F Existuje pravá láska? - Aďulik Sun

Existuje pravá láska?

Ahojte :)

Dnešný svet je trošku zvláštny, nemyslíte? Mladé dievčatá si myslia, že sú staré. Staré ženy si myslia, že sú mladé. Každý chce to, čo nemá. Mladé chcú byť staršie, staršie mladšie. Chceme úspechy. Chceme lásku. Chceme šťastie. Chceme peniaze. Chceme niečo, čo môžeme mať, no nemáme to v tejto chvíli. Nie je to zvrátené? Stále sa naháňame za niečim a pritom nám uteká tento moment. Staráme sa a myslíme na našu budúcnosť. Chceme lepšiu budúcnosť, stále žijeme v minulosti a čo prítomnosť? Prítomnosť je nikde. Keď sa niečo stane, tak nevieme reagovať. V dnešnom článku som sa rozhodla zamyslieť nad témou lásky. Láska je zaujímavá téma a mňa nikdy neprestane fascinovať. Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či existuje pravá láska? Existuje vôbec láska? Ja som sa nad tým zamyslela minule, spravila som si poznámky, tak vám idem čosi napísať. A tiež som oslovila pár kamarátov, tak vám sem hodím aj ich myšlienky. Na čo som teda prišla? 




Myslím si, že ma sledujú mladé ženy, ktoré majú nejaké vzťahy už za sebou. Na začiatok chcem preto povedať, že ja nie som žiadny terapeut a toto sú iba moje myšlienky, postoje a skúsenosti. Priznávam, že nemám veľa skúseností, takže ak máte niečo povedať k tejto téme, tak budem rada ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti v komentári. :) 


Vzťahy vždy boli a vždy budú zložité. V tomto svete 13-ročné dievčatá riešia zlomené srdcia. Ja keď som mala 13 rokov, tak som bola rada, že som dostala jednotku z Dejepisu a bola som rada, že ma mama nechala dlhšie vonku. Doba sa strašne posunula. Neviem či je to dobré a či zlé, to je na inú tému a článok. Týmto všetkým chcem povedať to, že mladé dievčatá (skôr deti priam) zanevrú na lásku, lebo v 13tych rokoch ich niekto odmietol a podobne. Potom sa to celý život s nimi ťahá. Sú zatrpknuté, smutné a nevidia v ničom zmysel. Keď mladé dievča povie, že ona na lásku neverí? Keby to aspoň povedala nejaká 30ročná žena, tak nič nepoviem. Ale povie to v podstate dieťa? Možno preháňam to 13-ročné (bodajby som preháňala), ale fakt mi to príde, že proste dnešné mladé baby majú viac skúseností ako ja (čo už mám trošku viac rokov za sebou). Ja som skúšala sa pýtať tak pomedzi mojich kamarátov otázku, ktorú vidíte aj v názve tohto článku. Bola som prekvapená, čo mi povedali. Rozhodla som sa, že ich odcitujem, no nebudem uvádzať mená. Tak poďme na to: 


" Ja mám pocit, že pravá láska existuje. Stále mi niečo hovorí, že niekde je niekto, kto bude so mnou zdieľať polku môjho života. Asi som blázon, že? Ale fakt to tak cítim... " 


"Práva láska? Prosím ťa... v dnešnej dobe? To asi nie. Zdá sa mi, že láska sa už vytratila a skôr ľuďom ide o zázemie a pohodlie. Ja už na také veci neverím. Asi je to smutné, ale prečo mám veriť niečomu, čo možno ani neexistuje? " 


" Ja ti poviem k tomu asi toľko, že pravá láska je podľa mňa iba jedna. Povedala by som, že práve tá prvá láska je tá skutočná. Je to číslo 1 a asi nevyhrá v našom živote, no nezabudneme na ňu nikdy. Ja som mala niekoľko vzťahov a na polovicu som zabudla, ale na tú prvú nie. Takže si myslím, že pravá láska je iba jedna a tá prvá.... To ostatné sú väčšinou náhrady a náplasti na tú skutočnú lásku. Možno šťastné, možno nešťastné. To už asi neovplyvníme." 


"Láska pre mňa znamená veľmi veľa a keď sa pozriem na dnešnú mládež, ktorá si neváži to, čo má. Je mi z toho až smutno. Pravá láska existuje, len ľudia si necenia to, čo majú. Hovorí sa, že chlap zistí, akú hodnotu má dievča, až keď o ňu príde a niekto dá za ňu oveľa viac. A je to pravda. Ja som na to niekoľkokrát doplatil. Každá žena je výnimočná, každá žena je super. Len záleží, kto si k nám sadne a bude chcieť zdieľať naše priezvisko." 


"Ja som si prešiel niekoľkokrát nejakým rozchodom. Teraz som šťastne zadaný, veď vieš. Po rozchode som vždy hľadal ju. Hľadal som ju vo všetkých iných ženách a vieš čo? Nenašiel som ju. Uvedomil som si, že som bol hlúpy, keď som jej nedával pozornosť, lásku a skôr som ju ignoroval. Zahodil som svoje "ego" a šiel som za ňou. Boli sme najskôr kamaráti a dnes? Dnes sme šťastne spolu a klape nám to. Láska nie je o zmene toho druhého, ale o nájdení spoločnej cesty. Áno zmenil som sa, no čo človek nespraví pre tú pravú?" 


 " Ja som nikdy na pravú lásku neveril. Neviem prečo. Mal som to v sebe. Keď som videl, ako sa niektoré dievčatá správajú, tak som o to fakt nestál. Dnes som stále sám a ako nesťažujem si :) :) :) Pravá láska určite existuje, ale ako spieva môj obľúbený raper "Kto hľadá princeznú, nebozkáva tie žeby". Asi tak. Ja nechcem skúšať, keď nevidím v tom zmysel. Nechcem ublížiť niekomu, na kom mi trošku záleží.  Nechcem iným spôsobovať bolesť. Chcem, aby bola moja budúca polovička so mnou šťastná a tak ja radšej počkám... Na dobré sa dlho čaká :D " 


"Podľa mňa sa pravá láska zmenila. Keď vidím niektoré 16-ročné deti, ktoré sa hrajú na lásku, tak je mi skôr do plaču, aj keď by som sa mala smiať. Láska pre nich znamená niečo materiálne. Očakávajú darčeky, niečo viac. Vidia lásku v stretkách, ktoré sú plné bozkov a radostí. Ja neviem či som vadný, ale podľa mňa láska nie je o tomto. Nie je to o bozkoch, dotykoch a už vôbec nie o darčekoch. To dokáže každý. Láska je podľa mňa o momentoch, kedy nie sme šťastný. Láska je vydržať. Láska je o komunikácii. Láska je o riešeniach. Pravá láska existuje. Pravá láska je a vždy bude. Záleží od ľudí, či to zvládnu. Lásku dokáže každý "zapáliť", ale kto ju dokáže po nejakých mesiacoch udržať? Ak sa neudrží, tak to nebola láska, ale splanutie...." 


 "Podľa mňa pravá láska existuje len každý má iný čas a najprv musíme akosi dospieť a to aby ju stretol aj keď si prejdeme sklamaniami a zlomeným srdcom, jedného dňa príde. Existuje, stačí sa pozrieť na niektoré páry a na tú lásku s ktorou na seba pozerajú, keď ju až medzi nimi takmer vidíš takže áno existuje. "



A čo si myslím ja? Podľa mňa pravá láska existuje. Neviem či je to tá prvá, neviem či som ju už stretla. Ale viem, že niekde je tá osoba, ktorá bude robiť môj život šťastným. Ono ja súhlasím čiastočne so všetkými tvrdeniami mojich kamarátov. Niečo tam je pravdivé. Podľa mňa pravá láska existuje, len my ju často nevidíme, nevnímame ju. Láska je pocit. Ak sme sústredený na iné veci, tak ani nevieme, že niekto k nám cíti tento pocit a možno aj my. Mne sa tiež párkrát stalo, že som bola tak mimo, že som nevnímala človeka, ktorý bol stále pri mne, podporoval ma, stretávali sme sa fakt často, pomáhal mi, hovoril mi pekné slová a keď mi bolo najhoršie, tak namiesto toho, aby mi písal na FB, tak došiel za mnou a naozaj ma objal. Ale to sme my ľudia. Ono pravá láska je. Problém je skôr taký, že my sa vieme zamilovať v nesprávny čas. Verím tomu, že načasovanie je veľmi dôležité. Viem, že srdcu nerozkážem, ale aj tak... Podľa mňa, ak dvaja ľudia majú byť spolu, tak spolu budú. Možno nie dnes, možno nie zajtra. Možno až o rok, možno o dva. Ja neviem. Ale verím tomu, že láska si ich nájde, keď budú na to pripravení obidvaja. Aj v mojom okolí sa dali dokopy teraz dvaja ľudia, ktorí spolu už raz spolu chodili. Vtedy boli mladí, riešili veci skratovo a nevážili si jeden druhého. Prešlo pár rokov. Dnes sú manželia. Takže ja verím presne tomuto... A ako to máte vy? Určite mi napíšte do komentára! Som veľmi zvedavá. 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na vaše komentáre. Tento článok je skôr o rôznych pohľadoch, no verím, že sa podelíte aj vy o tie vaše názory. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára