F SUMMER SKINCARE 2018 - Aďulik Sun

SUMMER SKINCARE 2018

Ahojte :)

Už dlhšie tu nebola žiadna moja starostlivosť o pleť a tieto články máte celkom radi, tak som sa rozhodla, že vám spravím takú moju letnú starostlivosť o pleť. Určite mi môžete napísať do komentára či by ste chceli aj nejakú rutinu alebo starostlivosť o vlasy. Určite sa nechám inšpirovať aj podľa toho, čo zaujíma vás. V dnešnej skincare vám ukážem produkty, ktoré používam hlavne teraz v lete, takže poďme rovno na to! Všetky produkty môžete zohnať na eshope notino.sk, no samozrejme aj inde. Ja ich ale prevažne beriem práve od nich. A teraz už poďme na starostlivosť.

summer skincare notinosk aduliksun



Musím hneď na začiatok priznať, že moja skincare sa každé obdobie mení a produkty sa mi v nej tiež menia, no postup zostáva rovnaký. Preto som sa rozhodla, že to spravím a popíšem krok za krokom ako nejaký návod či postup... Určite nechcem povedať, že toto je správny postup - nie som odborník, takto to vyhovuje mne, no vám nemusí. :) 

Ráno:
  1. Umyjem si tvár studenou vodou. To ma dokáže prebudiť, rozlepiť oči a potom nastáva ten môj zúfalý pohľad do zrkadla, kedy neviem ako spravím zo seba človeka. Po pár minútach sa rozhodnem pokračovať... 
  2. Ak mám z predchádzajúceho dňa ešte zbytky líčenia, tak sa odlíčim micelárnou vodouNa fotke je opäť moje aktuálna micelárna voda od značky Nivea a to je konkrétne novinka, ktorá je s extraktom čierneho čaju. Je výborná a doodličuje pleť krásne. Na eshope zoženiete za skvelú cenu a to okolo 7 euro.
  3. Zoberiem si čistiacu kefu a nanesiem na pleť čistiaci gél. Ja som vám na fotku ukázala práve od Biodermy, ktorý milujem. Pleť krásne vyčistí a nevysušuje ju, čo mávam problém s inými gélmi. Toto čistenie prebieha nejakých 5-10 minút. Podľa času a nálady, lebo často sa stáva, že sa pri tom "opustím" a začnem si spievať, keďže pri týchto ranných rituáloch púšťam a teda počúvam hudbu.
  4. Dvakrát do týždňa použijem aj peeling. Na fotke môžete vidieť tiež od značky Nivea, teda konkrétne DETOX radu. Peeling od značky Nivea sa častejšie ani neodporúča kvôli obnove buniek, no záleží na preferenciách, ktoré máme každý iné. Bolo obdobie, kedy som peeling používala každý druhý deň a skutočne mi to pomáhalo. Na eshope ho zoženiete za necelých 5 euro.
  5. Tonikum. To je produkt, ktorý veľa ľudí vynecháva. A nemalo by, keďže práve tonikum zrovnáva pH pleti. A to je veľmi dôležité. Tonikum nanesiem a nechám pôsobiť, neoplachujem. Na fotke môžete vidieť od značky Ziaja, ktorý je tiež výborný a môžem odporučiť. 
  6. Tu vždy nastáva dilema. Krém alebo sérum? Viem, že by sa mali používať obidve, ale ak sa nelíčim, tak sérum vynechávam a dávam iba krém. Ja mám teraz veľmi rada ten od značky Avon - je ho veľa, dobrá cena a svoju úlohu plní. Pleť je po ňom veľmi jemná a vyživená. Sérum volím pred líčením, keďže si myslím, že moja pleť to rada ocení a navyše dobre pôsobí ako podklad pod mejkap. 
  7. Hotovo :) Potom sa už iba líčim... 

Večer:

  1.  Prvý krok je hneď odlíčenie... To vždy volím micelárnu vodu a odličovač očí. Ten som vám sem nedala, keďže cez leto sa málokedy líčim, no micelárnu vodu používam aj keď prídem z kúpaliska. Zdá sa mi to, že proste pleť treba vyčistiť, aj keď nie je nalíčená. 
  2. Čistiaci gél... Áno, aj večer používam čistiaci gél, no už nie tak dlho. Veď som rada, že pôjdem kukať film a rovno do postele. 
  3. Nanesiem sérum a nočný krém. Nočný krém mám tiež od značky Nivea z rady DETOX a je výborný. 

Ráno som schopná sa zdržať v kúpeľni bez líčenia aj 20 minút. Takže keď niekde idem, tak volím rýchly mejkap, keďže nestíham. Ja už na budík nevstávam a keď sa zobudím, tak v podstate mám čas. Takže môžem tam stráviť aj poldňa... :) Večer to už také ružové nie je... to som rada, že som doma a idem do postele, takže tam to mám za sebou aj za 5-10 minút. Keď vidím, že vatový tampón je čistý  idem spokojná spať a zajtra ráno hurá znovu. Pri týchto činnostiach odporúčam počúvať hudbu, hlavne ráno - krásne vás to naladí a prvé čo by ste mali spraviť je sa ráno usmiať, lebo to vám dokáže zmeniť celý deň... ♥ Produkty zoženiete aj klasicky v drogériách, keďže ja spolupracujem s týmto eshopom, tak väčšinou mám produkty práve z tadiaľ, no to neznamená, že by som ich kvôli tomu chválila. Vážne ich používam a to pravidelne! :)


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Bolo to niečo iné na mojom blogu a som zvedavá na vaše reakcie. Určite mi môžete napísať vaše obľúbené produkty, ktoré cez leto používate! Teším sa na vaše komentáre..

xoxo
Aďka

CONVERSATION

8 Comments:

  1. Ja to mám skôr opačne, večer pred spaním sa plpeti venujem viac, ráno keď idem do práce by som to fakt nemala kedy stíhať, musela by som sa vykopať aspoň o polhodinu skôr z postele a to by som asi nezvládla. :-D Takže ráno to vyzerá tak, že si pleť vyčistím mliekom, dám pleťovú vodu, jemnú vrstvu krému, aby som si hneď mohla ísť dávať makeup a líčit sa.

    Večer si dám celý makeup dole, väčšinou olejovým odličovačom, pokiaľ sa mi minie a nemám žiadny iný olej, ako napríklad teraz, keď som na dovolenke, tak použijem spomínané čistiace mlieko, ktorým sa odlíčim a potom požijem znova na vyčistenie. Potom si dám tonikum, plťovú vodu, krém a idem spať. Ak chcem svojej pleti dopriať počas týždňa niečo viac, tak po vyčistení pleti použijem buď peeling alebo masku, potom pleťovú vodu a krém a hotovo. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to chápem, aj ja som bývala taká, že radšej si dlhšie pospím ako niečo robiť v kúpeľni - hlavne, keď som chodila do školy pravidelne a tak :)
      Tak to je tiež dobrá rutina :) A je super, že to nezanedbávaš ani na dovolenke :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. A spokojná? :) či máš aj nejaký tip na náhradu? :)

      Odstrániť
  3. Moja ranná "pleťová" rutina je jednoduchšia, než tá večerná. :) Ráno si iba opláchnem tvár studenou vodou a osviežim nastriekaním 100% ružovej vody. Make-up nepoužívam takmer vôbec, hlavne teraz v lete nie. No a večer si odlíčim očí, ak som mala cez deň riasenku,opäť poriadne oplachnem vodou a použijem šípkový olej. V podstate používam dokopy tak 2-3 produkty na túto rutinu, ale moja pleť je krajšia než kedykoľvek predtým. A navyše sa to rovná menej plastu a odpadu, takže mám dobrý pocit, že aspoň takto trochu pomáham prírode a planéte. :) Pekný článok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a ďakujem aj za super komentár s tipmi na oleje :) Ja sa na ne pozriem :) Ak by si bola taká super, mohla by si mi dať aj tip, zkade ich objednávaš/kupuješ :) Ale o šípkovom oleji počujem prvýkrát (asi) :)

      Odstrániť
    2. Ahoj, vôbec nie je začo. Ja som kúpila šípkový olej v lekárni asi za 5€ (veľmi mi pomohol hlavne na tmavé jazvy po vyrážkach) a ricínový som tiež kúpila v lekárni za cca 2-3€. Ružovú vodu mám z DMky, kde sa dá zohnať aj spomínaný ricín, ale kus drahšie už. :) Zatiaľ som neobjednávala ešte online, ale plánujem v blízkej dobe. A asi skusim soaphoriu.

      Odstrániť
    3. Ďakujem krásne :) Určite pozriem :)

      Odstrániť