F Existuje najlepší priateľ ??? - Aďulik Sun

Existuje najlepší priateľ ???

Ahojte :)

Tentokrát mám pre vás článok, ktorý ste už dlho chceli. Chodili mi "otázky" na ask.fm, kedy vyjde nejaká úvaha alebo niečo podobné. Tento typ mi aj chýbal, nejako som sa odmlčala. Venovala som sa skôr recenziám, Random článkom a článkom, ktoré boli na nejakú tému. Neprestanem ich robiť - chýbalo by mi to. Dnes ale výnimočne späť k úvahe. Pre dnešný čas som si vybrala jednu tému, ktorá je dosť problematická. Koľko ľudí, toľko chutí a každý ma iný názor. Niekto hovorí, že existuje, druhí majú iný názor. Aký mám ja ? Sama veľmi neviem, no na konci to hádam zistíme. :) 





Ako som povedala už na začiatku. Existuje viacero teórii a úvah či existuje najlepší priateľ. Ideme ale pekne od začiatku. Kto by to mal byť najlepší priateľ ? :) Každý má iné hranice a veci, ktoré by mal jeho najlepší priateľ mať. U mňa to  je napríklad vernosť a dôvera. Skôr tá dôvera ... Dôvera je dôležitá v každom jednom vzťahu. Áno, aj v kamarátskom. Keď má človek kamaráta, mal by mu veriť a dôverovať čo najviac. Na čo mi je priateľ, ktorému neverím ? Na čo mi je kamarát, ktorému nedôverujem ? Na čo mi je priateľ, ktorému nemôžem povedať všetko ? Napríklad tajomstvá ? Preto si myslím, že dôvera je najdôležitejší faktor. Keď niekomu dôverujem, môžem mu povedať všetko. Keď mu môžem povedať všetko, dokáže mi aj pomôcť. Dokáže mi pomôcť s hocičím. Tu sa dotýkam ďalšieho faktora a to je pomoc. Pomoc v tom slova zmysle, že sa dotyčný a potencionálny " najlepší " priateľ na mňa nevykašle, keď to potrebujem. Nevykašle preto, že je unavený a zničený. Áno, každý má svoje problémy a môže sa stať, že niekedy nemá náladu. Ide o tú snahu ... Snaha sa cení vo všetkom. Snaha niekedy aj stačí. Niekedy stačí byť aj bútľavá vŕba, ktorá len počúva a nasáva informácie. Prečo ? Niekedy sa stačí vyrozprávať. To už ale odbočujem od témy. Toto sú najdôležitejšie faktory u mňa. Môžem povedať, že ja nedelím kamarátov a kamarátky na najlepšie a tie ostatné. Prečo ? Príde mi to hlúpe. Tá jedna kamarátka je niečo viac ? Áno, mám kamarátky, s ktorými si rozumiem viac, no nerobím z nich tie najlepšie. Nikdy neviete, kto vám pomôže keď to budete potrebovať. Existuje množstvo príbehov, dokonca aj pesničiek, kde sa ukazuje, že neviete kto je váš brat. Nakoniec sa môže stať, že vám pomôže človek, ktorého ledva poznáte. Nehovorím, že svojím kamarátka neverím ale dávam si bacha. Určite sa nenájde niekto, kto sa ešte nikdy nespálil. Môj malý sused raz povedal : " Priatelia sú len nepriatelia, ktorí sa ešte neprejavili, " tento chlapec má okolo 10 rokov. Keď to povie tak malý človek, nemali by sme sa nad tým zamyslieť ? Nerobíme najlepšieho priateľa len vo svojej hlave ? Nemyslím idealizovanie osoby .... Nevytvárame si mienku o niekom, že on je ten náš najlepší priateľ ? 

Stáva sa, že si dve kamarátky povedia, že si moja najlepšia kamarátka. Možno aj je, no čo tie ostatné ? Nie je to nefér voči nim ? Sú podradené ? Sú niečo menej ? Nemyslím si to ... Každý má niečo dobré a niečo zlé v sebe. Prečo teda robíme rozdiely ? Ja ich nerobím. Naučila som sa, že najlepší priateľ neexistuje. Máme ľudí okolo, ktorí stoja pri nás a podporujú nás, veríme im a pomáhame im. Máme krásny vzťah. No to neznamená, že je to najlepšie čo nás v živote stretlo. Stretla som sa aj s ľuďmi, ktorí sa pripravujú na sklamanie. Presne ako počujete ! Vedia, že ich niekto sklame a tak neveria nikomu. Je pravda, že keď sa to stane, tak nie sú smutní, zarazení ani nič podobné. Ale je to normálne ? Nepriťahujú si to ? :) Nad týmto sa ťažko zamýšľa. Tak môj názor asi viete. Existujú dobrí priatelia, no nie najlepší. Aspoň nie v mojom živote. Všetkých svojich priateľov mám rada a vážim si každého jedného, ktorého mám. 

Ja si myslím, to čo si myslím. Ako to je u vás ? Rozdeľujete kamarátov ? :) Teším sa na váš názor :) Viem, že táto úvaha bola krátka, no na začiatok a vrátenie k nim to bolo akurát :) V ďalšom článku bude dlhšia :) 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

6 Comments:

  1. Já mám nejlepší kamarádku, ale otázku ve mě vyvolává spíše slovo 'forever'. Nikdy a nic není navěky. Dříve nebo později se i nejlepší kamarádky rozejdou ve zlém či v dobrém..:) I když jsem ráda, když si mám s kým popovídat a beru svou nejlepší kaamarádku jako někoho do rodiny, stále jsem připravená, kdyby se cokoliv stalo, stáhnout se a žít i jen s přáteli, žádnámi nejlepšími... :)
    Hezká úvaha nad tématem, na kterým jsem už vícekrát přemýšlela!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne :) a súhlasím aj ja s tebou ...

      Odstrániť
  2. Pěkně napsané, já osobně si myslím, že každý člověk v životě u nás má své místo v srdci, pravý přítel zůstane a pomůže v nejtěžších chvílích, právě to dělá v srdci jsi můj přítel, přítelkyně.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páči sa mi tento článok, pretože máme spoločný názor. Čím ďalej, tým viac som mala pocit, že najlepší kamarát nie je stav, ale skôr nejaký štatút... Palec hore! :-)
    http://inspiredreamer.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne :) Som rada, že sa s niekým zhodnem :)

      Odstrániť