F Vianočné trhy podľa mňa / part. 2 - Aďulik Sun

Vianočné trhy podľa mňa / part. 2

Ahojte :)

Dnes tu máme pokračovanie článku, ktorý je o vianočných trhoch, ktoré som navštívila ja ! Tento rok ich bolo naozaj veľa a dnes vám porozprávam o vianočných trhoch v Trnave, Bratislave a Nitrianskom Pravne. Bola som aj na menších dedinských trhoch, no nebolo tam nič zaujímavé a pochybujem, že by z vás niekto o rok tieto trhy navštívil ! Dnes vám teda porozprávam a skôr to bude aj o fotkách ... 



Ako prvé spomeniem trhy v Trnave, kde som bola nedávno ! Toto mesto bolo celkom neplánované a rozhodla som sa takmer zo dňa na deň. Počula som na tieto trhy iba chválu, aké sú skvelé, veľa stánkov a skvelý program. Ja som tam prišla v podstate na koniec trhov - medzi poslednými dňami. Stánky ... Tak tých tam bolo naozaj málo. Už u nás v Prievidzi je viac stánkov ako tu. Všetky zamerané na sviečky, vianočné gule či imelo. Sem- tam sa vyskytol stánok so semiačkami alebo koreninami. Samozrejme, víno, cígánska a iné vianočné špeciality ako lokša a podobne vôbec nechýbali. Bola som prekvapená cenami, ktoré boli oveľa menšie ako tie naše tu v Prievidzi. Uvediem príklad ... Cígánska stála 2, 80 eur, pričom u nás stojí cez 3 eurá, pričom sa vážila na gramy, takže niekedy to vyšlo aj na 5 euro. Tak to je celkom rozdiel, nemyslíte si ? Celkovo som bola s trhmi spokojná a páčilo sa mi. Program som žiadny nevidela, lebo už nebol. Atmosféra bola pokojná a vianočná ... Počasie nám prialo, bolo krásne mrazivo, no aspoň nepršalo. Určite to neboli najhoršie trhy, kde som bola. A to som ich videla niekoľko ... 









Bratislava mesto. Tieto trhy boli naozaj veľké. Už v minulom článku som vám písala, že som bola z toho nadšená ! Veľa stánkov, skvelý program a viac trhov v jednom meste ! Čo viac si môže človek priať ? Nič. Naozaj sa mi páčili tieto trhy, ktoré boli plné radosti, lásky a vianočnej atmosféry. Tu nemám čo viac dodať ... Ľudia sa bavili, jedli a vedeli, že sú na správnom mieste, kde sa pripomenuli tie sviatky aspoň trošku :) Ak môžem odporučiť, tak je to ísť na tieto trhy večer, keď je už tma. Vtedy je naozaj krásna atmosféra a vianočná výzdoba sa naozaj podarila ! 


Tento rok som bola aj v Inchebe, kde sa konali Hip - hopove Vianoce, ktoré boli super ! Vstupné bolo 2 eurá, čo bolo veľmi prijateľné - aspoň podľa mňa. Bolo tam veľa stánkov, no pre mňa nič nové. Každý tam našiel niekto. Program bol aj pre deti, kde sa mohli hrať, potom bol program aj pre starších, kde bola prednáška o Hip - Hope, kde boli slávni ľudia, ktorých sledujem na instagrame. Mne sa tam veľmi páčilo a vonku majú skvelé lokše :) Určite tam choďte o rok ... Ja som bola aj minulý rok a opäť som neoľutovala. 

 

Ako posledné trhy, ktoré vám dnes spomeniem sú trhy v Nitrianskom Pravne. Tie boli malé, no skvelé. Jedlo, víno a program nechýbali ! Málo stánkov, no boli rôznorodé a každý si niečo našiel. Počasie nám prialo - bolo krásne slnečno a vôbec nebola zima. Vo vnútri sa konali tvorivé dielne, kde som si ja vyrobila túto ikebanu. Tiež sa tam dali vytvoriť vianočné gule či varešky. Musím pochváliť aj kapustnicu, ktorú robili starostovia z okolitých obcí, takže bola skvelá ! Tu bila tá atmosféra asi celkovo najlepšia !!! 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok, ktorý bude opäť kozmetický ! :) Teším sa na vaše komentáre, kde mi môžete  napísať, kde ste na trhoch boli vy a či ste vianočne naladení ! 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

18 Comments:

  1. Krasne fotky :) ja sama byla jen na Ceskych, Rakouskych a Nemeckych trzich, takze bych nekdy rada zavitala i k vam na Slovensko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento rok som na trhoch nebola, ale v Trnave muselo byť naozaj krásne:)
    Super fotky!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky :D trhy v Trnave sú skvelé, nabudúce príď o niečo skôr :D
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi sa mi páči to ihrisko na korčuľovanie. :) Ale ani Košické trhy neboli na zahodenie. Síce každoročná klasika ale tá je na tom najlepšie :)

    Nicolette Lear

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Košice som videla len v bežnom dni, keď tam neboli trhy a bolo to mesto skvelé :) Určite prídem aj na trhy :)

      Odstrániť
  5. Jeej, Trnava, moje rodne mesto :-)

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tiež som bola tento rok na vianočných trhoch, avšak len v Bratislave. Ale ako píšeš, bola tam úžasná atmosféra. :)
    SweetSunshine

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné trhy, jak tak koukám u nás jsou úplně jiné. Ráda bych se podívala na Slovensko na trhy někdy. :)
    Hezký den přeji.

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moc pěkné fotky, jde vidět, že sis trhy užila. Já letos byla na trzích jenom u nás v Opavě a v Ostravě, ale určitě bych chtěla zkusit podívat se i na ty slovenské, nebo třeba do Vídně, doufám, že to vyjde příští rok. :D
    Pinki Claire

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) ... Viedeň je krásna, tam som bola minulý rok :)

      Odstrániť
  9. Ja mam vianocne trhy velmi rada, takze rada som si aspon na fotografiach pozrela, ako vyzeralo v inych mestach.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť