F ♥ Malý kúsok zo mňa, o ktorom sa medzi riadkami nedočítate ♥ - Aďulik Sun

♥ Malý kúsok zo mňa, o ktorom sa medzi riadkami nedočítate ♥

Ahojte :)

Podobný článok tu už bol, keď môj blog začínal. Keď som sa teraz na tento článok pozerala, tak som sa usmievala. Prečo? Lebo som zistila, že svet som vnímala úplne inak. Vnímala som seba úplne inak. Vnímala som všetko inak a očakávala som od svojho života veľmi veľa a toľko blbostí. Sama som prekvapená. Za tie roky som sa posunula vpred a zistila som, že som úplne niekto iný, ako som si myslela pred tým. A kto teda som? Neviem vám odpovedať presne a na 100%, kto som. Nikto to nevie. Ja to neviem. A viete čo? Za tie roky som zistila, že to nie je potrebné. Nie je potrebné zistiť, kto ste. Nie je dôležité, aby ste vedeli všetky odpovede. Ide o to, aby ste žili. Aby ste boli spokojní samy so sebou a žili svoj život. Nie je dôležitý cieľ, ale tá cesta. Nie je dôležité, čo ste pokazili. Nie sú dôležité vaše chyby. Dôležité je to, aby ste si stáli za svojím správaním. Aby ste robili tak, ako uznáte za vhodné a podľa svojho svedomia. Choďte za svojim srdcom a nikdy nič neľutujte. Prečo? Lebo v tom momente to tak chcete, to tak cítite...



Premýšľala som, že ako tento článok sformulovať a rozhodla som sa ho rozdeliť na dve časti. Prvá časť bude môj pohľad na samú seba a druhá časť bude od mojich dobrých kamošov, ktorých som sa pýtala otázku, kto som? A oni mi odpovedali... Poďme rovno na článok a už dosť úvodných kecov... :) 


Kto som? 

 

Som človek, ktorý sa narodil v roku 1996 a miluje kávu. Momentálne študujem na vysokej škole, hoci som nikdy na vysokú školu ísť nechcela. Osud sa so mnou niekedy veľmi hrá a ja sa snažím tieto búrky ustáť. Musím povedať, že sa mi to zatiaľ darí. Tiež som veľmi úprimná a keď sa mi niečo nepáči, tak to poviem. Ľudom už z pravidla neverím a moju dôveru si musíte zaslúžiť. Som priam neveriaci Tomáš, ktorý všetko overuje. Mám len pár skutočných priateľov, no dám za nich ruku do ohňa a spravím pre nich aj prvé, no aj posledné. Aspoň čo je v mojich silách. Táto vlastnosť sa mi párkrát v živote veľmi vypomstila a človek by mohol pre ľudí spraviť všetko, no nedočká sa ani slova ďakujem. Moja osobnosť je plná sarkazmu a viem ho použiť v tej najlepšej chvíli. Nikto nevie, kde tie hlášky beriem. Sama to neviem. Jednoducho mi to napadne. Moja myseľ je často sarkastická a niekedy sama neviem či si robím srandu alebo nie. Stále mám úsmev na perách a v momente, keď som najviac unavená, tak prepnem do režimu "bláznivá". Vtedy ma už nič nezastaví...


Hoci na prvý pohľad vyzerám drsne, že nemám pocity, tak som presný opak. Som veľmi romantická duša, hoci niektoré "gíče" fakt nemusím. Preciťujem všetko dvojnásobne ako všetci ostatní a dokáže ma zlomiť aj nevydarená skúška či hádka s dobrým kamarátom. Neznášam, keď ma niekto ignoruje. Potrebujem pozornosť inak často odchádzam. Nedokážem klamať ľudí, ktorých mám rada. Keď si niekoho obľúbim, tak ho už len tak nepustím preč. Často som zmätená a nedávam najavo svoje pocity. Všetko prežívam vnútorne a ak mi niečo je, tak to spozná len naozaj blízka osoba. Stále sa snažím byť pozitívna a s úsmevom na tvári. Všetky problémy riešim s úsmevom, len pre odľahčenie situácie, nech to nie je "také na nervy". Ak ma niečo trápi, tak to riešim, až kým nedostanem riešenie (často sama so sebou). Ak niečomu verím, tak sa toho naozaj držím. Ak cítim smútok, tak som schopná preplakať celé noci, ale ľudia o ničom nevedia. Som schopná sa zrútiť, plakať, hodiť sa o zem a pritom sa tváriť vonku, že som v pohode. Život sa mi niekedy zosypal, no ja som ho dokázala zlepiť. Jednám často skratovo a často rozbíjam veci (doslova). Buď som šťastná alebo depresívna. Nič medzi tým. Milujem slobodu a očakávam, že ľudia mi ju dajú. Viem sa človeku prispôsobiť, no potrebujem od neho cítiť úprimnosť a porozumenie.  Z nových vecí mám strach. no bojujem proti nemu. Robím veci, ktoré ma držia v adrenalíne. Som hlavne veľmi citlivá...



Mám mnoho koníčkov. Milujem box, som otvorená aj športu, hoci sa často k nemu nedostanem. Milujem prechádzky. My máme u nás v obci vodnú nádrž a prechádzky okolo nej ma dokážu odreagovať na veľmi dlhý čas. Mám rada romantické prechádzky. Milujem zapálené sviečky a len tak ležať na gauči. Rada si vypijem víno a zabudnem pri ňom na všetky problémy sveta. Keď si trošku vypijem, tak posielam krásne správy ľuďom a som veľmi úprimná. :) Dokážem vyznať lásku s tými najmenej očakávanými spôsobmi, ak to myslím vážne.

Milujem písanie, hoci mám pocit, že nie som v tom moc dobrá. Rada pomáham ľuďom. Milujem, keď môžem niekomu niečo dať a on sa usmeje. Vtedy viem, že to robím dobre. Milujem úsmev, milujem silu. Pomáham ľuďom, no sama sebe pomôcť nikdy neviem. Milujem chvíle voľna, no snažím sa tieto chvíle stráviť s priateľmi a rodinou. Som trošku závislá na sociálnych sieťach, no ja ich považujem za miesto, kde si uchovávam svoje spomienky a zážitky. Milujem darčeky, ktoré človek vyrobí. Je jedno či je to básnička. Či je to fotka. Či je to niečo nakreslené. Či je to niečo, čo máme spoločné. Je to skvelé! Milujem, ak niečo dáva niekto od srdca.


Očakávam od ľudí to, že mi povedia, čo cítia, čo chcú. Veľa ľudí som v živote stratila. Veľa ľudí som získala. Niektorých ľudí som musela stratiť a nájsť druhýkrát a dávajú teraz oveľa lepší a väčší zmysel. Niektorých ľudí som sa nevedela vzdať, aj keď mi ublížili a každý sa mi čuduje, že sa s nimi bavím. Dávam každému človeku šancu a nesúdim podľa názoru iných či podľa vzhľadu. No druhú šancu u mňa dostane málokto. Vždy si všetko trikrát premyslím, aby som neopakovala chyby z minulosti.

Som človek, ktorý má rád ľudí, no niekedy potrebuje byť sám. Milujem cestovanie. Milujem zimu. Milujem sneh. Milujem hory. Milujem ticho. Milujem víno. Milujem všetko, kde je výhľad. Milujem ľudí. Verím v lásku. Verím, že niekde je niekto, kto ma zvládne, hoci som komplikovaná a bude chcieť so mnou stráviť zbytok života. Verím, že niekto ma bude ľúbiť, napriek chybám v mojom živote.

Milujem rap, no neškatuľkujem sa. Milujem hudbu. Milujem motiváciu a motivačné články či videá. Nepočúvam iné názory. Teda počúvam, vypočujem, ale spravím si podľa seba. Nikdy sa nevzdám, ak skutočne niečo chcem. Uprednostním šťastie iných, pred tým svojim. Radšej položím seba na lopatky, akoby mal trpieť človek, ktorého ľúbim - kamarát/ka, rodina, priateľ či známy. Som extrovert, ktorý chce všetko alebo nič...


Ako ma vnímajú moji priatelia? 

 

Maťo: 

"Si človek, ktorý keď niečo chce, tak si za tým tvrdo ide. To som si zažil hneď niekoľkokrát. Si úžasná kamarátka a spravíš pre mňa, svojich kamošov všetko, čo im na očiach vidíš a je to v tvojich silách. Za to si ťa vážime. Milujem tvoj sarkazmus a tvoje vtipné chvíle, kedy nikto nevie, prečo sa smeješ, ale smejeme sa všetci. Slabé stránky asi ani veľmi nemáš, ak nerátam tvoje výbuchy zlosti, kedy ti nikto nechce skrížiť cestu. Silné stránky.. to by sme tu boli do rána, no určite je to tvoj úsmev a určitý nadhľad. Hoci máš aj svoje problémy, tak vždy si tu aj pre iných. Často na úkor svojho času a riešenia svojich vecí. Si úžasná kamoška a ja som rád, že ťa mám vo svojom živote. Ďakujem "

Jakub: 

" Nikdy by som nepovedal, že náhodné stretnutie takto spojí život dvoch ľudí. Som rád, že ťa tam ten človek vtedy nechal stáť a "musel" odísť. Od toho dňa sme naše kamarátstvo posunuli ďalej, než som si myslel. Zrazu autobus nebol dobrá voľba a ja som rád, že som ťa spoznal. Si človek s veľkým srdcom, ktorý je tu vždy pre každého človeka a možno aj pre ľudí, ktorí si nezaslúžia tvoju pozornosť či čas. To si ale ty. Si človek, ktorý je tu pre druhých, no zabúda na seba. Veľmi často ublížiš radšej sebe, akoby si mala povedať pravdu a odísť od daných ľudí. Si milá empatická, mladá, krásna baba, ktorá má svoj cieľ a ide si za ním. Mám pocit, že miluješ prechádzky a sviečky. Si človek s úsmevom, no ja ho už prekuknem a viem, keď ti niečo je. Ak ľúbiš, tak naplno. Ak nenávidíš, tak ešte viac. Neveríš ľuďom a máš za sebou veľa príbehov. Si často pre kamošov ich všetko a oni sú tvoje všetko. Si skvelá osoba so zelenými očami... :) "



Kamil: 

"Podla mňa si mega priateľská, milá, nápomocná, empatická. Dávaš si pozor komu veríš, dá sa na teba vždy spoľahnúť, si zodpovedná a vieš čo v živote chceš :) Silné stránky sú, že si priateľská, milá. A slabé: sarkazmus a hnev či hádky... tak priateľská v tom, že si vážiš kamarátov, milá že sa usmievaš a robíš ľuďom dobrú náladu. Empatická - vieš sa vcítiť do druhého a snažíš sa pomôcť aspoň čo sa týka mňa. Veríš ľuďom a keď sa s nimi raz pohádaš alebo ťa sklamú, vieš k nim byť zlá alebo ignoruješ ich - mohla by si viac odpúšťať. Máš zodpovedný prístup k dôležitým veciam to je dôležité... " 

Miško:

"Podla mňa Aďkine silné stránky: je veľmi nápomocná druhým (veď študuje soc. prácu, takže musí byť). Je priebojná. Cieľavedomá , myslím že vie, čo chce. Veľmi komunikatívna (to má po mne hiihi). Inteligentná, všímavá, šikovná, zručná. A slabé stránky, no tých určite málo bude hihh . Ale hádam nájdem niečo hih. Zvedavá . Ako ja hih. Všade musí byť, je moc aktívna..."


Klaudia "Dia": 

"Čo si o tebe myslím? Ja neviem si dobrý človek, dobrý ktorý si zažil veľa zlého a za tie roky čo ťa poznám sme sa na čas prestali baviť a tak všetko ale vždy sme si nejak našli cestu k sebe. Si tvrdohlavá a strašne tvrdohlavá niekedy by som ti najradšej niečo urobila ale proste sú dni kedy si strašný pesimista ale iné kedy je toho optimizmu na mňa moc... Keď niekoho máš naozaj rada si ochotná pre neho trpieť aj keď by si nemala ale uprednostníš toho koho ľúbiš a tak.. A zase tak ľahko si k sebe ľudí nepúšťaš ale to je správne lebo ľudia sú zlí niektorí teda... Ale mala by si sa začať viac tešiť z maličkostí. Ktoré zažívaš... Ale tak nejako nevidím chyby i keď niekedy povieš to čo práve počuť nechcem ale viem že to myslíš dobre... " 

Matúš: 

" Veľmi ťažká otázka. Poznáme sa v podstate od škôlky, teda mám ten pocit. Mal by som ťa asi poznať, no aj ja sa strácam. Súdim podľa toho, že zistiť aká si je veľmi ťažké. Prejavila si sa už niekoľkokrát, no vždy dokážeš prekvapiť. Sám sa čudujem. Vždy, keď si myslím, že už viem, tak zrazu neviem. Ale to je dobré. Človek sa s tebou nenudí. To je super. A slabé stránky... tá tvoja zlosť. Ale aspoň sa na nič nehráš a človek hneď vie, čo sa v tebe deje. Nehráš to na pocity a to je v dnešnej dobe super... A najlepšia stránka... to je asi ťažké zažili sme toho veľa. Ale asi to je úsmev. Potešíš veľa ľudí a so svojim nadhľadom nahneváš toľko ľudí... to je super vlastnosť. A sarkazmus. Ten milujem! "



Veľa mojich priateľov sa trafilo. Som všetko to, čo opisujú. Niektorí to možno s tými pozitívami aj prehnali, no aj tak im ďakujem za vyjadrenie. Nedala som sem všetkých, lebo v niektorých boli aj nepublikovateľné veci, no aj tak. Ďakujem. Verím tomu, že nech som akákoľvek, tak moja cesta je daná. Možno osudom, možno to riadi niekto tam hore. Možno to vôbec nie je dané. No ja verím tomu, že moja cesta ide práve s tým správnym smerom. Ľudia, ktorí ma majú radi, budú pri mne. Ľudia, ktorí mali odísť, tak odídu. Som duša, ktorá je plná príbehov, no vďaka nim som osobnosť, ktorá sa zo mňa stala. Ďakujem za všetko, čo sa mi stalo. Ďakujem za to dobré, ďakujem za to zlé. Som šťastná, že som a že mám ľudí akých mám v mojom okolí. Ďakujem... 


xoxo
Aďka

CONVERSATION

4 Comments: