F Konferencia Junior Internet 2015 - Aďulik Sun

Konferencia Junior Internet 2015

Ahojte :)

Dnešný článok je o súťaži, na ktorej som bola dnes. Dúfam, že sa vám bude páčiť a nebudem to zbytočne zdržiavať a idem rovno na to :)

Nebudme vám tu opäť hovoriť, ako som sa sem dostala. Hovorila som to už v článku predtým (TU ). :) Dnes vám popíšem celé dva dni. Bude to opäť formou "denníku". Snáď vám to nevadí - mne nie :) Ráno som vstala okolo 3:00 hod. ráno ! Presne - to je dosť skoro na mňa. Išla som na vlak, kde som sa stretla s Viki, ktorá má blog prchavé myšlienky, ktorá bola aj ocenená. Týmto je päť gratulujem k výhre. Som na teba hrdá !!! :) Cestovali sme klasické tri hodiny, počas nich sme sa rozprávali, počúvali hudbu či jedli. Ani by som to nepovedala, no už vtedy som sa zabávala. Prišli sme do BA okolo ôsmej hodiny. To sme mali ešte veľmi veľa času a tak sme išli pozrieť ešte školu PRIF. V tomto čase sme navštívili aj Kubíkov :) Po nejakej hodine sme dorazili konečne na STU Fakulta Informatiky. V týchto priestoroch som už bola, takže som nebola prekvapená jej priestormi, ktoré sú skutočné moderné a pekné. Najedli sme sa v bufete pre študentov. Nevyzeralo to tam ani ako bufet - všetko hrali farbami a sedeli tma ľudia, ktorí mali len PC či NTB alebo iné podobné technické záležitosti. Neskôr sme sa zaregistrovali ... Zaplatili sme poplatok - 8 euro, dostali sme vodu a nejaké lístky. Všetko bolo úplne dobre zorganizované a nebol chaos - aspoň navonok. Všetko to začalo po maličkom zdržaní. Konferenciu otvorili pán dekan a iný dôležitý ľudia. 


Toto je program :) 



Celý deň sme mali o všetko postarané - jedlo, pitie a plné pohodlie. Pre mňa to bolo skutočne fakt dobré a tie projekty boli skutočne prepracované. Pri niektorých som si hovorila : " Bože, čo tu robím ?!" a podobné veci. Fakt boli parádne a určite majú krásnu budúcnosť. Tento deň som prezentovala aj ja a už spomínaná Viki. Ja som prezentovala ako prvá a išla som v celkovom poradí ako piata. Čo vám poviem ? Bola som skutočne nervózna a celá som sa triasla. Prezentáciu som nemala pripravenú, resp. nemala som pripravený pokec okolo prezentácie, ktorá bola povinná. Takže to bol krásny freestyle. Ja som bola zo sebou spokojná a som rada, že som to zvládla. Porota mi dala pár otázok. Hlavne ich zaujímalo súkromie, ktoré je na blogu a hlavne na mojom dosť otvorené. Samozrejme viem, čo sem dávam a som plne stotožnená s tým, čo tu mám. Nemyslím si, že tu mám nejaké dôležité a neviem ako súkromné veci, ktoré by boli proti mne nejako vážne použité. Samozrejme, chápem otázku. Celkovo sa im môj blog páčil - aspoň tak vyzerali. Musím povedať, že táto súťaž bola pre mňa neskutočným zážitkom a celé to bola veľká skúsenosť, z ktorej budem čerpať ešte veľmi dlho. 



Teraz to vyznie veľmi hlúpo, no všade bolo počuť len o prezentovaní a programovaní a nejakom biznise a podobne. Miestami som sa strácala, no vďaka nášmu profesorovi na gymply som nebola úplne mimo :) :) :) Takže vďaka ... Večer sa trošku skomplikoval, keď sme sa stratili s Viki v BA. My sme sa mali presunúť do hotela, no nejako sme išli so zlou skupinkou. Nejako sa to vyriešilo a som rada, že sa nič vážne nestalo. Keď sme prišli na hotel všetko bolo priam dokonalé. Je pravda, že ten hotel bol starší a na pohľad to nevyzerá moc vábne, no v skutočnosti to tam bolo super. Ja som sa tam cítila skoro ako doma a povedzme si úprimne - každý zažil aj horší hotel :) Takže s ubytovaním som bola spokojná ....  Nemám dobré fotky z izby, keďže som to fotila večer. :) Celá atmosféra z prvého dňa bola veľmi príjemná a skôr to bolo o priateľskom chovaní ako o nejakom súťažení. 




Druhý deň bol na podobnom princípe. Všetko opäť klapalo a bolo to skutočne zaujímavé a fakt som si dnešný deň užila, pretože bola moja obľúbená skupina a to JuniorLearn. Na túto skupinu som bola skutočne zvedavá a musím povedať, že ma milo prekvapili. Boli všetky projekty zaujímavé. Mňa osobne zaujali Prinf hry - ak som to nejako skomolila tak prepáčte. Ide tam o to, že sú to hry určené pre deti s mentálnym postihnutím - majú nejaké syndrómy. Táto hra ich učí písať, počítať či určiť hodiny. Bolo to skutočne parádne a fakt dobrý nápad. Z aplikácii ma zaujala apka "What to wear" - je to aplikácia, do ktorej si nafotíte svoj šatník a môžete si vyskladať svoj outfit hocikde a nemusíte čakať pred šatníkom na múzu. :) Čo sa týka toho Textu, tak to bolo veľmi zaujímavé. Účastníci mali prezentácie a prezentovali ich dosť vášnivo - hlavne jedno dievča, ktoré hovorilo o dušiach a tá to aj vyhrala. Bola som prekvapené a aj šokovaná. Musela mať dobrý sloh. :) 

Chodba :* 


Tu som prezentovala ja : 



Potom nastalo vyhodnotenie. :) Niekde som si nebola istá čo prezentovali, no celkom sa mi splnili tie očakávania. Tí, pri ktorých som čakala výhru - nastala výhra. A to je len dobré. Počas dvoch dni boli aj rôzne prednášky, ktoré boli naozaj zaujímavé. Potom sa to rozpustilo a išli sme domov ... Musím fakt úprimne povedať, že som si celú konferenciu užila, niečo naučila a to hlavné strávila som ho s ľuďmi, ktorí za to stoja. Nabrala som niekoľko skúseností a nových vecí. Beriem si všetky rady do budúcna a snáď niekde na inej súťaži to bude oveľa lepšie. Každopádne, som vďačná za TO, že som tam vôbec mohla ísť. To je pre mňa výhra. Čo ? To, že som mohla prezentovať svoj blog pred odbornou porotou, ktorá mi poradila a pomohla. Verím, že to využijem a budem v tomto blogovaní pokračovať. Samozrejme, ak vás to bude baviť. Mám pre vás pripravené nové veci, ktoré sú naplánované na leto tohto roku. Bude to veľké a skutočne prospešné. Máte sa na čo tešiť ... Ešte raz ďakujem :) 


Na spomínanom blogu - prchavemyslienky bude článok a asi aj trošku podrobnejšie. :) Tak ak chcete, nejako si to sledujte. :) Určite sa na ten blog pozrite :) Dúfam, že som vám ukázala kúsok zo súťaže. Súťažilo sa v rôznych kategóriach, napr. JuniorWEB - tam boli webové stránky obcí a podobne, ďalej JuniorERB a podobne. Najviac ma fascinovali ľudia, ktorí dokážu spraviť prácu - naprogramovať celú stránku. Povedzme si úprimne, niekedy majú s tým problém aj profesori na stredných školách ( aspoň u nás). Jeden 13 ročný chlapec začal v deviatich rokoch programovať. Ja som vtedy nevedela, že ani internet existuje. Klobúk dolu pred takýmito ľuďmi - fakt ich obdivujem. :) Za celú súťaž som skutočne šťastná a vďačná - posunulo ma to a verím, že mi to pomohlo. Skúsenosť na nezaplatenie ... Ak budete mať možnosť, tak sa určite prihláste. :) Ak by ste chceli, tak sledujte tento web : http://www.juniorinternet.sk/web/ :) 

PS: Kto by ma chcel podporiť v súťaži Bloger roka 2014, tak môže spraviť tak TU - súťaž. :) Ďakujem za každý jeden hlas ... :) A ešte jedna informácia, v Stredu vyjde súťaž - sledujte blog :) 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

8 Comments:

  1. Vidieť, že si si tie dva dni užila :) A vstať o tretej, tak to ťa obdivujem, mám problém so vstávaním o siedmej :D
    ChristyShades

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som teraz nemala na výber :) Užila som si to tam ...

      Odstrániť
  2. O tejto súťaži som počula v zmysle grafiky. Že sa tam dá prihlásiť s nejakým designom alebo tak. Je dobré že sa také niećo robí, hoci samozrejme tu u mňa vôbec nič. A čo vlastne hodnotili tí porotcovia? (Myslím či design, kódovanie, obsah... Alebo to bolo nejaké bodovanie?)

    c r e y a t i v i t e

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bolo tam viac kategórii. Bol tam aj dizajn, web, APP, ERB a podobne :) Hodnotili všetko - zmyslovosť a nadčasovosť článkov, dizajn, kodovanie, fotografie, zmysel blogu a či to niekam ide alebo to zostane tam kde je - či má nejakú budúcnosť. Hodnotila to odborná porota, ktorá má už niečo za sebou a tiež sa zamestnali vo svetových firmách :)

      Odstrániť
    2. Škoda, že to nie je bližšie. Všetko sa robí len v Bratislave.

      .

      creyativite

      Odstrániť
    3. Tak áno ... :) Ale tak nebola verejná, museli ťa tam vybrať a podobne ...

      Odstrániť
  3. A ja som napísala celý ten výlet aj na niekoľko A4. Nemáš byť ty tá ukecaná?! =D

    Ale v jednom sa zhodneme - bolo to úžasné a obe sme si to užili.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to áno :D na tom sa zhodneme :D Jednoducho .... čo ti poviem. Niekedy mám stručné chvíľky ... :)))

      Odstrániť