždy to je reálne, ale je to možné.  Je to len na nás aký bude tento rok, aká bude táto kniha, ktorá  má pred sebou 12 kapitol, ktoré môžu byť plné lásky, pochopenia, a pozitívneho myslenia, pretože pokiaľ myslíš na pozitívne veci a nezameriavame sa na to zlé, môžeme vidieť viac toho dobrého, predsa len každý deň na svete sa stane nejaký malý zázrak.  Dúfam, že tento rok bude aj pre vás prelomový,  že zanecháme to zlé ale skôr sa budeme venovať tomu dobrému, pretože to tvorí základ a prvý krok k tomu aby sme mohli byť šťastní, aby sme pustili pozitívne myšlienky do svojej hlavy.


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi môžete napísať aké sú vaše predsavzatia? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára