F TATRY TRIP: Člnkovanie na Štrbskom plese - Aďulik Sun

TATRY TRIP: Člnkovanie na Štrbskom plese

Ahojte :)

Ako si užívate prázdniny? Ja sa snažím čo najviac cestovať. Nedávno som sa vrátila z Tatier, kde som zažila množstvo skvelých momentov a dnes vám poviem o jednom z nich. Z tejto mini série vyjdú dva články. Dnes vás vítam pri prvom z nich. Ako ste si mohli všimnúť vďaka nadpisu, tak dnes sa spolu pozrieme na člnkovanie. Člnkovanie prebieha na Štrbskom plese. Bolo to niekoľko rokov zakázané, no pár rokov do zadu to opäť spustili. Ako sa mi páčilo? Dozviete sa nižšie v článku! 


Na Štrbskom plese sa člnkuje už nejaký ten čas. Minulý rok, keď som bola s rodinou v Tatrách, tak sme člnkovanie nestihli, keďže sme boli aj v iných miestach Tatier, ako napríklad Tatranská Lomnica. Tento rok to bol náš prvý cieľ a hneď po príchode sme išli priamo k člnkom. Toto člnkovanie stojí 19 euro pre 4 osoby a dostanete veľký čln. Hmn... Teda väčší, keďže o tej veľkosti sa dá polemizovať. Ale ideme pekne od začiatku. Keď tam prídete, že sa chcete ísť člnkovať, tak vám dajú vypísať formulár, že ste zodpovední za posádku a tiež tam idete na svoje nebezpečenstvo. Musím sa priznať, že som sa zo začiatku veľmi nebála. Veď je to čln a pleso má do hĺbky iba 130cm, takže by som dosiahla aj na zem, keby sa niečo stalo. Následne sa vás spýtali či chcete odložiť veci (batohy ste museli nechať u plavčíka), no mohli ste si odložiť kabely, športové paličky a podobne. Tiež sa vás spýtajú na záchrannú vestu. Z mojej rodiny si ju dala iba moja mamina, keďže my ostatní vieme lepšie plávať. Vesty si dávali väčšinou iba deti, no aj niektorí dospelí. Potom vám plavčík povie v akom rade máte nastupovať na čln. On vám povie, že na kraj by malo ísť najstaršie dieťa, keďže čakajú, že bude najťažšie dieťa z daného počtu. Avšak, radšej tam fakt dajte najťažšiu osobu z detí, aby ste mali lepší balans. Potom ide človek, ktorý bude veslovať. V našom prípade to bol ocino a na koniec sme išli ja a moja mamina. Tu sme sedeli už vedľa seba a tak sme boli trošku nevyvážený aa museli sme nájsť rovnováhu. Čo sa nám podarilo. A mohli sme sa ísť člnkovať...




Za fotky ďakujem Vierke. Čo sa dialo na hladine? Poviem vám len jedno... Nie je to žiadna sranda, keď ste na hladine odkázaný samy na seba. Akonáhle sme sa vzďaľovali od kraja, tak som dostávala čoraz väčší strach, keďže nie som naučená na vodu a jej pohyby. Toto bola vlastne moja malá premiéra na takomto člnku. Na člnku som bola iba raz, keď som bola veľmi malá a to viete, dieťa sa ničoho nebojí. Nejako sme sa ale hýbali a stíhala som aj niečo fotiť. Narazili sme aj do skaly, ktorá jemne trčala z vody (na ktorú neupozornili na pevnine). Tam sme sa trošku zastavili. Keďže fúkal vietor, tak boli dosť silné vlny a posúvalo nás to stále jedným smerom, takže sa aj veľmi ťažko odsúvalo od skaly. Bol to zážitok na celý život. Poriadne dobrodružstvo. Platíte vlastne za 40 minút, no keď sa tam zdržíte dlhšie, tak ani na to neprídu, keďže si čas strážite samy. Samozrejme, prídu na to, keď tam budete dve hodiny. :) Na pevnine bol aj motorový čln - asi pre každý prípad.


 Musím povedať, že sa mi veľmi páčilo. Som rada, že som tam bola s rodinou a teším sa na ďalšie spoločné zážitky. Ale na toto člnkovanie asi pôjdem až s vnúčatami :) :) :)



 Takýmto vláčikom sme sa presúvali. Počasie nám veľmi prialo a bolo trošku zamračené, no sem tam sa ukázalo aj slnko. ALE bolo teplo. Asi aj lepšie, že nám to slnko nepieklo naše chrbáty. Aj na fotkách môžete vidieť, že hory boli trošku zahmlené, no nám to nevadilo.





A to je koniec môjho dobrodružstva na člnoch. :) Takéto krásne počasie sme mali ešte ráno!


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok, ktorý bude pravdepodobne opäť niečo z kozmetiky. A druhý diel z Tatier vyjde už čoskoro. Do komentára mi môžete napísať či ste niekedy boli v Tatrách a či ste sa aj člnkovali? Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

2 Comments:

  1. mňa by na ten čln nikto nedostal :D mám radšej pevnú pôdu pod nohami :D máš môj obdiv :) inak prostredie je tam krásne, ideálne na prechádzku :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. úplne ťa chápem :) Tiež by nebolo všetko jedno, ale pleso je hlboké iba 1,3m, takže by som dosiahla - to bola jediná záchrana asi :)

      Odstrániť