F Letný detox tela - Aďulik Sun

Letný detox tela

Ahojte :)

Začalo leto. Vonku je teplo. Sú festivaly. Bazény. Slnko. Chcene či nechcene svoje telo zaťažujeme. Obzvlášť v lete, keď je vonku priam horúco a na telo nám praží slnko. Ja sa snažím v lete odľahčovať telo aspoň čo sa týka jedla. Jem ľahšie jedlá, vynechávam pražené a podobne. Dokonca som sa rozhodla, že v lete si spravím malý detox, kedy budem každý deň cvičiť a budem iba piť čistú vodu a jesť zeleninu a ovocie. Dám svojmu teplu pauzu, aby sa zregenerovalo. Budem sa snažiť pridávať aj na sociálne siete, ako mi to ide, no ak nie, tak by som chcela potom napísať článok či sa mi to podarilo. Verím tomu, že sa mi to podarí. Myslím si, že teraz v lete je to veľmi dobrá cesta. Pomôžem sebe a telo mi potom poďakuje... 


Toto leto mám skvelé plány, no hlavným mojim cieľom je to, že by som chcela trošku zmeniť aj svoje myslenie. Chcem si dopriať takú veľkú pauzu v mojom živote. Ako keby som zastavila svoj život. Chcem vypnúť sociálne siete, vypnúť myšlienky. Spraviť detox života a nie iba tela. Takéto detoxy mám celkom rada, keďže dokážu dobiť energiu a tiež majú blahodárne účinky na telo a myseľ.

Niekedy si hovorím, že táto doba je skutočne veľmi rýchla a ja neviem či som na správnej planéte. Nemôžem povedať, že by som nestíhala. Ja stíham všetko sledovať, všetko sa snažím splniť. Ľudia očakávajú vaše správanie, vaše reakcie a niekedy sa mi zdá, že je všetko predpísané. Všetko je vopred dané a ľudia strácajú svoju individualitu. Strácajú samých seba. Existujú, no predsa nežijú. Ja sa snažím vždy v lete stopnúť. Stopnúť ľudí, vzťahy a veci, ktoré ma ničia, ktoré mi berú šťastie a skôr ma dostávajú dole. Vypnem sociálne siete a stratím sa zo sveta. Neuveríte, koľkí ľudia z vášho okolia si všimnú, že nie ste online. Teda aspoň u mňa. A prečo ja? Áno ja som na sociálnych sieťach veľmi veľa. V podstate s nimi žijem, no len preto, že tam mám ľudí, ktorí nie sú pri mne každý deň - kamošku z Trnavy, Čiech a podobne. Niekedy je dobré stopnúť všetko to, čo nám berie energiu a naopak ju začať prijímať. A práve preto ja robím aspoň raz do roka, najlepšie v lete, tento detox. Detox hlavy, mysle a tela. 

Keď som hľadala na internete, tak som našla stránku www.detoxpobyt.sk.Táto stránka ponúka pobyty. To je podľa mňa super, ak viete, že nevydržíte detox samy doma. Ponúkajú cvičenia, prednášky, pohodu a šťavy v cene. Trošku si priplatíte, no môže to byť super zážitok a tiež som nad tým uvažovala. Je to na 7 dní, čo môže byť super pauza v živote a môžete to brať aj ako dovolenku. Mne sa to celkom pozdáva... ako tá cena je vyššia, no máte za to super prostredie, ľudí okolo, šťavy, prednášky. Asi sa to oplatí...A vždy je dobre vypadnúť zo stereotypu a skúsiť niečo nové.


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok. Do komentára mi napíšte či ste niekedy detoxom prešli a či vám to pomohlo? Ďakujem za každý komentár...

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. S tím jídlem bys to měla řešit nejen v létě, ale i v zimě. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem proti těmto letním detoxum. Naopak si stojím za tím, že stravu by jsme měli řešit po celý rok, poslouchat své tělo a řídit se dle jeho požadavkům :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj to je pravda, že nemalo by sa to riešiť iba cez leto.

      Odstrániť