F 17. ročník Majstrovstiev sveta veteránov v behu do vrchu v Pruskom 2017 - Aďulik Sun

17. ročník Majstrovstiev sveta veteránov v behu do vrchu v Pruskom 2017

Ahojte :)

Pred pár dňami som bola v Pruskom. Tu sa konali majstrovstvá v behu veteránov do vrchu. Áno, na Slovensku sa konečne konali tieto majstrovstvá. Bolo tam 19 krajín, čo je skutočne veľa. Pretekári boli napríklad z Rakúska, Talianska, USA či Ukrajiny. Všetko bolo samozrejme v angličtine. Štart pretekárov prebiehal postupne, pričom návštevníkov a povzbudzovačov odniesol autobus hore na vrch Vršatec, kde bol cieľ. A šlo sa na to! Dole vyštartovali a už sme iba čakali, kto vyjde hore ako  prvý. Trať bola skutočne náročná. Bežalo sa 9,6km, čo nie je veľa, no bežalo sa po lúkach a v podstate stále sa išlo hore brehom. Najťažší úsek bol pár metrov pred cieľom, kde sa nachádzal strmák, ktorý dal zabrať každému pretekárovi. Bežci tam išli doslova po štvornožky. A potom horsa do cieľa... Čo sa týka samoznej organizácie, tak tá bola dobrá... Viac sa dozviete nižšie v článku.





A ako vyzeral náš deň na majstrovstvách? 

Ráno sme tam prišli okolo 7:00, keďže sme chceli mať nejakú časovú rezervu. Prešli sme si celý areál, ktorý sa nachádzal pri fare. Potom sme prešli na prezentáciu, kde sme sa zapísali. Tam sme dostali úvodné balíčky, ktoré obsahovali napríklad číslo, čip na beh, tričko a pamätný pohár. Samozrejme, boli tam ja nejaké letáky. Potom sme vlastne už iba čakali na štart... Tento štart išiel po kategóriach. Môj ocino bežal o 11.30, takže som sa vyviezla okolo obeda hore na Vršatec a mohla som povzbudzovať. Pri vrchu som prešla krásny areál, ktorý je v oprave. Tiež som sa kochala krásnymi výhľadmi, skalami. Krásna príroda. A začali chodiť bežci do cieľa... Ja som s napätím čakala na môjho ocina, ktorý skončil vo svojej kategórii ako 9ty Slovák, čo je skvelý úspech. A gratulujem! Zabehol to za hodinu, čo je aj super čas, keďže sa bežalo stále hore kopcom. A keďže počasie trošku neprialo, tak sme išli aj dole späť do areálu, kde nás čakala pasta párty, dali sme si pivo, kofolu a kávu. Tu sme sa zdržali asi 3 hodiny a začalo vyhodnotenie. Celý ceremoniál vyzeral super a mali to skutočne dobre zorganizované. Nechýbala prekladateľka, ktorá prekladala moderátora a všetko prebehlo bez problémov... skvelá práca! 

A ešte vám pridám pár fotiek... 





























Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na už na ďalší článok, ktorý by mal byť opäť kozmetický, no uvidíme. A do komentára mi môžete napísať či nejako športujete? Aký šport máte radi? Teším sa na vaše komentáre. Čo sa týka výsledkov behu, tak slovensko ako krajina podľa mňa vyhorela, keďže sa máličko účastníkov objavilo na miestach víťazov. Ale máme sa aspoň kde posúvať a to by sme teda mali... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára