F Nie každé bolestivé rozhodnutie, musí byť nesprávne! - Aďulik Sun

Nie každé bolestivé rozhodnutie, musí byť nesprávne!

Ahojte :)

Minule, keď som len tak pozerala jednu sociálnu sieť, tak som narazila na citát, ktorý sa nachádza v nadpise tohto článku. A zamyslela som sa, ako to mám už vo zvyku. Každý jeden deň robíme množstvo rozhodnutí. Môžeme to nazvať aj voľby. Volíme si, čo budeme ráno jesť, kedy vstaneme, čo budeme robiť, koho stretneme, s kým pôjdeme von a s kým nie, čomu alebo komu sa budeme venovať, s kým sme a podobne. Rozhodujeme sa o všetkom. Každý má právo si vybrať. A ľudia si vyberajú. Aj ja som len človek a vyberám si veľa vecí. Vyberáme si dokonca ľudí v našom živote. Vyberáme si to, ako budeme v nejakej situácii reagovať. Vyberáme si partnera. Vyberáme si školu. Vyberáme si aj duchovné veci, ako napríklad byť šťastný. Každý chce šťastie a každý ho hľadá... 


Rozhodnutia môžu byť dobré a zlé. Je na nás ako to vnímame. Ale to, že nejaké rozhodnutie je bolestivé, ešte neznamená, že je zlé. Veľa ľudí spraví nejaké rozhodnutie, ktoré ich bolí a potom to ľutujú a automaticky to berú tak, že to bolo zlé rozhodnutie. Ale to nemusí byť vždy pravda. Niektoré rozhodnutia nás bolia z rôznych dôvodov. Napríklad ten dôvod, že sme svojím rozhodnutím ukončili vzťah, no stále k danému človeku niečo cítime alebo to môže byť, že od seba odohnali "pomyslené" šťastie, aj keď vieme, že sme šťastné neboli. Môže to byť pokojne aj to, že sme sa rozhodli skončiť školu. Ale to, že nás to bolí neznamená, že je to zlé rozhodnutie a na to ľudia zabúdajú. 

Život nám bude prinášať aj búrky. Nič v živote nie je iba ružové. Stačí, keď sa budete na to pozerať v pozitívnom zmysle. Problémy vás nemajú položiť na lopatky. Problémy vás majú spraviť silnými. A robia vás. A nemôžete sa vzdať.  Problémy ako prišli, tak odídu...

V takýchto prípadoch si treba uvedomiť, že čo je pravda. Áno. Bolí ma to, čo som spravil/a. Bolí ma to rozhodnutie. Ale prečo som to spravila? Boli sme šťastní? Boli sme pohode? Alebo nie? Ak sme sa rozhodli z niekade odísť, tak sme šťastní ani neboli. Inak by sme nedochádzali. Každý má právo na šťastie a každý si robí šťastie sám... Byť šťastný je tiež voľba. Takže voľte správne :) 


Dúfam, že sa vám dnešný kratučký článok páčil a teším sa na vaše komentáre. Môžete mi napísať, čo vás naposledy spravilo šťastnými? 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára