F Potulky knižným svetom #1 - Aďulik Sun

Potulky knižným svetom #1

Ahojte :)

Dnešný článok je trošku na inú tému ako môžete vidieť na mojom blogu. Rozhodla som sa začať maličkú sériu článkov, ktorá sa bude volať "Potulky knižným svetom" a číslo. Nečakajte plnohodnotnú recenziu, bude sa jednať skôr o môj názor na knihy. Ja som človek, ktorý veľmi knihy nečíta nejako moc. Určite nemám prečítané stovky kníh. Skôr sa jedna o malý počet knih, keď mám byť úprimná. Vždy tu bude názor na knihy, ktoré som čítala v poslednom období. Článok nebude vychádzať nejako pravidelne, keďže veľmi veľa nečítam. Článok vyjde vždy, keď sa mi nahromadia zaujímavé knihy, resp. knihy, ktoré ma zaujali. Ak máte záujem o knihy a recenzie, ktoré napíše človek, ktorý má prečítané stovky kníh, tak určite navštívte tento blog - prchavé myšlienky . To by aj na úvod stačilo a ideme konečne už na samotný článok! 

Dnes sa pozrieme na dve knihy, ktoré vydali blogerky. Móda, krása a životný štýl od báb z blogu A cup of style . Táto kniha je novšia a vyšla nedávno (viem, že vyšla už dávnejšie, no nie je to toľko ako knihy od Zoelly). Začneme práve touto knihou. :)

Táto kniha je veľmi zaujímavá. Čítala som niekoľko recenzii a väčšinou ju chválili, no keď ju už kritizovali, tak vyčítali to, že je skôr pre mladšie ročníky. čo je v podstate pravda. Je to kniha plná inšpirácie a nápadov. Na prvý pohľad sa zdá, že je pre mladšie ročníky, no myslím si, že ju využije aj niekto starší. V knihe nájdete 6 základných  kapitol, ktoré sa potom delia ešte na podkapitoly. Hlavné kapitoly sú Krása, Fashion, Vlasy, Cestovanie, Zdravý životný štýl a Motivácia. Mne sa na tejto knihe páči to, že je o všetkom. Kto pozná baby z tohto blogu, tak vie, že oni sa orientujú na módu a krásu. Prekvapilo ma, že tam práve pridala aj iné kategórie. tieto kategórie sú veľmi praktické. Sú hlavne pre mladšie ročníky, no keď sú dobré základy, môžeme na niečom stavať. Celá kniha je doplnená fotkami. Dobre, fotiek je tam viac ako textu miestami, no aj tak je to stále veľmi zaujímavá kniha. Môžete sa tam dozvedieť napríklad to, aký typ postavy máte, ako jednoducho kombinovať nohavice, tričko či kabátik. Tiež tam je veľmi pekný článok v sekcii Motivácia. Ako najväčší bonus je to, že sa tam nachádza jednoduchá malá rutina na cvičenie, takže máte inšpiráciu ako cvičiť a nemusíte ani nič hľadať na internete. :) Keby mám túto knihu nejako komplexne zhodnotiť, tak ja som s ňou spokojná. Úprimne? Nečakala som nič lepšie, ani nič horšie. Splnilo to moje očakávania. Máte túto knihu? Napíšte mi do komentára váš názor na tieto knihy. :) 

Tu sú nejaké ukážky z knihy :) Chcela by som ešte povedať, že náročky som veľmi nezaostrovala na text. tí, ktorí knihu majú, tak vedia, čo tam je napísané. Tí, ktorí ju nemajú, tak by mali pokazené prekvapenie a stratili by možno dôvod si túto knihu kúpiť - aj keď si myslím, že ten, kto ju chcel, tak ju má už dávno doma.






Druhá kniha je od yotuberky/blogerky Zoe Sugg, ktorá vystupuje pod menom  Zoella. Táto kniha mala okolo seba veľkú bublinu a môžeme povedať, že mala aj kauzu. Riešilo sa vlastne to, že či skutočne túto knihu napísala Zoella alebo jej s tým niekto pomáhal, resp. písal niekto iný a ona sa na tom iba priživila a zobrala úspech tejto knihy. Úprimne? Neviem kto má pravdu. To vôbec neprekážalo tomu, aby ma táto kniha zaujala. Myslím si, že aj keby ju nepísala ona a len ju korigovala, tak aj tak je to v podstate jej kniha. Kniha sa volá Láska blogerská. Kto by si myslel, že kniha je o blogovaní, tak sa mýli. Blogovanie je tam v maličkej miere spomenuté, resp. blogové články dopĺňajú dej, keďže sa na blog chodí vyrozprávať hlavná postava. Kniha má 44 kapitol a žiadne fotky. Tu je dosť veľký rozdiel oproti knihe od blogeriek z blogu A cup of style. Kniha je prepletená dejom, "obrázkami" správ z mobilu a článkami z blogu. Musím sa priznať, že som si Penny (hlavnú postavu) veľmi obľúbila a sadla mi aj povahou. Niekedy by som konala úplne rovnako. Ja som mala túto knihu prečítanú za jeden večer a to normálne nečítam knihy takmer vôbec. Táto kniha mi naozaj sadla. Viem, že tým ľuďom, ktorí majú vyššie nároky, tak vôbec nesadla. Mne bohate stačí. Nechcem vám tu hovoriť veľmi dej, no môžem vám povedať, že je to poriadny romantický "román". Penny má blog a vystupuje tam anonymne pod menom Girl online. Na svojom blogu má absolútne všetko - je to taký typický denníkový blog. Čo na srdci, to na blogu. :) Penny zažije jednú nepríjemnú situáciu. V ten moment dostávajú rodičia ponuku v NY. Tam stretne svoju lásku a všetko píše na blog. Potom nastane prevalenie tajomstva, ktoré mal jej nový priateľ z NY a ohrozí ju to vo všetkých smeroch. Dokáže sa s tým popasovať? Prežije túto traumu? Zostane Penny a jej láska z NY aj po tom "probléme"? Určite si ju prečítajte. Keby ju mám opäť zhodnotiť, tak som veľmi spokojná a ja som si túto knihu zamilovala a čítala som ju už niekoľkokrát. 

Tu sú nejaké ukážky z knihy ... 




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa už na ďalší diel, ktorý bude ale o čosi neskôr :) Môžem vám prezradiť, že sa tam pozrieme na knihy od autorky Denisy Kancírovej. Tiež to budú dve knihy :) Do komentára mi napíšte či ste čítali tieto "blogerské" knihy a aký máte názor? Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

10 Comments:

  1. Musím říci, že ta kniha moda, krása a životní styl se mi velice líbí :)
    Katy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je len dobre :) A čím ťa zaujala?

      Odstrániť
    2. Ten vzhled a styl. Nádherné fotky, zajímavé provedení celé knihy :)

      Odstrániť
    3. To máš pravdu, to prevedenie je skvelé :)

      Odstrániť
  2. Girl Online je skvelá! Knižku od ACOS som si len prelistovala, keďže ju má kamoška :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Girl online si plánujem kúpiť v angličtime, môže to byť super a ako som si čítala intro ku knihe všetko som rozumela. :)

    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Girl Online som si kúpila hneď, ako vyšla. O youtuberke som veľa počula a keď som si pozrela jej videá, hneď som si ju dala na odber. Ale kniha? Po prvej kapitole som ju zatvorila. Vôbec ma nejako nezaujala a kamoška, čo ju dočítala len kvôli tomu, že ju mala ako recenzný výtlačok povedala, že som ani o nič neprišla.
    Druhú knižku nepoznám, ale určite sa po nej pokukám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ´Tak to ma mrzí, že sa ti nepáčila. Je to také romantickejšie :)

      Odstrániť