F Potulky knižným svetom #2 - Aďulik Sun

Potulky knižným svetom #2

Ahojte :)

Dnešný článok bude pokračovanie mojej novej série na blogu. Chcem vám v dnešnom článku predstaviť jednu skvelú autorku. Jej meno je Denisa Kancírová a dnes sa pozrieme na jej dve knihy. Obidve knihy som prečítala už niekoľkokrát. V tomto článku vám nepoviem žiadny dej, aby som vám nepokazila to napätie, ktoré sa odohráva v obidvoch knihách a je to napätie skvelo spravené. Napíšem vám svoj názor a informácie, ktoré sa dajú nájsť na internete. Ako v prvom diele tejto série, tak aj tu vám chcem povedať, že nie som expert na knihy a bude sa jednať čisto o subjektívny názor. 




Ako prvú si vezmeme knihu Keavad . Tu je dôležité povedať, že Denisa Kancírová nie je jedinou autorkou. Túto knihu napísali štyria autori. Čo sa týka obalu knihy, tak je jednoduchý  a nie je nejako "preplácaný". Všetky ilustrácie sú kreslené, takže sa nemôže stať, že by ste niekde na internete našli totožnú ilustráciu. Čo je podľa mňa skvelé. Nemám rada obaly a ilustrácie vnútri knižky, ktoré sú robené na internete. Viem, že aj to je dosť namáhavé spraviť, no viac sa mi páči, keď si človek nad to sadne a niečo vymyslí. Nie, keď len použije to, čo mu internet či program ponúkol. Máte to tak ja vy? Určite mi napíšte do komentára. Musím sa priznať, že túto knihu som dostala od sestry ako darček, keďže Denisa bola jej spolužiačka. V prvom momente som si nebola istá či ju budem čítať, keďže mňa veľmi knihy neberú. Otvorila som ju a zaujala ma veta, ktorá je hneď na začiatku a to: " Venované ľuďom, ktorí chcú žiť svoje sny." 

Na začiatku sa nachádza aj mapa. Mne sa takéto knihy veľmi páčia. Knihy, kde si máš vedieť predstaviť aj miesto, kde sa to odohráva. Potom nasledujú samotné príbehy, ktorých je tam hneď niekoľko. Vždy pod názvom príbehu je aj autor, ktorý ho napísal. Niektoré príbehy sú skutočne dlhé a majú niekoľko kapitol. Sú tam 4 príbehy, ktoré sa delia ešte na kapitoly. Nechcem vám tu nejako hovoriť dej príbehov, no môžem vám povedať, že mňa tieto príbehy bavili. Najviac ma zaujal príbeh s názvom Uväznení. Páčilo sa mi prevedenie, ktoré autorka používala. Krátke a jednoduché vety v tomto príbehu sú na každom kroku, s čím autorka dosiahla u čitateľa pocit napätia. Verím tomu, že to tak má každý, kto túto knihu čítal. Ak by ste chceli viac ukážok alebo viac informácii o tejto knihe, tak ju nájdete na www.martinus.sk/ KEAVAD. 

Tu je zopár ukážok, ktoré som vám odfotila. 



Ako druhú knižku tu máme knihu s názvom NEVOĽNOSŤ. Táto kniha je skôr taká romantická a pre mladších, tak neviem či by zaujala niekoho staršieho, no nevylučujem to. Celá kniha je pod réžiou Denisy Kancírovej, takže nie je tu už nikto, kto by ju nejako obmedzoval. Ja som bola aj rada, keďže sa mi páčilo v predchádzajúcej knihe práve jej prevedenie príbehu. Neviem či sa to dá považovať za mínus, no mne tam chýbali obrázky, fotky. Táto kniha je plná textu a pre mňa, čo veľmi rada nečítam (no chcem to zmeniť) je táto kniha na prvý dojem nudná - pri tom prvom momente v kníhkupectve, keď rozhoduje prevažne obal a náhodne prelistovanie knihy. Samozrejme, keď už niečo začnete čítať, tak na prvý pohľad nudnej knihy sa stane niečo iné, zaujímavé. Obal je skvelý, farebný, tak škoda tých fotiek. Verím tomu, že pre niekoho je to zbytočný detail a niekto sa nad tým ani nezastaví. Dej je napínavý o jednej slečne, ktorá prežíva zaujímavé obdobie svojho života so svojim tajomným, no niečo sa stane a nie je to také, akoby ste povedali. Ja vám nechcem nejako rozprávať všetko, čo sa tam deje, no je to skutočne romantické a pre mladých priam ako stvorené.

Ak by ste si chceli prečítať ďalšiu recenziu, tak odporúčam presne túto, ktorú napísal jeden mladý chalan (áno chalan, bloger), ktorý to podľa mňa super vystihol: Recenzia na Nevoľnosť


Tu je nejaká ukážka z knihy: 


Pre viac informácii nájdite si to priamo v informáciach pri knihe, napríklad na martinus.sk :) Ceny kníh sú niečo nad 10 euro, čo nie je veľa. Podľa mňa sa oplatia a som rada, že som si mohla čítať a dostala som aj pekné venovania. Denisa Kancírová je aj šéfredaktorkou časopisu Abdon. Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a určite mi dajte vedieť či ste tieto knihy čítali alebo či vás zaujali. Viem, že som vám tu veľmi veľa vecí nepovedala, no je to ťažké, keď vám nechcem povedať podstatu knihy. Kniha Nevoľnosť ma zaujala viac ako kniha Keavad. :) Mám dobrú správu aj pre tých, ktorí nemajú radi knihy, no chceli by si niečo prečítať. Tieto knihy vyšli aj v elektronickej podobe, takže môžete čítať aj cez čítačku či v mobile :)

xoxo
Aďka

CONVERSATION

7 Comments: