F Moja aktuálna večerná rutina (2017) - Aďulik Sun

Moja aktuálna večerná rutina (2017)

Ahojte :)

Už nejaký ten týždeň vám sľubujem moju večernú rutinu. Konečne nastal ten čas, keď mám po relatívne skúškach a už mám čas si sadnúť a spísať tento článok. To, že vám ho sľubujem už dlho značí aj to, že fotky sú fotené v Januári, keď sme mali metre snehu. :) Články, ktoré ste čítali posledný cca mesiac boli predpísané, keďže som vedela, že budem mať milión skúšok. Nečakajte od tohto článku nejaké prevratné produkty. Tieto produkty používam pravidelne a svoju rutinu málokedy zmením. Ja mám tieto produkty prevažne z notino.sk, ale dajú sa zohnať hocikde. Viac v článku nižšie... 


Toto sú všetky produkty, ktoré používam na moju večernú rutinu. Ešte raz by som zdôraznila, že tieto produkty používam už veľmi dlho. Rutinu nemením podľa ročných období (už), keďže moja pleť sa relatívne upokojila a nemení sa. Je jasné, že sem tam vymením nejaký produkt za iný, no vždy je to produkt na ten istý princíp - peeling za peeling a podobne :) Každý večer používam všetky produkty, no peeling niekedy iba na niektoré časti, no to vám vysvetlím nižšie v postupe... Premýšľala som, ako by som mala dať dokopy tento článok, keďže som to nechcela robiť v štýle recenzie -jasné, že mi vyhovujú tieto produkty, keď ich používam každý deň. Rozhodla som sa, že vám napíšem postup mojej večernej rutiny - krok za krokom a pridám k tomu jedno, dve vety, aby ste mali aspoň maličkú predstavu o tom, aký produkt je, no nebude to žiadna veľká recenzia. Ak by ste chceli recenziu na produkty od Biodermy, tak mi to určite napíšte dole do komentára a ja sa podľa toho zariadim (mám ju v pláne, no neviem či by ste o ňu stáli).


Moja rutina v sebe skrýva úplne bežné kroky, ako odlíčenie, vyčistenie a hydratácia. Konkrétne postupujem takto: 

1. KROK: Pleť si odlíčim. Väčšinou používam iba micelárnu vodu od značky Garnier. Ak mám výraznejšie líčenie, tak používam aj očný odličovač, no keďže chodím prevažne len do školy, tak micelárka mi úplne stačí. Ja mám túto ružovú, klasickú najradšej, keďže nedráždi, nemám mastnú pleť po nej a odlíči bravúrne. S odličením skončím až vtedy, keď mám vatové tampóny úplne čisté, až potom pokračujem na druhý krok... 

2.  KROK: Po odlíčení nastupuje čistiaci gél od značky BIODERMA. Tento čistiaci gél treba napeniť a potom aplikovať na tvár. Je pravda, že pleť krásne vyčistí. Textúra je trošku redšia, no mne takáto textúra celkom vyhovuje. Produktu stačí naozaj máličko. Veľmi sa mi páči, že produkt má na balení pumpičku, takže je jednoduchá aplikácia. Tento gél je určený na zmiešanú a mastnú pleť. 

3. KROK: V tomto kroku nastupuje do hlavnej úlohy peeling. Tu mi je v podstate jedno od akej značky.Aktuálne som si kúpila na vyskúšanie od Biodermy a zatiaľ je veľmi dobrý, keďže sa jedná o krémový peeling. Mám radšej, keď sú čiastočky jemnejšie, no zas aby niečo aj spravili. Taká zlatá, stredná cesta. A tento peeling to splňuje a asi mi zostanem na chvíľu verná. Ako som povedala vyššie... Peeling používam každý deň, no nie na celú tvár. Na celú tvár si ho dávam raz za 2 týždne a väčšinou je to, keď som vo vani. Cez ostatné dni si peeling dávam, ale iba na problematické partie ako je u mňa brada a nos. S týmto spôsobom si udržiavam pleť ako tak bez vyrážok a podobne. 

4. KROK: Tu prichádza na scénu tonik od značky Ziaja. Musím sa priznať, že tento krok niekedy vynechám, no vždy to potom ľutujem, lebo moja pleť mi dá jasne najavo, že to bola chyba. Tonik má uhorkovú vôňu, čo je skvelé, že to nie je taká tá klasická aróma. Poznám ľudí, ktorým táto vôňa vadila, keďže je dosť výrazná. Mne osobne nevadí... Tonik spraví svoju úlohu. 

5. KROK: Tu prichádza na radu moja dlho neobľúbená časť rutiny a to konkrétne používanie Tea tree oleja. Možno sa pýtate, prečo neobľúbená časť? Lebo tieto oleje majú vždy silnú arómu, teda aspoň tie, ktoré som vyskúšala ja a nebolo ich vôbec málo. Tento krok robím iba vtedy, keď mám nejakú vyrážku alebo sa mi nejaké ide robiť. Vtedy aplikujem tento olej, no len priamo na miesto vyrážky. Väčšinou mi pomôže a do pár dní je vyrážka preč, ak nie do rána. Tento olej môže niekoho veľmi dráždiť. Mne osobne tiež dlho trvalo, kým som si zvykla - vždy mi slzili oči, no teraz je to už v poriadku. 

Teraz väčšinou počkám, kým olej zaúčinkuje a opláchnem následne celú tvár s teplou vodou. Počkám, nech trošku vyschne a pokračujem v rutine ďalej a prechádzam na posledné dva kroky... 

6. KROK: Nanesiem kokosový olej. Tento olej používam na výživu pleti a v podstate si z neho robím masku. Nanesiem ho a nechám ho pôsobiť aj 20 minút, kým som v izbe a niečo si robím do školy. Následne tvár opláchnem... 

7. KROK: Posledným krokom nanesenie očného krému. Ja mám teraz od značky Ziaja a som s ním spokojná. Textúra krému je hustá, takže mne osobne vyhovuje viac. Na očiach ma nedráždi a pleť krásne zjemní. 



Ak sa pýtate, kde je večerný krém, tak ja ten nepoužívam. Teda nepoužívam ho pravidelne, preto som vám ho sem nezaradila. Mám jeden od BIONE a je super. Nepoužívam ho preto, lebo vždy mi krém upchá póry a ráno mám zlú pleť. Neviem, prečo mi toto robí, no robí mi to každý nočný krém, takže na noc sa nekrémujem nechávam takto vyčistenú pleť dýchať... Masky na tvár nepoužívam tiež často, len výnimočne, keď mám naozaj veľa času. Táto rutina mi zaberie tak 20 minút čistého času, no ak si nechávam aj kokosový olej pôsobiť dlhšie, tak pokojne strávim aj hodinu pri večernej rutine. Dlho som žiadnu nemala a moja pleť mi fakt poďakovala vždy za moju ochotu. Teraz bez toho ani nezaspím a snažím sa venovať svojej pleti čo najviac. Ako to máte vy? Ako vyzerá vaša večerná rutina? Napíšte mi do komentára!

Ak by ste chceli mať aj iný pohľad na večernú rutinu, tak vám ponúkam video, kde Hanka ukazuje tú svoju, šetrnú rutinu. Určite sa pozrite na jej video - Hanka a jej večerná rutina


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok. Určite mi dajte vedieť ako vyzerá vaša večerná rutina a či by ste chceli recenziu na produkty od Biodermy. Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

8 Comments:

  1. až sa hanbím, že aká je moja večerná rutina mizerná :D U mňa je to jediný produkt, ktorý používam skoro každý večer a to odličovacie mlieko od Lilien na normálnu až zmiešanú pleť, ktoré zbožňujem. U mňa rovnako ako NIvea - produkt, ktorému som veľmi dlho verná. A na ňom je úžasne to, že nepotrebujem žiadny krem, pretože je aj hydratačné a veľmi pekná prijemná vôňa. Majú ešte aj v jednej verzii na inú pleť :) ak budeš mať možnosť Adka určite vyskúšaj. Cenovo je okolo 2€ a majú tiež aj pletove tonikum, resp. pleťovú vodu. a čo sa týka Biodermy tu ja nemám vôbec rada. Pre mňa je to predražený produkt, mala som micelárku a letela preč.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ono záleží od každého, čo komu vyhovuje. Tebe môže bohato stačiť jeden produkt. Všetko závisí od typu pleti. :)
      Produkt som si zapísala a určite sa na to pozriem v drogérii alebo niekde na eshopoch :) Ďakujem za tip. Ja hoci nemusím veľmi odličovacie mlieka, no pozriem sa na to tonikum a iné produkty :)
      To je pravda. Bioderma je veľmi drahá. Tam sa skôr platí už za značku, ako kvalitu, keďže kvalitou sa jej vyrovnajú aj iné lacnejšie produkty :) Micelárnu vodu som mala tiež od nej, no bola normálne, takže som sa vrátila k tejto Garnier :) Ale tento gél je super, no peeling je najlepší, čo sa aj najviac podľa mňa hodí a oplatí :)

      Odstrániť
  2. Líbí se mi, že jsi v tom důsledná :-). Já používám odličovač na oči, micerální vodu, kterou teď střídám s vlastní domácí pleťovou a občas nějaký krém a oční krém (ale vůbec ne pravidelně). Měla bych s tím něco udělat :-). Pořád si nejsem jistá, jak často používat peelingové věci a tak. Každopádně díky za připomenutí, musím začít víc čistit. Michele (www.wish-hope-life.cz)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš za čo : A ďakujem :) Peelingy by sa nemali používať veľmi často. Ak máš citlivú pleť, tak ti stačia aj raz za dva týždne. Ak normálnu či zmiešanú, tak raz do týždňa stačí, lebo inak sa pokožka zbytočne dráždi a ešte viac jej robíš zle. Všetko treba skusiť ale na vlastnej koži, čo vyhovuje konkrétne tebe :)

      Odstrániť
  3. Skvelý článok plný super výrobkov, ktoré by som určite rada vyskúšala! :)
    My blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super článok, niečo podobné som robila na blogu aj ja, bola by som rada ak sa pozrieš ;)

    OdpovedaťOdstrániť