F RECENZIA: 101 dní vďačnosti - Aďulik Sun

RECENZIA: 101 dní vďačnosti

Ahojte :)

Pred pár mesiacmi som vám ukazovala kalendáre od tejto značky. Dnes vám chcem ukázať niečo vám dokáže v podstate zmeniť život. Jedná sa o produkt od I can Academy a konkrétne je to Denník 101 dní vďačnosti. Kto sleduje tento blog, tak si určite všimol, že ja píšem niekedy aj motivačné články a hovorím v nich aj o vďačnosti. To bol hlavný dôvod, prečo som zobrala tento produkt v rámci spolupráce a rozhodla som sa to vyskúšať. Ja som za všetko, čo človeku v dnešnej urýchlenej dobe pomôže myslieť pozitívne a tiež tak spraviť krok k pohodlnejšiemu životu. A čo tento denník vlastne je?


Nechcem vám tu písať niečo motivačné. Tento článok má byť o tejto knihe, resp. denníku. Ale nedá mi to. Viete, že aj v mojich článkoch som vám písala, hovorila, že vďačnosť je v živote veľmi dôležitá. Treba ďakovať za to všetko, čo v živote máme. Tiež za maličkosti, no aj za zlé veci, lebo tie nás niekam posúvajú a tvoria z nás ľudí, ktorými sme teraz... Ďakovanie je veľmi vzácne. Tiež veľmi ťažké. Sústredíme sa skôr na tie negatíva. Vidíme v našom živote skôr to zlé a to pekné nám uteká. Tiež sa sústredíme skôr na naša chyby v minulosti, na našu budúcnosť, čo chceme dosiahnuť a čo prítomnosť? Čo tento moment? Chvíľa? Tá nám uteká. Nežijeme v prítomnosti a keď už áno, tak vidíme aký máme zlý život, ťažkosti a problémy. A čo tá príroda okolo vás? Čo láska, ktorú máte? Čo rodina a priatelia? To je vzduch? Alebo čo to, že máte kde bývať? Máte zdravie? Aj to je obrovské šťastie. Ďakovať treba za maličkosti a dostanete aj veľké veci... Ak neviete ďakovať, tak vám môže pomôcť práve táto kniha. Presne 101 dní vás sprevádza a učí vás ďakovať. Učí vás sa sústreďovať na tie pozitívne veci. A to je veľmi veľké plus práve tohto denníka. Je dobre si pripomenúť, že vždy sú veci, ktoré vám robia úsmev na tvári. A takto vyzerá už spomínaný denník:



V knihe nájdete na každý deň jednu dvojstranu, kde na jednu stranu napíšete ráno pár veci, za čo ďakujete a svoj hlavný cieľ. Na druhú stranu napíšete večer pár veci, ktoré vám urobili v ten deň radosť a tiež hlavný cieľ, ktorý vás čaká nasledovný deň. Vždy tam nájdete aj citát. Sú tam aj inštrukcie, čo máte spraviť. 

Kto ma pozná osobne, tak vie, že ja som veľmi vďačný človek. Ďakujem za všetko, no začiatky boli aj pre mňa dosť ťažké. Najťažšie pre mňa bolo si predstavovať nasledovný deň. Niekedy mi robilo problém aj spísať veci, ktoré mi spravili radosť. Bolo to fakt komplikované, no časom ako som to používala dlhšie a dlhšie, tak to bolo ľahšie a ľahšie. Čo je super a aj cieľ tohto denníka. Je pravda, že keď som sa na to spätne pozrela, tak sa mi vyčaril úsmev na tvári, lebo som si spomenula na tie krásne chvíle, ktoré mi robili radosť. Krásny pocit. Tým, že vlastne sa sústreďujete na tie dobré veci, tak ich ešte viac vytvárate. A to je super! Môžete si vybudovať fakt dobrý a pozitívny život. Ja vám môžem túto knihu iba odporučiť.




Kniha má pevnú väzbu a je vo veľkosti diára. Je pomerne dosť hrubá, keďže vás má sprevádzať 101 dní vo vašom živote.


A na záver vám ešte pridávam aj link na článok od jednej knižnej blogerky (na blogu nájdete aj cestovanie). Určite sa pozrite, aby ste mali názor nie len z mojej strany. - článok TU!


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa už na ten ďalší článok. Do komentára mi môžete napísať či používate slovo ďakujem a čo na túto knihu hovoríte? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Kniha je to zajímavá. Nevím, zda by mě až tak bavila, ale ty citáty se mi hrozně líbí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tie citáty sú tam krásne a na každý deň je iný :)

      Odstrániť