F Čistenie pleti - Aďulik Sun

Čistenie pleti

Ahojte :)

 V minulosti som už robila podobné články, no nikdy som sa nezamerala iba na jednu časť. Napísala som napríklad článok Starostlivosť o moju pleť, kde som písala aj o čistení pleti. Dnes sa pozrieme s lupou práve na túto časť. Myslím si, že veľa ľudí zanedbáva čistenie pleti a čistí si ju iba večer, keď sa odlíči. Tento "problém" majú väčšinou nižšie ročníky, no stretla som sa už aj so staršími ľuďmi, ktorí si pleť nečistia a keď sa nelíčia, tak sa o pleť ani nestarajú - maximálne si dajú krém, aby nemali suchú pokožku. Podľa vás to stačí? Napíšte mi do komentárov. Som zvedavá ako to vnímate práve vy! 


Hneď na začiatok by som povedala, že nie som žiadny expert na čistenie pleti. Môžem vám povedať len toľko, že odkedy si pleť čistím ráno a večer, tak moja pleť mi to aj ukazuje. Nemastní sa toľko, zmiernili sa vyrážky a celkovo akné pomaly mizne. Na fotku som vám dala niekoľko produktov, ktoré používam najčastejšie. Je jasné, že tým, že som blogerka, ktorá skúša nové produkty, tak sa moja starostlivosť veľmi mení - raz používam jedno, neskôr druhé, no toto je taká moja trojica vecí, ku ktorým sa stále vraciam. Hovorím zámerne trojica, lebo jeden produkt vám ukazujem iba ako alternatívu (o tom viac ďalej v článku). Ako som spomínala vyššie, tak si pleť čistím ráno aj večer - aj dni, keď sa nemaľujem. V podstate ráno aj večer robím to isté. Avšak, ráno vynechávam odličovanie. Večer používam micelárnu vodu aj keď sa nelíčím. Do tejto často som nezarátala ani krémy či masky na zvár. Je jasné, že je skvelé použiť aj nejakú masku, no tú ja používam málokedy a keď si ju už dám, tak je to väčšinou nejaká na výživu pleti, tým pádom som ju nerátala do čistenia pleti. :) 

Večer, keď prídem KONEČNE do kúpeľne, tak sa odlíčim. Ak mám aj tiene, tak používam odličovač očí. Keďže sa toto stáva iba sporadicky, lebo si oči líčim málokedy, tak väčšinou používam iba micelárnu vodu. Moja najobľúbenejšia je aktuálne táto od značky Lirene, od ktorej mám aj krém. Klasika ... Nanesiem na vatový tampón micelárnu vodu a čistím pleť. Použijem toľko vatových tampónov, koľko si to pleť vyžaduje. Skončím v tom momente, keď je vatový tampón absolútne čistý a nie je na ňom žiadna stopa po maskare či make upe. Táto micelárna voda je skvelá a v blízkej dobe na ňu bude aj recenzia. Keď už mám konečne čistú pleť, tak pokračujem smer peeling. Tu som na fotku dala hneď dva produkty. Prvý peeling je od značky Garnier, ktorý mám ja osobne veľmi rada, no má v sebe silné zrniečka, takže niektorým ľuďom nevyhovuje. Preto som sa rozhodla, že vám sem dám aj lacnejšiu alternatívu a to konkrétne peeling od značky Balea. Tento peeling má v sebe jemné zrniečka a nie je to nič, čo by dráždilo pokožku. Čo si budeme hovoriť... Je lacnejší a aj trošku lepší v porovnaní s peelingom od značky Garnier. Keď Si opláchnem peeling, tak si niekedy dávam masku. to som vám sem už nedala. Ako posledný krok mám tonikum. Viem, že väčšina ľudí si tonikum dáva po odlíčení, no mne to vyhovuje takto. Tonikum dočistím už len drobnosti. Tonikum je produkt, ktorý veľa ľudí nepoužíva a ani sa nečudujem. Tiež som ho nepoužívala. Dnes viem, že to bola chyba, no každému podľa vlastného gusta. 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok. Zaujímalo by ma ako čistíte svoju pleť vy? Ráno aj večer? Prípadne mi môžete napísať aj produkty, ktoré používate a ste s nimi spokojné. Aspoň si vymeníme nejaké tipy. Napíšte mi určite do komentára. Teším sa na ne. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

18 Comments:

  1. Pekný článok. Ranná a večerná staroslivosť o pleť je moja rutina. Ráno použijem sónickú kefku alebo peeling, pleťové tonikum, krém a nalíčim sa. Večer sa odlíčim a opäť použijem kefku alebo pleťovú vodu a dám si antiaging krém (:

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To od Garnier taky ráda používám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já si nedovedu představit že bych si pleť nevyčistila. Mě se pleť docela mastí a neumýt si pleť jeden den tak druhý den mám obličej samý pupínek.
    Moje péče spočívá v čištění pleti ráno i večer. Obličej si momentálně umývám bio uhlovým mýdlem, které zároveň i perfektně zbaví pleť makeupu. Když mám více nalíčené oči, používám odličovací krém od Freemana nebo z lékárny Cutosan. Kdysi jsem používala i ten Garnier peeling co máš ty ale vůbec mi s akné nepomohl, spíše naopak.
    Mycelárky a toniky nepoužívám protože mi to přijde pro mě zbytečný produkt po kterým mám akorát lepivou pleť. Každý si musíme najít svůj způsob jak se o pleť starat, každému vyhovuje něco jiného.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš pravdu, ale ďakujem za tipy na produkty :-)

      Odstrániť
  4. Ráno si pleť setřu jen odličovací vodou a namažu krémem. Večer si pleť odlíčím dám masku, sérum, krém a oční krém :-) A je to. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš tiež dosť produktov :-) máš nejaké obľúbené???

      Odstrániť
  5. Ja si pleť čistím väčšinou večer a keď večer sa to nepodarí tak až ráno, inak ráno si zvyčajne umyjem tvár iba čistou vodou. Ta Balea sa mi páči kedže je to aj peeling v budúcnosti sa po ňom pozriem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já jsem na čištění pleti vždycky odbývala a podle toho moje pleť také vypadá.. Kord ještě teď po zkouškovém už je to vážně hrůza, a tak se snažím přeladit na jiný režim - čištěnení pleti ráno i večer, zainvestovala jsem do kvalitnějších produktů a doufám, že po pár týdnech uvidím nějakou změnu..

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super produkty:) ja som mala ten peeling od Garnieru a bola som nie veľmi spokojná:(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si písala sa mi zdá pri recenziu, že mal na teba veľké čiastočky a dráždil ti pleť, či?

      Odstrániť
  8. Čistím si pleť len večer. Odlíčim sa, vyčistím pleť a dám krém. Keď si v sobotu dávam kúpeľ, tak si dávam na tvár a dekolt peeling a masku, pretože po týždni mám strašne suchú pleť. Odkedy beží tá nová reklama na Garnier Pure 3 in 1, snažím sa dostať do obchodu a konečne si to kúpiť a skúsiť. Priznám sa, že Garnier kozmetiku veľmi nepoužívam, ale toto ma zaujalo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s tým peelingom spokojná :) Veľa ľuďom,ale vadí to, že má väčšie čiastočky a tým dráždi citlivejšiu pleť.

      Odstrániť
  9. ja si pleť čistím ráno aj večer, alebo aj po cvičení :) zase netreba to preháňať .. ale zase ani zanedbávať ... stále skúšam niečo nové a hlavne sa mi veľa krát stalo, že mi výrobok nevyhovoval :P ale v poslednej dobe som si obľúbila kokosový olej

    OdpovedaťOdstrániť