F Trpíme, lebo nie sme tým, kým naozaj sme (úvaha) - Aďulik Sun

Trpíme, lebo nie sme tým, kým naozaj sme (úvaha)

Ahojte :)

Dnešný článok je iný ako všetky ostatné. Konečne sa vrátim k mojej obľúbenej časti tohto blogu a to sú úvahy. Toto bude taká jemná úvaha na tému v nadpise. Hoci je to moja obľúbená séria, tak ju nepíšem veľmi často, lebo nemám témy. Ak by ste mali návrh na nejakú tému, tak mi ju určite napíšte do komentára a ja niečo vymyslím ... Vám sa tiež tieto články páčia - súdim to podľa štatistiky. Tak nebudem to viac obkecávať a ideme na to ! 


Trpíme, lebo nie sme tým, kým naozaj sme ... V prvom rade si musíme uvedomiť, kto sme. Presnejšie, mali by sme sa nad tým zamyslieť. Mali by sme premýšľať o tom, aký sme, čo chceme v živote a kým sme. Málo ľudí o tomto premýšľa a potom skončí v práci, ktorá ho nebaví a ledva v nej prežíva. Celý život je znudený a z ničoho sa daný človek neteší. Toto chceme ? Následky nevedomosti sú naozaj hrozivé. Mali by sme si premyslieť a prísť na to, kto sme a čím sa chceme stať. Je jedno či je to povolanie alebo osobnosť. Záleží od každého jedného ... Nikto z nás predsa nechce trpieť, lebo sa nenájde a nebude vo svojom živote šťastný. Každý jeden z nás môže mať šťastný život. Nemyslíte si to ? Prečo ? Možno práve vy ste v tom kolotoči, že neviete kde je sever. Každý jeden z vás má právo byť šťastný, pracovať v tom odbore, ktorý ho baví a napĺňa. Je to ťažké sa uplatniť, no dá sa to a všetko záleží od nás. Nikto z vás predsa nechce byť nešťastný ... To mi nehovorte ! 


Trpíme, lebo nie sme tým, kým naozaj sme ... Tu sa opäť otvára otázka typu : "Prečo ? " Prečo nie sme tým, kým naozaj sme ? Sme pod tlakom spoločnosti, ktorá nás ťahá dole a hovorí nám iba ako to nedokážeme, ako je to nesplniteľné a podobne. Tiež sa vám to určite stalo, že ste niečo navrhli alebo niekde ste niečo povedali a okolo vás boli ľudia, ktorí povedali, že sa to nedá. Nedá ? To nie je odpoveď. Tým sa riadim ja a mali by ste sa aj vy. Nedá sa to iba s tými ľuďmi. Mali by ste sa dostať do okruhu ľudí, ktorí vás budú podporovať a stáť pri vás stoj čo stoj ! Ľudia, ktorí vám povedia svoj úprimný názor, to sú ľudia, ktorí vám pomôžu a nie tí, ktorí vám hneď povedia, že to nejde. Pamätajte, že odpoveď typu " nedá sa to" a " to nedokážeš", " nezvládneš to ", tak tých ľudí si v momente zo svojho života vymažte, prípadne ich aspoň prestaňte počúvať. Nemá to cenu, keď sa odhodláte a po mesiaci to zabalíte, lebo niekto vám niečo povedal. Buďte tým, kým naozaj ste a nesnažte sa zapadnúť do nejakého stereotypu kvôli rečiam alebo ľuďom, ktorí to samy nedokázali a teraz vám nechcú dopriať úspech ... Neviete či je to pravda, to čo vám hovoria. Keď vám niečo niekto povie, tak sa spýtajte svojej najlepšej kamarátky čo si o tom myslí, prípadne niekoho, koho ani nepoznáte a bude mať objektívny pohľad. Ak vám niečo napíše niekto pod anonymom, prípadne vás niekto za niečo ohovára, tak to neberte vážne. Keby je to pravda a myslel by si to naozaj, tak vám to dokáže povedať do oči ... 







Nemajte sklonenú hlavu, no choďte smerom hore za svojimi snami a netrpte, kvôli rečiam. Buďte tým, kým chcete byť a bojujte za to, aby ste tým mohli byť ! Nič nie je jednoduché a nič tu nie je len- tak. Keď budete poriadne pracovať samy na svojom splnení sna, tak sa vám splní. Budete šťastní a budete tým, kým naozaj ste ! Ak budete iba stáť na mieste a nepôjdete ďalej naprieč prekážkam, tak sa môžete rozlúčiť s cieľom. Čo vám bolo dané zadarmo ? Čo ste dostali len-tak ? Myslím si, že nič. Vždy ste museli spraviť aspoň niečo. Snívať o niečom a nerobiť to naplno, je naozaj bláznovstvo a to robia fakt iba blázni ... Nerobte to aj vy ! Nebuďte blázni ! Kráčajte ďalej ! Nevšímajte si tých ľudí, ktorí vám neprajú ! Snívajte ! Makajte na sebe ! Myslite na svoj cieľ ! Myslíte na svoju cestu ! Myslíte na to, že keď sa vám to podarí ,tak to všetko vrátite tým ľuďom, ktorí vám dnes neveria. VY budete tí, ktorým sa to celé podarilo a oni ? Budú nepodstatní a budú sa iba pozerať na váš úspech ! Nebude to super pocit ? 


Hovorí sa, že najdôležitejšia je cesta. Je to pravda ! Keby ste sa dnes nestretli s tými ľuďmi, tak sa z vás nestanú ľudia, ktorí budete. Aj keď je cesta plná prekážok, aj keď to nie je ľahké, tak choďte za svojim snom. Nebuďte na nich nahnevaní, že vám neverili. Neverili ... Ich problém. Choďte za svojimi snami. Je jedno či je to v blogu, YT alebo aj ako právnik. Je jedno aké je to povolanie, práca alebo hobby či šport. Keď za tým pôjdete všetko zvládnete aj bez neprajníkov. Potom budú oni tí, ktorí budú chcieť byť sa vami a budú chcieť byť pri vašom úspechu. 



Taká malá pesnička na povzbudenie ... Vydržte ja napriek tým nadávkam ... Je tam dobrý symbol a tá reč za to stojí ... 





Nenechajte sa odstrašiť ľuďmi, ktorí o tom prd vedia. Rozmýšľajte svojou hlavu a myslite v tomto hlavne na seba. Áno, je to narcistické, no vy ste strojcom svojho šťastia. Nenechajte si ničím pokaziť nič a choďte ďalej ... Aspoň kvôli sebe. Uvidíte, že časom sa to zmení a prestanú aj ľudia riešiť. Buďte tým, kým naozaj ste. Nepretvarujte sa a choďte si za svojim snom, cieľom. Nedostaňte sa do škatuľky, z ktorej sa už nedostanete. Radšej buďte iný ako ostatní a časom sa to všetko vráti ... 

Buďte tým, kým naozaj ste !!! 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a aspoň niečo ste si z neho zobrali ... Do komentára mi môžete napísať či ste obklopení ľuďmi, ktorí vám kazia svoje sny alebo naopak. Teším sa na vaše komentáre ... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Úžasně pravdivý a inspirativní článek! Moc hezky píšeš :) The Colorful Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherné, článek šíří ohromně pozitivní vlny! :)
    Srdečně zvu tebe i všechny tvé fanoušky na mojí první malou Giveaway o rtěnku Maybelline Color Drama ve výrazném, podzimním odstínu :)
    I am clarella ...

    OdpovedaťOdstrániť