F Niekedy stačí skončiť a povedať STOP! - Aďulik Sun

Niekedy stačí skončiť a povedať STOP!

Ahojte :)

Mohla by som pokračovať v článku, ktorý vyšiel naposledy medzi úvahami. Nakoniec som sa rozhodla, že nie. Veľa z vás mi píše, že musím mať super život, pozitívny život bez problémov, keď píšem článok, kde motivujem iných ľudí. Ale niečo vám prezradím. Nemám. Nemám život bez problémov. Tiež sa stretávam s problémami či už väčšími alebo menšími. Chodím do školy, kde to nie je vždy ružové. Život ani nemá byť iba ružový... To, že píšem články, kde motivujem iných je len preto, že ma to baví. Niekedy mám dni, kedy potrebujem nakopnúť seba a keď sa niečo dozviem, napadne mi dobrá myšlienka, tak to hodím aj na blog. Nebudem si nechávať takéto veci len pre seba, keď to môže pomôcť viacerým ľuďom. A o to ide... Život je život. Život nie je ružový. Život nie je čiernobiely. Život nie je nudný či fádny. Život je vždy super, len záleží od uhla pohľadu. Život je perfektný. Vždy a všade. Viete, prečo? Lebo je len jeden. Lebo je váš. A iba vy máte zmeniť príbeh, ktorý práve žijete. Tak len toľko slov k úvodu... A poďme rovno na článok. 



V poslednú dobu sa mi zdá, že veľa ľudí je veľmi negatívnymi. Zamyslela som sa, prečo by to tak mohlo byť. Ono je pravda, že aj ja som bola taká. Tiež som videla vo všetkom iba to zlé, myslela som na najhoršiu verziu, čo sa stane, lebo som videla a myslela som si, že celý môj život je tá horšia verzia a keď som s ňou už rátate, tak aspoň nie ste sklamaní. To som si myslela. Ale nebola to pravda. Aj keď som s tou horšou verziou rátala, tak vždy ma daná situácia prekvapila a dostala ma také to pomyselné dno. Ja som si to vlastne všetko priťahovala. Rátala som s tým zlým, tak sa mi to dialo. A takto to išlo veľmi dlho. Samozrejme, boli aj milé chvíle, ktoré boli perfektné a tie som si tiež pritiahla do života. Veľakrát sa mi stalo, že keď som niečo chcela, tak som to dostala časom. Či už veci, výsledky alebo aj ľudí. Ale prevažovali tie negatívne veci a ja som po večeroch premýšľala čo to spôsobuje. A nemohla som nájsť odpoveď... 

Až som si uvedomila jedno... "Niekedy stačí skončiť." Nemám namysli skončiť so životom. Nemám namysli niečo zlé. Mám namysli skončiť s odpoveďami "áno". Povedať veľké STOP. Pre vysvetlenie. Človek veľmi rád pomáha a potom ho začnú využívať. Naučiť sa hovoriť nie je veľmi oslobodzujúce. Tiež mám namysli stopnúť ľudí, ktorí vysávajú vaše šťastie. Teraz je leto. Poznáte ten pocit, keď vyjdete z bazéna, ste celý mokrý a vonku svieti slnko? Ten pocit, keď pomaly z vás to slnko saje vodu a vy to cítite? Presne na tomto princípe pracujú aj niektorí ľudia. Vysávajú, vysávajú z vás šťastie, až zrazu budete suchý. To je ten život. Na týchto ľudí si treba dať pozor a treba sa im skôr vyhýbať. Minimálne im povedať častejšie NIE a verte, že odídu aj samy. Mali by ste vo svojom živote skončiť všetko, čo vás ťahá dole a zmeniť to. Je jedno či je to práca, škola, ľudia, vzťah, ktorý nefunguje. Ja som sa tento krok bála spraviť. Bála som sa toho, čo príde za tým. Bála som sa následkov. Bála som sa toho, že budem sama. A v podstate som aj sama zostala, no stále je to lepší pocit, ako ten, v ktorom som žila pred tým. Verte mi... 

Nechcem vás tu navádzať na to, aby ste ukončili svoj doterajší život, zmenili identitu a boli niekto iní. Chcem, aby ste boli šťastní. Aby ste šťastie nehľadali nikde inde, iba v sebe. Tam je záruka, že budete šťastní. Ak nemilujete svoj život, tak nikdy nebudú iní ľudia milovať vás. Vy ste strojcom svojho šťastia a iba vy môžete zmeniť svoj príbeh, ktorý máte vo vlastných rukách. Nech máte 15 rokov, 30 rokov, 50 rokov alebo aj 60 rokov - stále nie je neskoro na nový začiatok. Hocikedy je možné začať odznovu a žiť podľa nových pravidiel. Sedíte za stolom a v ruke držíte pero, pri sebe máte papier. Čo napíšete na prázdny list je len na vás, tak čo to bude? 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Pekný článok a máš pravdu, tiež som poznala osobu ktorá ma oberala o energiu... A človek nikdy není sám. Ako mi minule niekto napísal "ľudia sú len ľudia".. Proste môžeme každý robiť čo chceme plniť si sny, baviť sa s kým chceme,vzdy príde nejaká pomoc, priateľ, podpora, nejaké prekvapenie. A všetci sme jedno, ľudia nám len zrkadlia naše pocity a učia nás.. "nepriateľ je iba prezleceny priateľ", mne dosť v tomto pomohli knihy Suvereno-Premena alebo od Rhondy Byrne. A presne také pozitívne články treba, ľudia potrebujú motiváciu keď sú na dne že v tom nie sú sami.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :)
      Tvoj komentár ma naozaj potešil, ďakujem a máš pravdu! :)

      Odstrániť