F Tour de Slovakia # 7 Prezidentský palác Bratislava? - Aďulik Sun

Tour de Slovakia # 7 Prezidentský palác Bratislava?

Ahojte :)

V dnešnom článku sa spolu s vami pozriem na DVE mestá a to na Bratislavu a Leopoldov. Musím povedať hneď na začiatok, že Bratislava tu je hlavne preto, že som absolvovala DOD prezidentského paláca a chcela by som sa s vami o to podeliť, takže dnes tu nečakajte žiadne historické fakty. Myslím si, že tie si každý dokáže nájsť na google a podobne, nie ? V Leopoldove som bola pozrieť väznicu, no z tade fotky nemám. Nebudem to viac naťahovať a idem rovno na článok ...  

Začnem hneď Leopoldom. To som bola naozaj krátko a hlavný cieľ bol pozrieť väznicu. Tú sme po niekoľko minútovom hľadaní našli, no v jej okolí je zakázané fotiť, takže som nemohla nič zdokumentovať. Nevadí ... Musím povedať, že to bol zážitok aj takto z diaľky. Mohutné múry, ktoré sa končia niekde v oblakoch, kde sa nachádzajú ešte drôty s eletrickým prúdom. Sú naozaj strážení ... Cesta sem bola celkom zaujímavá, tak som išla dvojposchodovým vlakom, čo bolo pre mňa neskutočné a išla som s ním prvýkrát. :)


Druhá cesta bola Bratislava. Tam bol hlavný cieľ návšteva prezidentského paláca, kde sa konalo DOD. Neváhala som a išla som na to ! Bola som zvedavá. Všetko začalo o 9:00, kedy sa konalo slávnostné otvorenie DOD a ukázala sa aj prezidentská dychovka a vojaci. Bolo to zaujímavé, no keby som na ich mieste, tak sa mi to nechce - naozaj ! Opakovali to aspoň 10-krát, len čo som tam bola ja. Vo vnútri sa nenachádza nič veľmi kreatívne a fascinujúce. Mne to veľmi pripomínalo nejaký historický zámok či starší kostol. Naozaj to pôsobilo veľmi historicky, no zároveň naozaj krásne a galantne. Mohli sme do niektorýhc izzieb iba pozrieť, pričom ste si nikdy nemohli sadnúť. Mňa najviac zaujali WC-ka. Prečo ? Nachádzali sa v nich dve kožené sedačky a celkovo boli zaujímavo zariadené ! Celkovo to na mňa pôsobilo veľmi dobre. Pán prezident sa má dobre a je spokojný - aspoň čo spomínal. :) Jediná vec, ktorá ma zarazila, bolo to, že ešte len vyšiel von a hneď hovoril, aby sme sa rýchlo fotili, že musí ísť do paláca, pričom tam zo začiatku medzi ľuďmi ani nebol. Prezidentská záhrada je naozaj krásne a keď je pokosená, je ešte krajšia ! Dnes som ju videla naozaj asi prvýkrát pokosenú a naozaj vyčistenú - bolo vidieť, že sa snažia spraviť dojem. To je môj názor a teraz vám sem hodím zopár fotiek ... Tie vám povedia viac :) 










Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok, ktorý bude pravdepodobne o Košiciach a tam bude aj vaša obľúbená rubrika z histórie - ak všetko pôjde tak, ako má :) Ospravedlňujem sa aj za kvalitu niektorých fotiek, ktorá je minimálna na niektorých fotkách v tomto článku :/ Nabudúce to bude lepšie ... Do komentára mi môžete napísať či ste tam boli a či "fandíte" nášmu súčasnému prezidentovi ! :) 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

8 Comments:

  1. nezaujíma ma politika ale fotku s prezidentom by som chcela mať :D
    clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ti držím palce, nech sa ti to splní :D Ja už mám za tým ... Tiež ma nezaujíma nejako politika :)

      Odstrániť
  2. Pěkné fotky :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/nakupy-sephora-teta-rossman-manufaktura.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V Bratislavě je kráásně, před pár roky jsme tam jeli s přítelem dokonce stopem! :D

    www.michaela-travels.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť