F Slnečný deň strávený cestovaním a spoznávaním nových vecí - Aďulik Sun

Slnečný deň strávený cestovaním a spoznávaním nových vecí

Ahojte :)

Dnešný článok bude z môjho výletu do Bratislavy. Išla som tam z dvoch dôvodov. Prvý dôvod bol, že môj ocino bežal Devín Bratislava. Druhý, pre mňa trošku dôležitejší bol výlet v Bratislave. Behali sme skutočne po celej Bratislave a vybavili sme množstvo vecí. To, čo som vybavila vám tu písať nebudem. Sústredíme sa na príjemnejšie záležitosti. Ja som vstala okolo 4 ráno a išla som na vlak, ktorý bol celkom príjemný. Nijako sa netriasol ani nič podobné. Tá cesta bola príjemná, cestovala som spolu s ocinom. Celú cestu sme sa rozprávali. :) Do Bratislavy sme prišli okolo pol ôsmej a bežali sme na autobus. Tu nastal problém, keďže sme nestihli posledný autobus na miesto, kde bežcov brali autobusy. Preto sme sa rozhodli ísť peši. Prešli sme cez rôzne uličky a stretli sme jedného pána, ktorý tiež išiel bežať tento beh. Išli sme spolu s ním, no a keď sme prišli na miesto, nastal neopakovateľný pohľad. Toľko ľudí, taká masa na jednej kope - to je naozajstný zážitok !!! Cez 6 000 ľudí, ktorí čakajú na autobus a k tomu boli plní nervov. Ja som sa rozhodla zostať v Bratislave, pričom ocino išiel na Devín, kde bol štart. Štart sa posunul o 20 minút a keď vyštartovali začali moje obľúbené nervy. Prečo ? Čakanie na človeka, ktorý beží niekoľko kilometrov a nie je zrovna najmladší. Chvalabohu všetko dobre dopadlo a prišiel úspešne do cieľa. Pre tých, ktorí dobehli boli pripravené stany a nejaké občerstvenie. Môj ocino skončil na krásnom 9. mieste vo svojej kategórii, kde ich bolo cez 200. Bol to opäť super zážitok. 




Spravme si takú malú retrospektívu. Hneď keď ocino odišiel autobusom smerom na Devín, tak ja som začala behať po Bratislave. Úprimne ? Cítila som sa ako stará bratislavčanka. Nie preto, že by som vedela kde čo je. Práve preto, že som sa prechádzala sama. Behala som si na miesta, kde som chcela a robila som záležitosti, ktoré som chcela ja. Pridala som sa nenápadne ku skupinke cudzincov, ktorým hovorili o pamiatkách, potom som prechádzala rôzne uličky a obchody. Prišla som aj pri Obchodný dom Eurovea, kde som sa len pozrela a išla ďalej. Vôbec som nemala náladu na nakupovanie. Išla som tiež aj na most, kde sa nachádza UFO a len - tak som tam stála a pozerala sa na rieku. Taký mierny oddych :) Potom som išla na cieľ a čakala na ocina, ktorý dobehol do cieľa. :) 




Hneď po vyhlásení výsledkov sme išli behať po Bratislave. Najskôr sme išli na hrad ! Tam sme si skutočne dlho pobehali a porobili milión fotografii. Navštívili sme aj hradnú reštauráciu, kde sme si dali super kávu. Mne sa najviac páčil hrad samotný. Milujem historické veci a takéto veci ma vždy fascinovali. Na to, že to bola Nedeľa, tam bolo množstvo ľudí a nie len turistov. :) Bola som pozrieť aj to, kde sa stavajú nové parkoviská.  Bol to zaujímavý pohľad, vidieť to ako niekto ničí keltské mesto a podobne. Ale tak história asi pre nás nič neznamená. Ďalej sme sa tiež pohli na Slavín. Nečakala som od toho dokopy nič, no celkom to prekvapilo - minimálne tou veľkosťou. Okolie bolo tiež veľmi pekné. Cesta tam bola zaujímavá. Išli sme tam autobusom č. 147 z Hodžového námestia. Málokto vie, že týmto smerom to jazdí. Pred odchodom som si dala ešte SUB WAY, kde boli fakt "ochotné" predavačky. Cesta bola kľukatá a dosť zamotaná, autobus nás zaviedol presne pred vstup Slavín. Prvý dojem bol skvelý, pretože tam bol krásny výhľad na Bratislavu. Opäť sme porobili niekoľko fotografii a išli sme opäť dole, tentokrát už na vlakovú stanicu. :) 











Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Ja som z toho dňa vyčerpala maximum, keďže som vo vlaku absolútne zaspala :) Bola som tiež veľmi spokojná a odchádzala som domov plná zážitkov. Tento koniec bol trošku skôr fotočlánok, no toľko fotiek mám, že mi bolo blbé sem nijaké nedať. :)  Teším sa na vás nabudúce. Môžete mi tiež napísať do komentára či ste niekedy boli na hrade a čo sa vám páči najviac v Bratislave :) 

xoxo
Aďka




CONVERSATION

3 Comments:

  1. Obdivujem tvojho tatu, málokto má takú kondičku ako on a pritom už nie je najladší. Ja by som to nezvládla a robí mi problém zabehnúť 12 minutovku v škole :D
    V Bratislave som bola len zopárkrát a aj to som nebola po pamiatkach :( Musím si to niekedy naplánovať.

    Pekný článok :)

    Life-by-romi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ocino ďakuje :) Ja pre istotu ani nebežím :D
      Je to fakt pekný zážitok sa takto popozerať po nich. Ja som tam bola veľakrát a tak už prišiel čas aj na pamiatky :D

      ďakujem :)

      Odstrániť
  2. ďakujem moc :) Ono toto bolo dosť veľké podujatie ale Maratón, ktorý je v Marci ej väčšie aj na ľudí :)

    Áno ? :) Škoda, že teraz maturujem :/

    OdpovedaťOdstrániť