F Honor 6+ a jeho kvality vo fotení a natáčaní videí - Aďulik Sun

Honor 6+ a jeho kvality vo fotení a natáčaní videí

Ahojte :)

V dnešnom článku sa pozrieme na fotoaparát nového mobilu, ktorý nesie názov Honor 6+. Mala som možnosť ho vyskúšať a dnes konečne nastal moment, kedy vám o ňom porozprávam. Skúšala som ho naozaj dosť - nafotila som niekoľko fotiek a aj s jeho plusmi a výhodami. Na začiatok chcem povedať, že nie som žiadny expert na mobily a nie som ani nejaký profesionálny človek, ktorý recenzuje. Bude to z môjho pohľadu a moje vlastné názory ako človeka, ktorý ho vyskúšal = som proste laik :) Ukážem vám tu dve fotky a o nich budem rozprávať, resp. o ich rozdieloch. 
























V pravo sa nachádza fotografia, ktorá je fotená bez tvz. " hmly" a tá fotografia v ľavo - je fotená už so spomínanou hmlou. Vidíte ten rozdiel ? Určite by sa to dalo odfotiť lepšie, no nie som expert. Blogerky mávajú fotoaparáty s funkciou, ktorá im robí za nimi akúsi hmlu. Môžete to vidieť aj u niektorých youtuberok vo videách či u blogeroch na fotkách s outfitmi. Táto funkcia je super pri fotení outfitov. Túto možnosť je najlepšie využiť pri fotení osôb a vecí s malým zaostrením max. na 2 metre. V mobile, priamo pri fotení si môžete nadstaviť veľkosť hmly. Čo to znamená ? Môžete si priamo určiť či hmla bude pokrývať polovicu fotky alebo len jej okraje, a dokonca môžete aj určiť, čo má byť zaostrené a čo nie ! Wau ... Z tohto som bola nadšená ... Zrazu milión krokov v programe je v jednom kroku. Ušetrí to čas - iba sa s tým naučiť robiť. Táto funkcia sa stane hneď vašim miláčikom. Tento mobil nie je tiež lacný, no je lacnejší ako fotoaparát, ktorý sa často vyšplhá na naozaj vysoké ceny. 

Čo sa týka celkovo foťáka a kamery, tak som s nimi naozaj spokojná. Foťák zaberie veľký priestor  - viď na fotke. Myslím to tak, že do pozadia zoberie aj niekoľko metrov a do šírky tiež. Toto je fotené vodorovne, nie kolmo. Na fotku sa tým pádom zmestíte aj desiati bež najmenších problémov. Kvalita fotoaparátu je tiež kvalitná - toto je fotené prednou kamerou a fotky vyššie zas zadnou, klasickou kamerou. Rozdiel nie je vôbec vidieť, či je ? Ja si myslím, že nie. funkcia, ktorá mňa osobne prekvapila vo foťáku je tá, že foťák dokáže automaticky retušovať ! Preč vyrážkam !!! Fotku nemusíte vôbec upravovať a aj toto sa dá nadstaviť ako veľmi chcete byť "skrášlená". Najlepšie je to mať cca v polovici - vtedy to je najprirodzenejšie.



fotky sú naozaj kvalitné a nie je na nich nič poznať - ani zrno, ani nič podobné. Tiež zaberajú veľké detaily a aj ten najmenší detail tejto kamere neujde. Prešla by som na kameru. Tu hoci nemám žiadny dôkaz, no môžem vám povedať, že videá to robí famózne. Ja som natáčala pre súkromný archív cesty, ktoré som absolvovala v rámci " Tour de slovakia". Tie videá sú profesionálne a nevykazujú žiadne zrná. Hneď pri natáčaní sa dá nadstaviť režim - čiernobiely, farebný a aj nejaké iné. Túto istú funkciu má aj foťák - takže Retrica a iné aplikácie sú vám zbytočné. 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok, ktorý bude pravdepodobne opäť recenzia. No nič nesľúbim ... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

3 Comments: