F LIFE: Synagóga Café Trnava - Aďulik Sun

LIFE: Synagóga Café Trnava

Ahojte :)

Už pred niekoľkými dňami som sa vydala na výlet do Trnavy. Ja toto mesto mám veľmi v obľube, veď mám v podstate z tadiaľ najlepšiu kamarátku, ahoj . A keďže som tam tentokrát bola aj na takom malom pracovnom stretnutí, tak som hľadala niečo, kde budem môcť si sadnúť a oddýchnuť. Zároveň som hľadala niečo, kde sme neboli ešte v celej našej histórii, čo sem chodíme. Nakoniec sestra našla kaviareň v synagóge, čo nás zaujalo a tak sme sa tam rozhodli ísť. Samozrejme, nevynechali sme ani prechádzku mestom, no tá bola skutočne krátka, ale dám vám sem nejaké fotky aj z nej. A ako bolo v no otvorenej kaviarni? To sa dočítate článku už nižšie... 







Takto nejako vyzerala naša prechádzka... nič extra, veď vonku pieklo slnko a my sme tak trošku hľadali už aj tú kaviareň, kde by sme si mohli sadnúť... A našli sme... :) 


Takto vyzerá synagóga z vonku. Nájdete ju pomerne rýchlo, keďže sa nachádza pri mikulášskom námestí... :) My sme hoci použili google, no aj tak, je to trošku zastrčené, no keď zbehnete do správnej uličky, je to tam už značené :)


 Takto to vyzerá približne vnútri. Všade na vás číha židovská atmosféra, 5cípe hviezdy, studené múry a vintage štýl všade okolo. Ale má to v sebe také krásne kúzlo, čo vás drží, tam zostať. Neviem čím to je, no cítila som sa tam dobre. Napriek tomu, že to bolo veľké a mohutné, plné ľudí, tak išiel z tade taký pokoj a ticho. Personál bol super, nečakali sme ani 5 minút a už pri nás bola slečna či sme si vybrali. Stíhali aj vtedy, keď sa kaviareň naplnila a to sa cení. Ceny sú tam primerané k mestu, žiadne drahoty sa tam nedejú a za taký zážitok to stojí za to. Ono... my sme tam natrafili aj na nejaký výlet, ktorý to mal ako atrakciu a všetko si fotili. :)



 My sme si objednali toto všetko a platili sme za to 12 euro, čo by sme platili aj niekde inde u nás. Takže ceny sú prijateľné... čo sa týka objednávky, tak ani vybavenie personálu netrvalo dlho a postupne nám to nosili, no veľmi rýchlo. My sme si dali viedenskú kávu, dvakrát latte a limonádu. Chceli sme ochutnať aj z dezertov a tak sme zvolili čokoládovú tortu s malinami. 

Limonáda bola výborná - my sme mali mangovú s bazalkou. Bola výborná a krásne ochladila. Kávy boli dobré, viedenská káva bola vraj výborná. A zákusok? Ten bol super. Nebol vôbec sladký a to my máme najradšej - bola to taká zdravšia verzia torty.



 Inak čo sa týka vybavenia, tak máte pri každom stole po krajoch elektrinu, skrine a podobne. Sedíte na gaučoch a cítite sa ako doma. :)






 Ešte som vám nafotila aj pár strán z cenníka, aby ste približne vedeli... :)








Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa už teraz na ďalší článok a hádam aj z kaviarne! :) Mňa si táto "atrakcia" získala a určite vám ju môžem odporučiť. Do komentára mi môžete dať tipy na vaše obľúbené kaviarne hocikde na SR aj ČR pokojne :) Teším sa na vaše tipy! 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Synagoga je super, vybrali ste si dobre :)
    THE NOELA
    My radi chodíme do Dream cake- na koláče, alebo do Thalmeiner-u na raňajky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V Trnave študujem a to mesto milujem. Práve do Synagógy rada chodím, majú tam super raňajky. Skvelý je aj Thalmeiner, Bábovka alebo Verdon <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa na ne pozriem, keď budem v TT najbližšie :)

      Odstrániť