F Neumývam si vlasy? - Aďulik Sun

Neumývam si vlasy?

Ahojte :)

Nezľaknite sa hneď toho názvu. Verte mi, nie je to tak, ako to vyzerá. Samozrejme, že si vlasy umývam, ale všimla som si, že oveľa menej ako moji rovesníci či vo všeobecnosti iní ľudia. Nepoužívam žiadne iné produkty, ktoré by neboli dostupné a ani nejako drahé. Čo teda používam? Aké produkty mi vyhovujú? Aké mám vlasy? Čo pre ne robím? To sa dozviete všetko v článku...




Toto sú všetky produkty, ktoré používam na vlasy a NIE pravidelne, resp. nie vždy všetko. 


Aké sú moje vlasy?

Moje vlasy nijako netrpeli na mastnotu. Vždy skôr na lupiny. Nemám ich veľmi krehké a jemné. Sú husté a stredne dlhé.V minulosti som na ne používala klasické šampóny od Dove, Dixi či rôzne iné. Nejako mi to bolo jedno a čo bolo doma, tak to som používala. Neriešila som to ako dieťa, veď aj ako inak. Dnes viem, že moje vlasy potrebujú silné produkty, no nie veľa. Nadarmo sa nehovorí, že dôležitá je kvalita a nie kvantita.

A čo používam? Ako to funguje? 

Ja používam produkty, ktoré vidíte na obrázku. Raz za týždeň si zmývam vlasy. Väčšinou to býva Nedeľa, pričom až Štvrtok alebo Piatok pociťujem, že by som si mohla dať cop, lebo mám trošku padnuté vlasy. Inak stále vlasy držia svoj objem a tvar. Pravidelne už niekoľko rokov a vždy sa k nemu vraciam, používam šampón od značky Syoss. Vyskúšala som rôzne druhy od tejto značky a najviac mi vyhovuje tento čierny s modrým pruhom. Je priamo na lupiny. Niektorým ľuďom nevyhovuje táto značka, keďže sa jedná o silný šampón - nie je vhodný na krehké a veľmi jemné vlasy. Šampón nechávam pôsobiť 15 minút - VŽDY! Po umytí si dám trošku oleju do končekov. Najlepší je za mňa tento od Dove, ktorý mi veľmi, ale fakt veľmi vyhovuje. Suchý šampón som sem zaradila kvôli tomu, aby som vám nezabudla povedať, že keď cítim, že moje vlasy už strácajú objem, tak použijem suchý šampón - to býva tak v sobotu alebo piatok. Nie skôr. A nedeľu sa už opäť zmývam. Na fotke môžete vidieť aj tablety na rast a spevnenie vlasov. Ja som mala možnosť vyskúšať jedny a toto sú už moje druhé alebo aj tretie balenie (nie som si istá). Pomohli mi veľmi, keď som už nechcela si zmývať vlasy každý druhý deň a byť otrok. Ja som lenivý človek a zmývať vlasy a potom si sušiť vlasy bolo pre mňa určité utrpenie. Nemala som zas peniaze na BIO produkty, keďže ma živia ešte rodičia a tak som si musela pomôcť sama. A pomohla. Tieto tablety obsahujú rôzne vitamíny a moje vlasy sa naozaj postavili na vlastné "nohy". Sú dnes pevnejšie, silnejšie a hlavne nemám ani nejaké problémy s končekmi vlasov.

Snažím sa používam naozaj málo produktov, no za to kvalitných. Keď ide už pomaly jar a potom leto, tak mi nedá vám nespomenúť, že niekedy v lete používam aj sprej na ochranu pred slnkom - to väčšinou, keď som niekde na kúpalisku a viem, že celý deň budem na slnku. Vtedy nastriekam na celú hlavu. Samozrejme, keď som v chlórovej vode alebo naopak niekde mám spravený účes s kilo laku, tak si vlasy umyjem aj skôr. Všetko podľa potreby. Táto premena vlasov mi trvala rok, kým som si na to celé zvykla. Ono začiatky sú najťažšie... Ak sa na niečo podobné dáte, tak musíte byť pripravení, že budete potrebovať silné nervy a fakt poriadnu silu. Ja keď som si prvýkrát chcela nechať dlhšie nezmyté vlasy, tak som si skoro do krvi rozškriabala celú pokožku vlasov. Je to o tom, na čo sa sústreďujete. Odporúčam vtedy si dať cop a robiť niečo iné, aby ste neboli sústredení na to, že vám niečo na hlave robí neplechu. Najhoršie boli začiatky a pre mňa tieto začiatky trvali asi 2 mesiace. Naozaj to bolo ťažké, no všetko sa dá zvládnuť. Navyše - vaše začiatky a vaša premena môže byť úplne iná. Po týchto dvoch mesiacoch som teda umývanie vlasov zmenšila na 2-krát do týždňa, čo bol pre mňa výborný úspech. A dnes? Dnes si zmývam vlasy iba v Nedeľu a myslím si, že keby chcem, tak vydržím aj dlhšie, no už len pre ten pocit si to chcem udržať na tejto hladine. Inak ak by ste mali problém, tak mne to pomohlo - keď som už nevedela vydržať, tak som si vlasy zmyla čistou vodou. Nič viac. Upokojila som tým pokožku a mala som na chvíľu vyhraté. Vyradila som vlastne všetky masky a iné produkty na vlasy. Je jasné, že keď pre vás skúšam produkty na vlasy, tak sem tam niečo použijem, no snažím sa skúšať produkty v nejaké dni a potom zas začať s týmto "úsporným" režimom. 



Dúfam, že sa vám dnešný netradičný článok páčil a teším sa na ďalší článok! Určite mi napíšte do komentára ako často si umývate vlasy vy? Aké produkty používate? Klasické? BIO? Prípadne ak máte nejaké otázky, tak pokojne sa spýtajte buď sem do komentára alebo mi napíšte aj mail. Rada odpoviem... Teším sa na vaše komentáre...

xoxo
Aďka

CONVERSATION

10 Comments:

  1. Tak uprimne.. Sampon bych ti opravdu nedopprucovala nechat na vlasech "pusobit" tak dlouho. Ty vlasy si z nej absolutne nic nevezmou. Ja si vlasy myji 2-3x tydne, jelikoz pouzivam styling.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to chápem, Že tak často, keď používaš veci na styling :)

      Odstrániť
  2. Wau, raz za týžden umývať, tak to je snád sen. Ja umývam každý druhý až tretí den. Podla potreby. No týžden by moje vlasy určite nevydržali... Kedysi som dokonca umývala každý den ráno predtým než som išla do práce, lebo moje vlasy su tip top akurát tak v prvý den. Druhý den ešte nie su mastné, možem ich mat aj rozpustené, no už sa tak necitim dobre, lebo už nemaju objem. A treti den už ich treba umyť.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je taký optimál - veľa ľudí to má presne ako ty :)

      Odstrániť
  3. Šampon se nikdy nemá nechat působit dlouho. Pak se nediv, že máš lupy. Nechala by sis na ruce dlouho mýdlo? A suchý šampon je pro vlasy to samé, ale pokud s tím nemáš problém, proč ne. :-). Hezký článek, který i něco sdělí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenže ja som asi iný tvor, lebo keď si nenechám pôsobiť šampón, tak mi to vôbec nepomôže a tie lupiny sa ani nezmyjú nič :/ Neviem ako teda by som mala robiť, ale takto mi to zatiaľ pomáha... Ako ale chápem, čo chceš napísať.
      So suchým šampónom nemám problém :)
      A ďakujem :)

      Odstrániť
  4. Batiste je nejlepší suchý šampón :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Syoss má tie najhoršie šampóny aké som kedy vyskúšala. V momente prvého použitia som mala vlasy nielenže ešte viac mastné než predtým, ale začali sa mi zo Syossu robiť lupiny, ktoré som dobrých 10 rokov nemala (naposledy ma trápili keď som mala asi 13-14 rokov, teraz mám 26)!!! Syoss je plný silikónov, ktoré vlasy zaťažujú a nechávať ho vo vlasoch 15 minút, tie vlasy musia potom vyzerať hrozne. Inak nerozumiem prečo píšeš, že nemáš peniaze na BIO produkty, ale v pohode si kupuješ tabletky za 35€ (cena mesačnej kúry) a tiež nerozumiem ako ti mohli tabletky na rast vlasov pomôcť v tom, že ich nemusíš umývať. Dnes kúpiš Bio prírodný šampón v pohode za 5-10€ a nemáš v ňom SLS, silikóny ani iný sajrajt, ktorý je bežne v chemických šampónoch, obzvlášť v týchto lacných značkách kedy dáš za pol litra šampónu 3-4€. Keď máš problémy s pokožkou hlavy, je to spôsobené nesprávnou starostlivosťou, takže na pokožku hlavy nanášaš niečo, čo sa jej nepáči. U mňa to bol práve Syoss. Batiste som mala zatiaľ len v 2 verziách a teda horší suchý šampón som jakživ nemala, ešte aj Amica za 1€ urobí stokrát lepšiu službu mojim vlasom, jediná jej nevýhoda je, že nie je v spreji. Ale čo sa týka Bastiste šampónov, vlasy sú po ňom ešte horšie, než keď ich vôbec nemám umyté. Neviem ako ti tento suchý šampón dokáže urobiť objem, to by som si celkom pozrela, lebo ja mám z neho vlasy akurát tak spľasnuté a nechutné na dotyk. Keby nebol tak drahý, rovno ho hodím do koša. Našťastie som si doma vymiešala vlastný prírodný suchý šampón, ktorý ma vyšiel na pár centov a som s ním maximálne spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stretávam sa aj s tým, že Syoos na vlasy škodí pre iných ľudí. Dokonca som počula, že im vypadávali z neho vlasy. Ja ho používam už dlho a nejako mi neškodí. Okrem lupín mám vlasy v poriadku - nemám ich vôbec ťažké. rozumiem tomu, že niekomu môže fakt tento šampón skôr škodiť.
      Tie tabletky mi pomohli v tom, že obsahujú rôzne vitamíny a posilnili mi vlasy. Ja som skúšala zmeniť aj šampón, no mala som to ešte horšie. V minulosti som vyskúšala už kadečo (aj BIO) a nejako mi nepomohlo. Ak máš nejaký tip, budem rada ak mi ho napíšeš :)
      Batiste mi trošku pomôže. Nehovorím, že po ňom vlasy vyzerajú úplne ako umyté. Ale ako záchrana mi príde fajn. A ako si si vyrobila ten suchý šampón?

      Odstrániť