F Keď vôňa vládne vášmu srdcu - Aďulik Sun

Keď vôňa vládne vášmu srdcu

Ahojte :)

Poznáte ten pocit, keď si obľúbite nejakú vôňu, ktorá je od drahej značky? Viete, že ste za ňu dali niekoľko desiatok eur, no vy po nej tak túžite, že ste schopní dať opäť za ňu niekoľko euro. Jednoducho sa vám páči a to vám na vysvetlenie stačí. Ani si neuvedomíte, no za rok či dva roky necháte niekde v parfumérii stovky euro, len preto, že sa vám páči nejaká vôňa. Je to v poriadku, pokiaľ zarábate samy. Čo ak ste študent? Živia vás rodičia? A vy nechcete od nich stále pýtať peniaze aj na takéto "hlúposti" ako sú voňavky. Dosť, že vám platia iné výdavky. Čo v takom momente spraviť? Ako sa vynájsť? Ja som typ človeka, ktorý hľadá riešenia a len tak sa nevzdá. Určite nie som v tom sama a verím, že aj tu na blogu vás je niekoľko. Ako by som to riešila ja? V dnešnom článku vám ukážem moje riešenie! Čítajte ďalej... 



Ja som moje riešenie našla na stránke www.parfemplus.sk. Táto stránka ponúka voňavky, ktoré sú inšpirované rôznymi známymi značkami. Nedá sa povedať, že by sa jednalo o FAKE či nejaké kopírovanie. Sú to vône, ktoré vychádzajú pod iným menom, v inom balení. V tom je ten rozdiel! Na internete sa nachádza množstvo recenzii a drvivá väčšina je je pozitívna. to hovorí za všetko! Eshop je certifikovaný, čo je ďalšie plus. Tiež už 3krát získal ocenenie shop roku. Na stránke nájdete rôzne značky, ktoré sú celosvetovo známe a nie sú zrovna najlacnejšie. Našťastie, táto stránka ponúka rôzne balenia a môžete si vybrať či to bude 50ml či 100ml alebo iné balenie. Ceny sa pohybujú rôzne, no vždy je to minimálne tretina z celej sumy, za ktorú by ste zohnali originál. Ja som so službou tejto stránky spokojná. Samozrejme, eshop ponúka ako dámske, tak aj pánske voňavky. Poštovné je asi ako na všetkých eshopoch. Záleží podľa toho, koľko toho kúpite. Určite sa oplatí dohodnúť s kamarátkami a vyjde vás to lacnejšie a oveľa výhodnejšie. 

Parfém u mňa predstavuje niečo, čo ma charakterizuje. Je to niečo, čo by mňa a moju podstatu mohlo vystihovať. V prvom rade by sa vôňa mala páčiť vám a mali by ste byť s ňou stotožnený, keďže chtiac nechtiac vône sú pod tlakom módy a štýlu. Aká značka je momentálne v kurzu, tak tú chce väčšina ľudí mať doma. Chceme byť in a sme ochotní za to minúť niekoľko desiatkov eur, čo nie je veľmi dobré. Hoci si spravíte radosť, no vaša peňaženka sa bude cítiť zranená. A dnes je tu riešenie. Riešenie je spomínaná stránka, kde nájdete lacnejšiu formu originálu. Musím sa priznať, že som bola trošku na začiatku na pochybách či to bude rovnako voňať, či nejako sa nesklamem. Kto by aj nebol. Skúšala som to prvýkrát. Som rada, že som nezostala sklamaná. Všetky vône voňali ako originály, ktoré som doma niekedy mala. Náročky som skúsila tie vône, ktoré dobre poznám a som schopná ich porovnať. Všetky voňali rovnako, minimálne podobne. Výdrž vôní je skvelá. Pokojne môžem povedať, že mi vydržali poldňa a to je už čo povedať. Aké vône som si objednala ja? Poďme sa na to spoločne pozrieť! 


Tento prvý parfém ma zaujal svojim obalom. Ten je naozaj krásny, čo si budeme klamať. Je to konkrétne Verrsace - Brigh Crystal. Tento konkrétne zoženiete za 14 euro, čo je tak akurát, keďže originál stojí o niekoľko desiatok eur viac. Táto vôňa obsahuje príchuť granátového jablka, pivonky či magnólie. Je tam viac surovín, takže ak vás to zaujíma, tak určite choďte pozrieť na stránky eshopu, kde nájdete oveľa viac informácii práve aj o výrobe. Všetky vône sú značky ZAG Zodiak, pod ktorou vychádzajú vône inšpirované známymi vôňami. Konkrétne táto vôňa je veľmi jemná, no je výrazná. Nie je to nejaký extrakt, ktorý by človeku iritoval všetky zmysly. Je to niečo jemné, prirodzené. Každý si ju všimne, ak pôjdete okolo niekoho. Mňa najviac zaujala práve táto vôňa a som rada, že som dala na svoju intuíciu. Myslím si, že táto vôňa mi sadla najviac a udáva taký môj štýl, ktorý žijem. Máte aj vy obľúbenú vôňu? Určite mi napíšte do komentára!


Táto vôňa je inšpirovaná vôňou Brunno Bannani, ktorú mám doma ešte stále a môžem potvrdiť, že vonia rovnako. Táto vôňa je dosť silná, aromatická, ktorá je naozaj skutočne veľmi výrazná. Vždy keď pri ňu čuchnem, tak si predstavím nejakú výraznú osobu, ktorá je temperamentná, silná žena. Vôňa obsahuje rôzne prísady ako sú napríklad broskyňa, malina či zelený čaj. Musím sa priznať, že pri prvom čuchnutí k k tejto vône ma vôňa silno omráčila. Skutočne je veľmi výrazná, no je krásna. Práve o túto voňavku na mojej FB stránke prebieha súťaž, tak ak sa chceš zapojiť, tak určite kliknite SEM. A táto vôňa si na vás počká. Držím všetkým palce, ktorí sa zapoja.


Táto vôňa je moja obľúbená. Je inšpirovaná vôňou Kevin Klein - Eternithy. Je krásna, výrazná. táto vôňa mi sedí k niekomu pokojnému, no v srdci výstrednému človeku. rovnako ako takí ľudia v sebe niečo skrývajú, tak aj táto vôňa v sebe niečo skrýva. Obsahuje prísady ako mandarinky či narcis. Áno, narcis. Tiež som bola spočiatku trošku viac šokovaná. Ale vonia to krásne. Úplne si viem predstaviť ako ju budem nosiť na skúšky. Tiež si spájate vône s udalosťami a vždy keď na k danej vône čuchnete, tak si spomeniete na tú udalosť, situáciu? Ja to tak mám vždy, preto rada mením vône. Tento parfém zoženiete za 9 euro na tejto stránke, čo je super cena.


Túto vôňu má podľa mňa jedna moja kamarátka, no nestihla som sa jej spýtať. Úplne totožná vôňa. Táto je inšpirovaná Šanniela - Chancce Eau Tendre. Musím sa priznať, že som o tejto vôni počula prvýkrát a tak to bol experiment, ktorý mi vyšiel. Asi začnem experimentovať aj v iných veciach, keď mi to tak v poslednej dobe vychádza. Vôňa je jemná, prirodzená. Obsahuje prísady ako sú napríklad pižmo, grapefruit či jazmín. Ja tam skôr cítim to ovocie, čo dodáva ľahkosť celej vôni a to ja na takýchto parfémoch milujem. Krásna. Neviem sa jej nabažiť a používam ju stále. Super na bežné nosenie. Môžem oba odporučiť.


Táto posledná vôňa je pánska. Táto vôňa je skutočne pánske. Hneď pri prvom stretnutí s ňou som vedela, že toto bude pánska vôňa. Typická vôňa chlapa. Určite tú vôňu poznáte aj vy. Táto je inšpirovaná značkou Kevin Klein - Euforia MEN. Obsahuje v sebe prísady akou je napríklad šalvia. Na stránke ju zoženiete za krásnych 12 euro, čo mi príde ako skvelá cena. Vôňa je veľmi prirodzená a jemná, no stále dosť výrazná. Ja som ju darovala môjmu ocovi a ten bol veľmi spokojný a stále ju cítim doma. Furt ju používa. Môžeme spolu s ocinom iba odporučiť. 




Mňa najviac zaujalo to, že balenia sú identické a rozlišujú sa iba pánske či dámske vône. Nejde o obal, ide o vnútro. Možno to ani majitelia nechceli s týmto gestom dokázať, no mne to z toho vyšlo. nádoby s voňavkami sú veľmi jednoduché, nič nasilu robené. Stránka ponúka v podstate lacnejšie varianty drahších značiek, čo mám ja rada. Tiež tu môžete nakupovať bez pocitu viny, že ste podporili nejaké kopírovanie alebo podobne. Takže ja hodnotím tento eshop veľmi kladne a môžem vám ho odporučiť. Ja dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa už teraz na ďalší, ktorý bude čoskoro a možno čoskoro aj z tohto eshopu. Nechajte sa prekvapiť. Určite sa zapojte do spomínanej súťaže o jednu z týchto voňaviek. Do komentára mi napíšte či poznáte tento eshop a prípadne ako ste s ním spokojní? Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

20 Comments:

  1. To je fakt dobrá stránka ty jo o.O slyším o ní poprvé :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. málo ľudí o nej hovorilo, no na nete je dosť recenzii :D

      Odstrániť
  2. Tak to pardon, ale ten první odstavec je úplně ale úplně mimo - zní to asi takhle. Mám spolupráci s twww.parfemplus.sk a jak teď začit článek o levných parfémech?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To, že mám spoluprácu nepopieram. Stránku som poznala už dlhšie a moja sestra z nej objednavala. Prvýkrát som počula o tomto od nej nie na základe spolupráce. V podstate ten prvý odstavec je pravdivý, lebo tam to riešenie som našla. Sedia tam tie veci. A sú tam veci, kt. si fakt myslim. Nepisala by som nieco, co si nemyslim.

      Odstrániť
    2. Spoluprácu nepopieraš, ale ani si ju nepriznala. Keby to Dagmar nepovedala na plné ústa, tak to nespomenieš. Na blogu nikde nevidím uvedené, že s týmto eshopom spolupracuješ, nemáš ani ich logo v sekcii spolupráce a nespomínaš to ani v článku. Tí, čo sú na tvojom blogu prvýkrát a nepoznajú ťa, tak na to nemajú ako prísť :-/

      Odstrániť
    3. Na označovaní spoluprác pracujem. Každý článok, čo je do spolupráce bude označený. Tento eshop nemám v sekcii spolupráce, keďže sa jednalo iba o jeden článok v spolupráci a spolupráca skončila. Z toho dôvodu sa nenájde ich logo medzi mojimi pravidelnými spoluprácami.

      Odstrániť
    4. No neviem, toto je pre mňa dosť chabý argument. Z pohľadu etiky by mali byť všetky spolupráce označené, aj keď zo zákona povinná nie si, ale myslím, že označiť spoluprácu (hoci jednorázovú) je spôsob ako si vytvoriť s čitateľom úprimný vzťah. Takto to vo mne vyvoláva len nedôveru a pochybnosti - prečo neprizná spolupráce? Prečo prizná len niektoré? Ktoré články vlastne boli spolupráca a ktoré nie? A sú jej názory vôbec úprimné, keď je neúprimná už v označovaní spoluprác? Vždy hovorím, že na spolupráci nie je nič zlé, ale má to byť férová hra voči čitateľovi aj voči firme. Ak sa bloger rozhodne označovať spolupráce, mal by označovať všetky a nie iba tie, "čo mu za to stoja". Nemusíš mať na blogu logá 50 firiem, ale aspoň jednou vetou sa o tom v článku zmieniť môžeš, alebo nejakým iným spôsobom dať najavo, že tento produkt máš v rámci spolupráce. Potom tu píšeš takéto úvody, ktoré (ako už napísala Dagmar) pôsobia zúfalo, neúprimne a umelo, dookola opakuješ ako si si niečo objedala pre seba, pre mamku, pre sestru, pre mŕtveho chrobáka v tráve a pritom máš tie veci zadarmo pre potreby recenzie. To je taký problém otvorene napísať, že ti firma ponúkla spoluprácu a ty si chcela produkt vyskúšať? Nežijeme v dobe, kedy je protizákonné mať sponzorov. Akurát tým nepriznávaním sponzoringu si píliš konár sama pod sebou, tej firme to môže byť srdečne jedno akú povesť si tým vybuduješ, oni svoj link na eshop získali, tým to pre nich hasne, ale tebe by to jedno nemalo byť. Aspoň nie, ak to s blogovaním myslíš vážne. Neviem či ti tých pár lacných šuntov zadarmo naozaj stojí za to, aký obraz si o sebe vytvorila. Po chvíli ti čitatelia odídu k niekomu, kto ich nebude klamať a potom prídeš aj o tie spolupráce, lebo čo si budeme nahovárať, každá spolupráca je pre firmu zaujímavá len ak má blog dobrú návštevnosť. Firma chce predsa predávať, nie robiť charitu blogerkám.

      Odstrániť
    5. Práve som konečne (asi po týždni) dokončila označovanie článkov, resp. spoluprác. Už každý čitateľ nájde v sekcii spolupráce všetky články, ktoré vyšli vrámci spolupráce - pravidelné, jednorázové. Tiež táto menovka bude pod každým takýmto článkom (už tam je aj tento článok).
      Ja tvoj názor chápem a nečudujem sa ti. Už dlhšie som to chcela spraviť,no nejako som sa k tomu nemohla dokopať.
      Ono s tým objednávaním... Mám spoluprácu s notino.sk (napríklad) a oni mi nedávajú konkrétne produkty. Je na mne čo si vyberiem a veľakrát práve objednávam pre rodinu (aj). Práve preto sa môže stať, že to v článku poviem. Priznám sa, že keby všetko objednávam len pre seba, tak to nezvládam skúšať a míňať.
      Ja ti ďakujem za názor, ktorý mi určite pomohol.

      Odstrániť
  3. Takéto napodobeniny ja osobne nepodporujem. Radšej si priplatím za originál..a ano o fejk sa jedná, keďže ako si sama povedala, voňajú presne rovnako. Nie sú "inšpirované" ale "okopírované" ;) Čo sa týka výdrže, zas tak slávne to asi nebude ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nechápem. Hovoríš že sú rovnaké, alebo takmer totožné, zmenené sú len obaly a názov značky (ktorý je tiež neskutočne podobný). Toto nie je inšpirácia, ale sprostá kopirácia. Chápem, že sú lacnejšie, ale už len z etického hľadiska by som si to v žiadnom prípade nekúpila. Nepáči sa mi ani, že to predáva taká stránka ako parfums.sk. Vidím, že si odtiaľ asi nič tak skoro neobjednám. creYativitE 

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to iná stránka :D parfums.sk predáva originály :)

      Odstrániť
  5. Dobre, teraz som si uvedomila že tá stránka sa volá inak. Aspoň že to :D ale vazne nechápem ako môže hocikto toto podporovať. Radšej si kúpim nejakú lacnejši, ktorý ale bude originál. creYativitE 

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to dobre na skúšku, keď nevieš či ti bude voňať. Úplne okopírované to nie je, niečo tam je výraznejšie alebo pri niektorých opačne slabšie, no voňajú veľmi podobne. Obaly sú iné, ja mám doma aj originály a obaly sú takmer úplne iné, až na pár výnimiek.

      Odstrániť
    2. "Táto vôňa je inšpirovaná vôňou Brunno Bannani, ktorú mám doma ešte stále a môžem potvrdiť, že vonia rovnako."

      Tak su alebo nie su rovnake? Bud si stoj za svojim nazorom alebo nie :) Na skusku ti staci kupit vzorku alebo odstrek, ktory ponukaju na parfums a nie cely okopirovany parfem :) Prepac ale toto ma naozaj vytaca, niekto taketo fejky podporuje ;)

      Odstrániť
    3. Viac vzoriek sa dá kúpiť aj na tejto stranke. :-) mne sa zdajú rovnaké, no nue som bejako vycvicena aby som citila kazdy rozdiel. Ale chapem aj tvoj názor.

      Odstrániť
  6. Je to hezká alternativa ale z takovéhle napodobeniny nebudu mít stejnou radost a nadšení jako z originálu. Já chodím na brigádu celoročně, takže si nějaké ty peníze našetřím a jednou za rok si ten parfém dovolit mohu. Mám doma pár kopií/fake dražších vůní a ačkoliv by to běžný člověk nepoznal, po delší době se dá lehce zjistit že malé rozdíly jsou znát. Je fajn si to vyzkoušet ale není to ono, originál je originál. Je to to samé jako fake kabelky, ač je to hezká alternativa, není to ono.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Počkaj, takže keď ja okopírujem celý tvoj blog, šupnem si tam tvoje články, ale podpíšem sa svojim menom, tak vlastne nie som kopírka a zlodej, ale som sa len inšpirovala??? A tebe by to tým pádom nemalo vôbec vadiť? Dievča, čo je toto za logiku? Niekto si dá tú námahu a dlhé mesiace a možno aj roky vymýšľa, tvorí a navrhuje perfektnú dokonalú vôňu, krásny flakón, koncept celej kampane a potom príde nejaká firma XYZ a začne to isté robiť pod svojim menom a ešte sa tvári, akú super službu vlastne robí všetkým tým, čo nemôžu dať 50-100€ za kvalitný parfum. Dokonca si to veselo propagujú cez blogerky. Sakra, veď tie značky majú tie ceny nastavené tak vysoko, lebo sa chcú zamerať na určitú spoločenskú vrstvu a nechcú aby ich výtvory nosil kadejaký bezdomovec. A samozrejme tá kvalita je niekde celkom inde. Neviem Adi, nechcem sa ťa dotknúť, ale ty musíš byť fakt hlúpučká keď kývneš na každú somarinu, veď si uvedom, že si tým čo propaguješ v rámci spoluprác vytváraš určité meno. Zatiaľ si známa ako "tá, čo napíše o každom hovne keď ho dostane zadara" Prezentuješ tu fejkovú voňavku Bruno Banani za 9€, keď originál stojí 12€, tak o čom to je? Naozaj ti to stojí za tú hanbu? Ja ťa fakt nechápem. Dobre, tešíš sa že ti niekto niečo dal zadarmo, ale nebolo by lepšie mať jeden naozaj kvalitný originálny parfém, ktorý ti vydrží X rokov, než 5 fejkov od nejakej no name značky? Nebolo by lepšie písať zaujímavý kvalitný článok, než tu strácať čas recenzovaním peračníku, keď je tvoj blog o úplne iných témach? Nehovoriac o tom, ako si sama dokážeš protirečiť v jednom článku a následne aj v komentároch :-/ Myslím, že by si sa vážne mala zamyslieť nad tým, akým smerom sa tvoj blog uberá. Ako vravím, keď si začínala, bola si mi sympatická, odoberala som tvoj blog, bolo to tu omnoho lepšie. Teraz je to jeden nekvalitný článok za druhým, čo je škoda, lebo základňu čitateľov máš dosť veľkú, myslím že si zaslúžia lepšie články.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si tvoje slová vezmem k srdcu. Viem, že sa to tu trošku zvrhlo a snažím sa to napraviť. Je mi ľúto, že si zmenila názor na blog. Tiež verím, že sa to zlepší...

      Odstrániť