F Máš svoj sen ? Músíš investovať všetko! - Aďulik Sun

Máš svoj sen ? Músíš investovať všetko!

Ahojte :)

Premýšľala som ako by som uviedla tento článok. Je to článok zo série úvah a ja sa neskutočne teším! Tieto články bývali mojím základom na tomto blogu a dnes sa posunuli do úzadia. Vždy mi to vadí. Dnes som si konečne sadla, aby som niečo dala dokopy, keďže som to mala v pláne asi mesiac a túto tému som si šetrila práve na tento moment. Konečne je deň D! Dnešná téma mi napadla, keď som počúvala iba jednu pesničku. Mňa dokáže inšpirovať všetko. Takže som si tam našla jednu vetu a dnes tu máme článok. Táto téma je pre mňa skutočne príznačná a chcem vám dnes niečo posunúť ďalej k vám. Možno to pomôže iba jednému z vás, no aj tak to má pre mňa zmysel. Určite mi dajte spätnú väzbu v komentároch. Teším sa na vaše komentáre. :) 



Nebudem vám hovoriť, že máte investovať peniaze. Peniaze nie sú dôležité. Áno, je to dobrý odrazový mostík, ktorý pomôže. Nič sa nedeje, keď ich nemáte. môžete si splniť svoje sny napriek tomu, že s peniazmi nedisponujete. Ako? Tak to sa pokúsim vysvetliť v dnešnom článku. V minulom článku som vám rozprávala, že musíte sa rozhodnúť začať. Začať teraz a nie zajtra, ani o týždeň. Jednoducho dnes! K tomu sa viac venovať nebudem, koho by to zaujímalo, tak odporúčam prečítať moje články v sekcii úvahy. Tam som sa tomu venovala už dlho. Dnes to bude o investovaní snahy, úsilia, námahy a hlavne času. 

Myslíte si, že musíte mať šťastie? Zázemie? Správne prostredie? Áno. Mohli by ste to mať, no to nie je záruka na úspech. Nemusíte patriť do bohatej rodiny, aby ste mali úspech. Napriek všetkým negatívnym okolnostiam vo vašom živote, VY môžete byť niekto. Môžete sa vyšplhať po rebríku smerom hore a nepotrebujete nikoho na to, aby vám pomohol. Potrebujete samy seba. Potrebujete odvahu, snahu, ktorá vás dotiahne ďaleko. Dôležité je ustáť to, keď sa vám nedarí. To keď je vyvíjaný na vás tlak, ktorý len tak niekto neustojí. Každý ho môže ustať, len všetci máme tendenciu v tom momente zastaviť a vzdať sa cieľa. Ani ja som to nemala nikdy jednoduché. Nikdy som nemala nejaké extra šťastie, ktoré je pri mne stále. Naučila som sa len jedno, že keď niečo chcem, tak na to pozitívne myslím. Viem, že to dokážem a verím si. Ono to príde a svoj cieľ dokážem splniť. Stretla som množstvo ľudí, ktorí mi nepomáhali a robili práve opak. Môj postoj? Nevšímala som si ich. Snažila som sa to nejako ustáť a poviem vám jedno. Stálo to za to. Je pravda, že som tomu všetkému obetovala toho naozaj dosť, no neľutujem ani jednu obetu, ktorú som musela poskytnúť. Viem, že to všetko malo zmysel. Viem, že som niečo dokázala a nebolo to vôbec náhodou. A viem, že aj vy to môžete dosiahnuť a je jedno, čo v živote chcete. Ak chcete byť smetiar, pokojne. Chcete byť právnik? tak pokojne. Môžeme byť hocičím, čím chceme byť v živote. Stačí sa tomu venovať naplno. 


Základ je hrať spravodlivo a podľa pravidiel. Nikdy sa neuchyľujte k nejakým podrazom, ktoré by neboli fér voči ostatným. To, že máte súperov je skvelé a normálne. Niekto začal bojovať za svoje sny skôr ako vy, tak je jasné, že je pred vami niekoľkých krokov. To je absolútne v poriadku. Nikde nie je napísané, že sa nemôžete dostať na jeho úroveň a možno ho aj predbehnúť. Hrajte férovo, nepodplácajte, nesnažte sa ponížiť a zhodiť ostatných. Načo? Pravda časom vyjde najavo a uškodí to v konečnom dôsledku iba vám. Stojí to za to ? Stojí to za pár minút slávy, ktorá aj tak nie je skutočná ? Nestojí. Tak aký to má zmysel? Myslím si, že žiadny. 

V živote nie je nič jednoduché. Život je veľká búrka, ktorú strieda chvíľa slnka. Po búrke býva blato a je jasné, že v búrke ľudia padnú na kolená. Nikto nie je absolútne dokonalý a odolný. Je jasné, že pocítite možno dno, možno padnete na dno. To je normálne. Dôležité je to, že vy musíte vstať. Musíte sa postaviť a ísť ďalej. To je celé tajomstvo. Tí, ktorí sa nepostavia, tak zanikajú v dave tých, ktorí sa dostali von a postavili sa na nohy a nevzdali sa iba kvôli pádnu. Nemôžete sa vzdať. Tieto pády nás učia novým začiatkom, tak bežte, postavte sa a choďte! 


Ja som bola vždy zástancom náhody a dokonca som sa "hádala" o tom s kamoškou. Dnes, resp. postupne som si uvedomila, že nič nie je náhodou. Môžeme tomu hovoriť šťastie, osud alebo niečo iné. Všetko, čo máme si musíme vybojovať. Musíme na sebe makať, aby sa dostali niekam do svojho pomysleného cieľa. Musíte sa učiť v škole, písať články, počítať alebo sa musíte učiť zbierať smeti. Vždy je to všetko o tom, čo ste ochotní obetovať. Spýtajte sa samy seba. Ste ochotní niečo stratiť, aby ste boli pripravení niečo získať? Bez toho to nejde. Musíte investovať čas. Čas, ktorý venujete tomu, aby ste sa vypracovali a mohli stáť na vlastných nohách. Ja čas obetujem. Obetujem celý svoj voľný čas. Viete ako dlho som nebola vonku s kamarátkou? Veľmi dlho. Vždy si hovorím, že si nájdem čas. Namiesto toho, aby som jej zavolala, idem si radšej písať články. Ide o to, čo robíte, keď vás nikto nevidí. Čo robíte? Sedíte na PC  hráte hry? Ste na FB? Ďalej musíte alebo mali by ste obetovať úsilie. Úsilie niečo vo svojom živote zmeniť. Úsilie zmeniť sféru, kde chcete pôsobiť. Tiež musíte obetovať snáď to najdôležitejšie a to odvahu. Obetovať odvahu. Musíte ísť s kožou na trh a byť odvážny meniť svet. Musíte veriť samy sebe a potom vám budú veriť aj ostatní ľudia z vášho okolia. Keď budete tam, kde chcete byť a budete cítiť ten pocit a na vašej tvári bude úsmev, aj keď vás bude bolieť celé telo po tých ranách. Potom si uvedomíte, že to nebolo náhodou. Nič nie je náhodou vo vašom živote. Verte, že  raz sa tam dostanete. Všetko, čo pre svoj sen obetujete, spravíte sa vám vráti. Viete prečo? Lebo KARMA. Karma je silná a všetko dobré sa vám vráti rovnako ako aj to zlé. Nepozerajte sa na to, že dnes to nevyšlo. A čo? Zajtra to vyjde. Nestarajte sa o minulosť. Starajte sa o prítomnosť. Je dobré mať ciele v budúcnosti, no to je všetko, čo potrebujete. Nebojte sa jej. Kým prídete na daný moment v budúcnosti, tak okolnosti môžu všetko zmeniť. Riešte prítomnosť a to, čo je DNES, maximálne zajtra. Nič iné vás nemusí zaujímať. 


Teraz považujem za dôležité napísať aj o ľuďoch, ktorí vám nebudú priať. Každý ich máme okolo seba. Aj ja. Aj vaša kamarátka. Aj vy. Či chceme alebo nechceme. Nie je dobré sa s týmito ľuďmi nejako zabávať. Nemôžete to riešiť a brať si to osobne. Ak je to konštruktívna kritika, tak si z toho zoberte čo najviac do života. Ak je to len nejaký blábol, tak to neriešte. Hlavne to neberte osobne. Je pravda, že v živote takýchto ľudí budete stretávať každý deň, každý jeden moment, kedy budete chcieť niečo dosiahnuť. Čim viac budete bližšie ku svojmu cieľu, tak tým budete mať viac rán na sebe. To je život. Ľudia budú chcieť vás mať na nejakých lanách. Budú vás chcieť ovládať. Budú vám ukazovať, že na to nemáte a je len na vás či sa im oddáte a budete ich počúvať. Samozrejme, nemali by ste. Každý z vás má svoju hlavu a môžete si v živote robiť čo len chcete a nikto by vám nemal kázať, čo máte spraviť. Ja by som vám odporučila sa dostať von z klietky, roztrhnite pomyselné laná a nebuďte bábkou niekoho iného. Každý človek vám povie, že úspech má aj svoju negatívnu stránku - berie si daň za to všetko krásne. Čím viac budete kráčať bližšie k cieľu, tak tým viac budete dostávať polená pod nohy. AK to ustojíte, tak ste vyhrali nad všetkými ľuďmi, ktorí vám neverili a považovali vás za bláznov. Každý z vás to chce! Verte tomu, že keď budete chcieť prestať, tak "dole" vám pomôžu všetci rad radom. Je skutočne malo ľudí, ktorí budú pri vás stáť aj keď budete dole, hore aj keď vám bude hroziť nebezpečenstvo a budete mať problémy. Tých ľudí je málo a treba si ich vážiť. Najlepší kamarát sa prejaví vtedy, keď potrebujete pomôcť a on sa vám neotočí chrbtom so slovami, že nemá čas! 

Keby to mám zhrnúť, tak určite si choďte za svojimi snami. To tu píšem v nejednom článku. Kráčajte za nimi a ustojte tlak a budete víťazí. :) 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok. Určite mi dajte do komentára vedieť či sa vám tento článok páčil. Hádam áno a verím tomu, že som dodala niekomu odvahu si splniť sen. Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

10 Comments:

  1. Súhlasím, tiež som si to nedávno uvedomila a idem si za svojím... Nie, neberiem ako odpoveď. Veľa šťastia v plnení svojich snov.

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásny článok :) Máš tam niekoľko chybičiek a niekde aj zlý slovosled, ale podstatu hádam všetci chápu. Som veľmi rada, že si napísala niečo motivačné, nabité pozitívnou energiou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) som rada, ze sa páči :-) a tak chybička hádam veľmi nevadí :-)

      Odstrániť
  3. Mám podobné názory na věci jako ty. Podle mě je důležité být schopna se o sebe postarat bez potřeby druhých, zkrátka nebýt závislá na nikom a z snažit se ze země dostat svépomoci, potom člověk lépe dojde ke svým cílům a snům. Důležité je mít se rád ale přiznat i své chyby, nedělat druhým to co nechceš aby oni dělali tobě a být vždy pozitivní ať se děje cokoliv. Ty cíle potom pomalu přijdou. Já musím říct že mám v životě celkem štěstí a kolikrát si říkám že nade mnou stojí všichni svatí.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. great pictures!

    Please visit my Blog!

    http://www.alessabernal.com/

    Alessa Bernal :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekný článok a plne s tebou suhlasím. Veci nie sú o náhode, ale o úsilí :)

    OdpovedaťOdstrániť